IZVORNA PORUKA: Ninushka
Sve sam radila prema osjećaju. Izašla sam prije četresnice i po mrku i sa bebom. Čak sam radila i neke poslovo po kući 11 dan, sada žalim zbog toga, jer to zaista nije bilo potrebno i drugi put ću pametnije. Majčino tijelo sigurno treba oporavak i toga se treba pridržavati, odmarati i samo odmarati kad za to ima prilike (kad beba spava).
A držati se četresnice kao običaja, tipa ne smiješ izaći napolje, po mraku, čak se negdje žene i ne kupaju je suludo da ne kažem šta više.
Slažem se sa LejlomK
Naravno.
Činjenica je da nakon poroda tijelu treba odmor i oporavak, da se koliko toliko vrati u normalu a tome uvelike pomaže što više mirovanja i odmaranja.
Ja sam 7 dan vec morala svaki dan 3 x ici s jednog kraja grada na drugi autom jer je bebac morao na neonatologiju zbog zutice na suncanje, zimski period, isla da dojim svoje pile. Tako sedmicu dana. Kuci nista nisam radila iako sam mogla ma skoro 4o dana ....posvetila se bebici, odmaranju, muz i ja bi izasli na kaficu u set___nju ...Svekrva sve po kuci, oko hrane i sl, bebicu smo skupa kupale :) Nisam lezala vec se bas odmarala max, set_ala, oko bebice puna paznja i sl.
Jednostavno dosla je zena da pomogne, hvala od srca, nije dala da sta rukom taknem meni lijepo u svakom slucaju :)
Ovaj put aBg su se ponudili i moji i njegovi da dodju ali s obzirom da ce muz tada na godisnji, nema potrebe, muz ce sve raditi, jedino oko dojenja nece bit ukljucen

Svakako cim se malo oporavim moramo ici djecici vaditi pasose u MK.
< Poruku je uredio medic slatki -- 16.6.2013 16:51:25 >