Naravno, najvažnije je da se savjetuješ sa svojim doktorom jer je svaka situacija specifična za sebe. Kažem u praksi se može nakon 6 mjeseci opet ostat trudna ali treba bit oprezna, pogotovo ako je dijete veće, da se ide na carski... Ma meni je bitno da mi s bebom bude sve u redu kad dođe vrijeme za porod, pa akom moram na carski uopće nije bitno, iako bi voljela roditi prirodnim putem... Termin mi je 11.11.2011. i uz Božju pomoć sve će bit u redu..
06.08.2011, 20:11
Selma.A.M
2127
Prije 9 dana sam se porodila na CR..........Dan kada ću biti otpuštena iz bolnice dr mi je tokom previjanja dva-tri puta pritisnula prstima šavove i rekla da osjeti na jednoj strani priraslicu ( kao i to je ok) od tada mi rana samo na toj strani gdje je dr napipala "to" pomalo curi tj ostavi trag na gazi
Sutra idem na vađenje konaca i fakat me strah jer baš me taj šav na ljevoj strani boli dok na sredni 2 i 1 desno ne osjetim (imam ih 4) .........Danas na previjanju sam pitala sestricu da li će me boliti,onda je ona blago uhvatila krajeve svakog končića i i pitala da li me boli ,nisam osjetila ništa na 3 dok me na ovom 4 (što curi) blago pecnulo .........Rekla je kao ova tri su ok,a sa ovog 4 ne znam šta će biti jer je urastao .............
Jeste li se susretale sa ovoim i znate li šta mogu očekivati sutra ?
06.08.2011, 20:19
Visnja RR
15102
mislim da ce biti sve ok... ne plasi se ... koncici uvjek isplivaju ako imas melem JomelopE mazi rez da sto prije prodje moze se kupiti u svakoj apoteci ...nije vise od 10 km
07.08.2011, 09:47
Selma.A.M
2127
Višnja Danas u jedan sat idem vaditi konce pa budem vidjela na šta će to sve da liči ......