Hannica, vjerovala ili ne, ja imam 13 godina mlađu sestru kojoj sam ja dala ime Emina, i imam kćerku Esmu , eto ni ja ih nisam razdvojila, samo je Emina 12 godina čekala Esmu , eto manja razlika između tetke i sestricne, nego između sestara
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
12.08.2011, 15:37
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: damma
Esma ja dvaput htjela Esmu i nedade mi se, ko zna možda treći put aBd
Esma i Emina Ta imena su mi predivna,da nosim dvije djevojcice vjerovatno bi ima dala ta imena po mojim prijateljicama blizankama,ovako necu da ih razdvajam,njih dvije su mi uvjek isle u paketu.
Esma i Emin?
12.08.2011, 15:42
Lejla Ka
5544
Kod mene se ime sina nastavlja na ime kčeri EmiNamik Ovo sam skontala tek nakon što sam im oboma dala imena. Zezam se da će treće morati biti Ikbal/a Kod rođaka se glasalo za ime mlađeg sina i stariji sin predloži jedno baš lijepo ime koje su odmah prihvatili. Kad su pitali starijeg zašto je predložio baš to ime on je odgovorio da se ono sastoji od njihovih inicijala, i fakat ime se sastojalo od inicijala imena mame, babe i starijeg sina. Da vam ne pričam zijan kojeg su doživjeli kad su gledali film o tome kako je stariji sin bio novorođenče i kad je ljekar na filmu starijeg sina oslovio imenom mlađeg (roditelji to tad nisu ni primjetili, niti se kasnije sječali)
19.08.2011, 00:45
treciputmama
207
evo mene opet...ja svojoj ljepotici dadoh ime Amina i ispunih svoju zelju iz djetinjstva...nadam se da ce bit bas pouzdana i povjerljiva kao sto je znacenje ako Bogda....a za imena mislim da znacenja imaju neke veze sa nasim karakterima...prva kcerka mi se zove ilma-znanje, nauka.... i bas je u skladu s stim, pametnica, zainteresoovana za sve, brzo pamti, povezuje, uporedjuje ...bas ko pravi naucnik...sin mi hanan-ljubav , njeznost , simpatija....upravo takav...maza kao djevojcica, ma njeznica prava.... a evo nekih mojih imena za djevojcice koja su bila u opticaju: Nahla, Asja, Ubejda, Nadija, Aisa, Esma, Fatima, Merjem, Halima, Farah, Nudzejma.....ma ima ih jos.....
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
19.08.2011, 09:20
manuela RR
2377
Meni se sviđa ime Džejla... jedino koliko sam upućena nema nikakvo značenje ili se varam?
19.08.2011, 12:20
najjda
336
mojoj curici smo htjeli dati ime elina al bi kao bi,a sviđa mi se elina,nora,bahar(kod drugarice novopečene mame po seriji iz ezela bahar) a abd ja još malo pa drugo i ako bude curica(što znam da će biti ) biće elina
20.08.2011, 01:13
treciputmama
207
palachinken mislim da nismo, jedino ako si ranije dosla...ja sam se porodila 18.7 u 13.59 a izasla 19.7 oko 13.30.....
30.08.2011, 20:17
InLove
538
IZVORNA PORUKA: manuela
Meni se sviđa ime Džejla... jedino koliko sam upućena nema nikakvo značenje ili se varam?
Dzejla je skraceno ime od Dzejlana, sto znaci Gazela
07.10.2011, 10:54
selebriti
1709
IZVORNA PORUKA: lillyy85
Ena,Ema,Emma,Sara,Sarah,Uma,Umma,Hana,Hanadi,Amani,Zara,Ismihan,Šejma,Esma i mnoooga druga-mada mislim da će naša ako bude najvjerovatnije biti Ema ili Hana
Jeste da je star post ali odličan izbor imena, baš po mom ukusu, ... izbacila bih možda dva samo, ...
26.10.2011, 23:50
*dea*
1
meni je Dea najljepse zensko ime i jedva cekam da rodim jednu djevojcicu
14.11.2011, 22:01
lejlaze
845
u januaru ocekujemo aBd jednu djevojcicu kojoj smo odlucili dati ime Asja. A imamo trogodisnjeg djecaka koji se zove Daris
14.11.2011, 22:16
Leena
2841
meni je Dea najljepse zensko ime i jedva cekam da rodim jednu djevojcicu
Ja sam daidžinica jednoj predivnoj maloj Deici
< Poruku je uredio Leena -- 14.11.2011 22:20:01 >
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
07.12.2011, 21:48
Ombra
116
a sto je asja popularno ...bum asja dakle...anw...meni ga roditelji dali prije 29 godina neko napisa neposulsne sve asje...ja spadam u tu statistiku
anw.... posto cekamo cujicu...imena u opticaju....sara, soraja, lena, tara, zoe, zone, luna, aurora, dalal, fedra....sad za sad soraja vodi
07.12.2011, 22:12
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: Ombra
a sto je asja popularno ...bum asja dakle...anw...meni ga roditelji dali prije 29 godina neko napisa neposulsne sve asje...ja spadam u tu statistiku
anw.... posto cekamo cujicu...imena u opticaju....sara, soraja, lena, tara, zoe, zone, luna, aurora, dalal, fedra....sad za sad soraja vodi
ja navijam za Lena i Luna
07.12.2011, 22:28
chantal
431
Zone? Glasam za Saru
07.12.2011, 22:29
chantal
431
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: chantal
Da li neko zna značenje imena Amani?
mislim da je znacenje zelja (wish, desire)
Tek sad vidim odg hvala ipak!
08.12.2011, 15:23
raja_ringe
-109
Uvijek mi je bilo lakse izabrati musko ime nego zensko. Dok nisam bila u bračnim vodama, od ženskih mi se sviđala Ajna i Asja, ali sam ih u međuvremenu 'isfurala' :). Sada mi se sviđaju: Ejna, Tajra, Majda, Danija, Dena, Alina, Emina. Za sada vodi Tajra, pa vidjet ćemo do aprila :)
08.12.2011, 15:27
balasgirl
972
Zoe mi je vrh. I Tara nije loše.
08.12.2011, 17:23
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Uvijek mi je bilo lakse izabrati musko ime nego zensko. Dok nisam bila u bračnim vodama, od ženskih mi se sviđala Ajna i Asja, ali sam ih u međuvremenu 'isfurala' :). Sada mi se sviđaju: Ejna, Tajra, Majda, Danija, Dena, Alina, Emina. Za sada vodi Tajra, pa vidjet ćemo do aprila :)
a meni bas muska imena sva bezveze bas imamo slican ukus, ne mogu vjerovati, i ja dok se nisam udala godinama govorila da bi mi se kcerka zvala ajna a kad ostadoh trudna nekako mi nije palo napamet-isfurala to ime a ova zenska imena sto si navela mi se sva svidjaju, super ukus
08.12.2011, 17:25
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: balasgirl
Zoe mi je vrh. I Tara nije loše.
a mene zoe podsjeca na zoo vrt- nije mi nikako za nase prostore
09.12.2011, 09:20
raja_ringe
-109
IZVORNA PORUKA: teacher75
a meni bas muska imena sva bezveze bas imamo slican ukus, ne mogu vjerovati, i ja dok se nisam udala godinama govorila da bi mi se kcerka zvala ajna a kad ostadoh trudna nekako mi nije palo napamet-isfurala to ime a ova zenska imena sto si navela mi se sva svidjaju, super ukus
:) hvala, i tvoj izbor za curicu je super, a i ona je med (predpostavljam da je ovo Lana na avataru)
09.12.2011, 09:33
teacher75
5394
jeste, hvala