IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: Galicia
zasto muskarci imaju veliku i skoro svi istu bradu, i pantalone do clanaka, jel to propisana odjeca...zasto ne normalne pantalone???
Da se i ja dovezem. N[b]isam sigurna da svi muslimani u BiH pa i sirom svijetu praktikuju ovo.
Neka me neko prosvijetli.
Moj komso nosi ovakve hlacice i ima bradicu, al on je Hippy.
Naravno da ne...meni su iritantni ti sto nose strasne brade i kratke pantalone...mnogo su drski..navalntni i ne promisljeni(imala sam par konflikta sa njima)
Nije problem brada kao brada. I pravoslavni popovi je nose,jevrejski rabini,pa nisu iritantni.
Nije problem stil oblačenja...raja se fura na svašta,pa nisu iritantni.
Ono što je zaista iritantno jeste drskost i neodgoj. Neki ljudi pročitaju par knjiga,puste bradu i skrate pantalone,obično puno više nego treba,i misle da su popili svu pamet svijeta,pa se ponašaju kao da su jedini na svijetu i kao da su svi drugi bezvrijedni.
To je posljedica neznanja i vjerskog neodgoja.Kada god vidite osobu koja vanjštinom liči na muslimana,ali pri sebi nema lijepo ponašanje,znajte i budite uvjerene da ima još puuuuuuuuno da uči o svojoj vjeri.
Što se tiče kratkih pantalona,propis je da odjeća muslimana ne smije biti ispod članaka,kao što je rekao Poslanik sallallahu alejhi we selleme: "Odjeća vjernika treba biti do pola potkoljenice, a nema grijeha u onome što je između pola potkoljenice i članaka. Ono što je ispod toga (tj. članaka) to će biti u Vatri, a ko iz oholosti nosi odjeću ispod članaka Allah neće gledati u njega na Sudnjem Danu". (Hadis bilježe Ebu Davud, Ibn Madže, imam Malik u Muvetti).
"Podigni svoju odjeću do pola potkoljenice, a ako nećeš onda do članaka. Čuvaj se spuštanja odjeće, jer je to od oholosti, a Allah ne voli oholost". (Hadis bilježe imami Ebu Davud, Tirmizi, En-Nesa'i).
"O Sufjane, ne spuštaj odjeću, zaista Allah ne voli one koji spuštaju odjeću." (Hadis slične sadržine zabilježen je i kod Ibn Hibbana (5442) kao hadis Sahih).
U Sunenu Ebu Davuda (broj 4607) se nalazi sljedeći hadis: "Onaj ko od vas poživi vidjeće mnoga razilaženja. Držite se moga Sunneta i Sunneta mojih pravovjernih i upućenih nasljednika poslije mene. Držite se za njega i prihvatite ga vašim kutnjacima. A čuvajte se novonastalih stvari! Uistinu, svaka novotarija je zabluda.“