writing-img

RE: Ženska imena

clock-img

12.08.2011, 15:34

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Hannica, vjerovala ili ne, ja imam 13 godina mlađu sestru kojoj sam ja dala ime Emina, i imam kćerku Esmuuser posted image , eto ni ja ih nisam razdvojila, samo je Emina 12 godina čekala Esmuuser posted image , eto manja razlika između tetke i sestricne, nego između sestarauser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

12.08.2011, 15:37

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: damma

Esma
ja dvaput htjela Esmu i nedade mi se, ko zna možda treći put aBd

Esma i Emina user posted image
Ta imena su mi predivna,da nosim dvije djevojcice vjerovatno bi ima dala ta imena po mojim prijateljicama blizankama,ovako necu da ih razdvajam,njih dvije su mi uvjek isle u paketu.user posted image

Esma i Emin?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

12.08.2011, 15:42

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Kod mene se ime sina nastavlja na ime kčeri EmiNamik user posted image Ovo sam skontala tek nakon što sam im oboma dala imena. Zezam se da će treće morati biti Ikbal/a user posted image
Kod rođaka se glasalo za ime mlađeg sina i stariji sin predloži jedno baš lijepo ime koje su odmah prihvatili. Kad su pitali starijeg zašto je predložio baš to ime on je odgovorio da se ono sastoji od njihovih inicijala, i fakat ime se sastojalo od inicijala imena mame, babe i starijeg sina. Da vam ne pričam zijan kojeg su doživjeli kad su gledali film o tome kako je stariji sin bio novorođenče i kad je ljekar na filmu starijeg sina oslovio imenom mlađeg (roditelji to tad nisu ni primjetili, niti se kasnije sječali)

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

19.08.2011, 00:45

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

evo mene opet...ja svojoj ljepotici dadoh ime Amina i ispunih svoju zelju iz djetinjstva...nadam se da ce bit bas pouzdana i povjerljiva kao sto je znacenje ako Bogda....a za imena mislim da znacenja imaju neke veze sa nasim karakterima...prva kcerka mi se zove ilma-znanje, nauka.... i bas je u skladu s stim, pametnica, zainteresoovana za sve, brzo pamti, povezuje, uporedjuje ...bas ko pravi naucnik...sin mi hanan-ljubav , njeznost , simpatija....upravo takav...maza kao djevojcica, ma njeznica prava....
a evo nekih mojih imena za djevojcice koja su bila u opticaju: Nahla, Asja, Ubejda, Nadija, Aisa, Esma, Fatima, Merjem, Halima, Farah, Nudzejma.....ma ima ih jos.....user posted image user posted image

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

clock-img

19.08.2011, 09:19

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

treciputmama, lijepa imena user posted image Mi smo onda bile skupa u porodilistu user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

19.08.2011, 09:20

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Meni se sviđa ime Džejla...user posted image
jedino koliko sam upućena nema nikakvo značenje ili se varam?

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

19.08.2011, 12:20

clock-img

najjda

pencil-img

336

mojoj curici smo htjeli dati ime elina al bi kao bi,a sviđa mi se elina,nora,bahar(kod drugarice novopečene mame po seriji iz ezela bahar)
a abd ja još malo pa drugo i ako bude curica(što znam da će biti user posted image ) biće elina

15.06,2008 najjda dosla na svijet

clock-img

20.08.2011, 01:13

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

palachinken mislim da nismo, jedino ako si ranije dosla...ja sam se porodila 18.7 u 13.59 a izasla 19.7 oko 13.30.....user posted image user posted image

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

clock-img

30.08.2011, 05:51

clock-img

chantal

pencil-img

431

Da li neko zna značenje imena Amani?

clock-img

30.08.2011, 19:38

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: chantal

mislim da je znacenje zelja (wish, desire)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

30.08.2011, 20:17

clock-img

InLove

pencil-img

538

IZVORNA PORUKA: manuela

Meni se sviđa ime Džejla...user posted image
jedino koliko sam upućena nema nikakvo značenje ili se varam?

Dzejla je skraceno ime od Dzejlana, sto znaci Gazela user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

clock-img

07.10.2011, 10:54

clock-img

selebriti

pencil-img

1709

IZVORNA PORUKA: lillyy85

Ena,Ema,Emma,Sara,Sarah,Uma,Umma,Hana,Hanadi,Amani,Zara,Ismihan,Šejma,Esma i mnoooga druga-mada mislim da će našauser posted image   ako bude user posted image  najvjerovatnije biti Ema ili  Hana user posted image

Jeste da je star post ali odličan izbor imena, baš po mom ukusu, ... izbacila bih možda dva samo, ...user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

clock-img

26.10.2011, 23:50

clock-img

*dea*

pencil-img

1

meni je Dea najljepse zensko ime i jedva cekam da rodim jednu djevojcicuuser posted image

clock-img

14.11.2011, 22:01

clock-img

lejlaze

pencil-img

845

u januaru ocekujemo aBd jednu djevojcicu kojoj smo odlucili dati ime Asja.
A imamo trogodisnjeg djecaka koji se zove Daris

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

clock-img

14.11.2011, 22:16

clock-img

Leena

pencil-img

2841

meni je Dea najljepse zensko ime i jedva cekam da rodim jednu djevojcicu

Ja sam daidžinica jednoj predivnoj maloj Deici user posted image

< Poruku je uredio Leena -- 14.11.2011 22:20:01 >

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

07.12.2011, 21:48

clock-img

Ombra

pencil-img

116

a sto je asja popularnouser posted image ...bum asja dakle...anw...meni ga roditelji dali prije  29 godinauser posted image
neko napisa neposulsne sve asje...ja spadam u tu statistikuuser posted image

anw.... posto cekamo cujicu...imena u opticaju....sara, soraja, lena, tara, zoe, zone, luna, aurora, dalal, fedra....sad za sad soraja vodi

clock-img

07.12.2011, 22:12

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: Ombra

a sto je asja popularnouser posted image ...bum asja dakle...anw...meni ga roditelji dali prije  29 godinauser posted image

anw.... posto cekamo cujicu...imena u opticaju....sara, soraja, lena, tara, zoe, zone, luna, aurora, dalal, fedra....sad za sad soraja vodi

ja navijam za Lena i Lunauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

07.12.2011, 22:28

clock-img

chantal

pencil-img

431

Zone?
Glasam za Saru  user posted image

clock-img

07.12.2011, 22:29

clock-img

chantal

pencil-img

431

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: chantal

mislim da je znacenje zelja (wish, desire)

Tek sad vidim odg user posted image   hvala ipak!

clock-img

08.12.2011, 15:23

clock-img

raja_ringe

pencil-img

-109

Uvijek mi je bilo lakse izabrati musko ime nego zensko. Dok nisam bila u  bračnim vodama, od ženskih mi se sviđala Ajna i Asja, ali sam ih u međuvremenu 'isfurala' :). Sada mi se sviđaju: Ejna, Tajra, Majda, Danija, Dena, Alina, Emina. Za sada vodi Tajra, pa vidjet ćemo do aprila :) 

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

clock-img

08.12.2011, 15:27

clock-img

balasgirl

pencil-img

972

Zoe mi je vrh. I Tara nije loše.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

clock-img

08.12.2011, 17:23

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Uvijek mi je bilo lakse izabrati musko ime nego zensko. Dok nisam bila u  bračnim vodama, od ženskih mi se sviđala Ajna i Asja, ali sam ih u međuvremenu 'isfurala' :). Sada mi se sviđaju: Ejna, Tajra, Majda, Danija, Dena, Alina, Emina. Za sada vodi Tajra, pa vidjet ćemo do aprila :) 

a meni bas muska imena sva bezvezeuser posted image bas imamo slican ukus, ne mogu vjerovati, i ja dok se nisam udala godinama govorila da bi mi se kcerka zvala ajnauser posted image a kad ostadoh trudna nekako mi nije palo napamet-isfurala to imeuser posted image a ova zenska imena sto si navela mi se sva svidjaju, super ukususer posted image

clock-img

08.12.2011, 17:25

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: balasgirl

Zoe mi je vrh. I Tara nije loše.

a mene zoe podsjeca na zoo vrt- nije mi nikako za nase prostore

clock-img

09.12.2011, 09:20

clock-img

raja_ringe

pencil-img

-109

IZVORNA PORUKA: teacher75

a meni bas muska imena sva bezvezeuser posted image bas imamo slican ukus, ne mogu vjerovati, i ja dok se nisam udala godinama govorila da bi mi se kcerka zvala ajnauser posted image a kad ostadoh trudna nekako mi nije palo napamet-isfurala to imeuser posted image a ova zenska imena sto si navela mi se sva svidjaju, super ukususer posted image

:) hvala, i tvoj izbor za curicu je super, a i ona je med (predpostavljam da je ovo Lana na avataru)

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

clock-img

09.12.2011, 09:33

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

jeste, hvalauser posted image

Zadnji članci

article-img