cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Sunet / cirkumcizija

clock-img

09.07.2013, 18:50

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

gaze ni slucajno.i one sto ih stavljaju poslijezahvata moraju se brzo skinuti.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

09.07.2013, 19:21

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

IZVORNA PORUKA: almondray
Nama je rečeno da je sve u redu osim kapanja krvi.U tom slučaju da ga odvedemo ponovo na polikliniku.Sukrvica da , krv NE.

Naravno, nisam mislila na kapanje... neprestano. Kod nas se u prvih par sati nakon suneta vidjela po jedna kapljica krvi na peleni u dva-tri navrata. Ali to je sve...
Ni ja nisam za gaze. Mislim da je dovoljna veća pelena da se ćuna slobodno kreće i da se ne trlja bespotrebno.

clock-img

09.07.2013, 21:32

clock-img

malamalena

pencil-img

18

Ma ni meni se gaze ne svidjaju, probali smo mu stavit ali nema sanse, odmah je skine, i mora kad konstantno mlati nogicama. Sad smo mu dobro naprasili prahom i obukli gacice i pidjamicu preko. Suho je i dobro izgleda, pa cu mijenjat presvlaku kad god piski dok se malo ne umiri jos bar 2 dana. Pelena mu je bila veca, ali svejedno natrlja cunom pa mu bila sva crvena. Sveki mi kaze da dobro sad ovako, i koncic mu visi, zamladjuje. Ma meni je iskreno ovaj sunet bio prava trauma i jos je, jjos uvijek drhtim sva. Nema mi spavanja vcrs, moram nogice cuvat ::D I da, nije to puno krvarilo, 2-3 kapljice, pa se ono razmrljalo od pelenu pa jos strasnije izgleda, ali ja sam se prepala sto je to ipak nakon 3 dana. ali eto navodno je ta sukrvica normalna. Ma uhhhhhhh...

clock-img

11.07.2013, 08:21

clock-img

assmiras

pencil-img

461

I mi smo to juce obavili, proslo je ok. Obzirom da smo radili lokalnu, dok je malenog cak i pohvalio, kaze da su svi ovako mirni kao sto je on bio, bilo bi super. Juce nnije puno plakao niti bio nervozan, ali se jutros probudio oko 5 i naravno, place kao da ga boli. Danas trebam skinut onu gazu, ni sama ne znam kako cu, ne da mu pric.... Kada sam mu mijenjala pempas, bilo je malo kao sukrvice, par kapljica, pa me strah...
Kako ste vi skinule gazu, mislim da je zalijpeljena. Smijem li je pokvasiti kamilicom ili tak sto?user posted image

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

clock-img

11.07.2013, 11:44

clock-img

Full Moon

pencil-img

534

assmiras, ja sam skuhala kamilice i onda spricom kvasila gazu sve dok se nije svaki djelic mogao lijepo odmotati, bez cupkanja, mozes kupiti i fiziolosku otopinu, nesto od to dvoje.

clock-img

11.07.2013, 19:26

clock-img

sunce27

pencil-img

1546

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Evo, obavljenouser posted image
Ljekari su bili odlicni, i sestre, sve je proslo jako brzo, odmah se probudio i onda je plakao do kuce, basssss puno, kuci dojio i evo sve izgleda super, mislim ponasanje, pa nadam se da ga nece puno boljeti kad ga voltaren popustiuser posted image
Pustila sam ga da place da izbaci koliko toliko to sto je udisao i tek onda nahranilauser posted image

Cestitam od srca

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

clock-img

02.08.2013, 13:18

clock-img

cicibanka.

pencil-img

18

Pozdrav mame! Interesuje me da li ima neko sa iskustvom sunecenja kod dr.skake??
Mi smo zakazali poslije bajrama, valja to prezivjeti! user posted image

Hafsa 19.11.2008.
Abdullah 09.05.2013.

clock-img

02.08.2013, 13:57

clock-img

lala0606

pencil-img

289

Gdje skaka ima ordinaciju i koja je cijena kod njega. Mi malog htjeli sunetit poslije bajrama

clock-img

02.08.2013, 14:08

clock-img

cicibanka.

pencil-img

18

Ne znam gdje mu je ordinacija mi smo za varijantu da radi kod kuce.
navodno nema cijenu vec mu se da koliko ko moze. Bar sam ja tako cula, nisam ga pitala kad sam zvala.
ako zelite imam br telefona.

Hafsa 19.11.2008.
Abdullah 09.05.2013.

clock-img

02.08.2013, 14:12

clock-img

lala0606

pencil-img

289

Ej super posalji ako nije problem:-) skaka je skaka:-) otac mu je sunetio isto

clock-img

02.08.2013, 14:26

clock-img

cicibanka.

pencil-img

18

Slazem se, i otac i dedo.
Br je 537869.

Hafsa 19.11.2008.
Abdullah 09.05.2013.

clock-img

02.08.2013, 14:31

clock-img

lala0606

pencil-img

289

Ej hvala puno... neka vam je sa srecom i ja cu malog aBd poslije bajrama da to rijesimo 4 mu je sad mjeseca

clock-img

02.08.2013, 14:33

clock-img

IceRose

pencil-img

1512

Full moon, interesuje me koliko kosta to zadovoljstvo u SaNaSi i jel ide samo sunet il rade i neke krvne pretrage ili kakav drugi pregled prije toga? da li roditelji ulaze s bebom u salu? ako ulaze, moze li uci tata a mama da ostane van. koja je procedura narucivanja kod njih? i koliko se ceka da dodjes na red ?

jooj, ne znam ni sama kako cu to prezivjeti. pogotovo sto krv (pa i kapljica) i ja nismo u dobrim odnosima. imam uzasnu fobiju na krv.
a kontali smo to odraditi nekad u septembru, oktobru, zavisno od termina koji dobijemo. tad bi bebac vec ima 5-6 mjseci..sve ja to vase fino citam i samo ludim..i kontam kako i sta raditi nakon, jer hrpa je drugacijih savjeta od dr i sve me brine kako ce to proci..

Haris 01.05.2013.

"Kad ljubav govori, razum ćuti." - Baruch Spinoza

clock-img

02.08.2013, 15:54

clock-img

cicibanka.

pencil-img

18

IZVORNA PORUKA: lala0606

Ej hvala puno... neka vam je sa srecom i ja cu malog aBd poslije bajrama da to rijesimo 4 mu je sad mjeseca

I vama sa srecom... to je najbolje vrijeme za sunecenje, izmedju 2. i 6. mjeseca, tako kaze skaka user posted image

Hafsa 19.11.2008.
Abdullah 09.05.2013.

clock-img

02.08.2013, 16:03

clock-img

cicibanka.

pencil-img

18

IZVORNA PORUKA: IceRose

Full moon, interesuje me koliko kosta to zadovoljstvo u SaNaSi i jel ide samo sunet il rade i neke krvne pretrage ili kakav drugi pregled prije toga? da li roditelji ulaze s bebom u salu? ako ulaze, moze li uci tata a mama da ostane van. koja je procedura narucivanja kod njih? i koliko se ceka da dodjes na red ?

jooj, ne znam ni sama kako cu to prezivjeti. pogotovo sto krv (pa i kapljica) i ja nismo u dobrim odnosima. imam uzasnu fobiju na krv.
a kontali smo to odraditi nekad u septembru, oktobru, zavisno od termina koji dobijemo. tad bi bebac vec ima 5-6 mjseci..sve ja to vase fino citam i samo ludim..i kontam kako i sta raditi nakon, jer hrpa je drugacijih savjeta od dr i sve me brine kako ce to proci..

u sanasi ne rade djeci ispod 6 mjeseci. cijena je 200 lokalna a 300 km totalna anestezija.
nazovete sanasu i sve se dogovorite.
nemam licno iskustvo ali meni bliska osoba je sunetila dva sina u sanasi i sve je proslo super. dr. zvizdic ih je radio. sve pohvale.
nije nimalo jednostavno al sta cemo... sretno!!

Hafsa 19.11.2008.
Abdullah 09.05.2013.

clock-img

02.08.2013, 22:24

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

hitno pitanje, sestrin malac sutra ide na sunet, ima nešto više od 5 mjeseci, dr, u bihaću ne preporučuje mazanje ničim i ne daje voltaren za bol, samo paracetamol sirup, kdo mene je bilo drugačije,pa me interesira jel može bebi dati voltaren češić i koliko ide na 9 kg kilaže

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

02.08.2013, 22:26

clock-img

mamina princeza

pencil-img

1856

mislim da je oko pola voltarena od 12,5 mg na tu kilazu ... sad smijel tako maloom ne znam. mi smo imali situaciju gdje smo stavljali al sam ja bas starhovala hb nista nije bilo a kilaza je bila i manja...
s oko 10 kg smo stavljali malo vise od pola
et ako ti nesto moze pomoci

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

clock-img

02.08.2013, 22:29

clock-img

mamina princeza

pencil-img

1856

IZVORNA PORUKA: cicibanka.

Pozdrav mame! Interesuje me da li ima neko sa iskustvom sunecenja kod dr.skake??
Mi smo zakazali poslije bajrama, valja to prezivjeti! user posted image

mi smo se sunetili s 3 mjeseca kod Skake , sve proslo kako treba. malo je napeto taj dan jer neko mora da drzi djete s njima al brzo prodje. Skake zive na Bistriku , moje su komsije al dal imaju sad ordinaciju to vec ne zanm ...imaju neku al ne znam jel tu rade sunete..ono ti ono u "kucnoj atmosferi". ja se nsiam pokajala sve nam je super proslo , prije suneta smos e konsultovali s dr zvizdicem zbog vodeno testisa tada i on je odobrio sunet. meni je bilo bitno da se ranije osuneti a niko nije htio tako rano prije 6 mjeseci.... imas na nekim prije stranicama moja iskustva sigurno detaljnijež.9 sretno

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

clock-img

02.08.2013, 22:33

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

IZVORNA PORUKA: škorpija

hitno pitanje, sestrin malac sutra ide na sunet, ima nešto više od 5 mjeseci, dr, u bihaću ne preporučuje mazanje ničim i ne daje voltaren za bol, samo paracetamol sirup, kdo mene je bilo drugačije,pa me interesira jel može bebi dati voltaren češić i koliko ide na 9 kg kilaže

Nama je preporučeno, a i poštovali smo to, tri dana paracetamol na svakih 6 sati. Maleni uopće nije imao bolove!

clock-img

02.08.2013, 22:38

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: Vinetu

IZVORNA PORUKA: škorpija

Nama je preporučeno, a i poštovali smo to, tri dana paracetamol na svakih 6 sati. Maleni uopće nije imao bolove!

paracetamol sirup ili čepići

clock-img

02.08.2013, 22:40

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

sirup

clock-img

02.08.2013, 22:48

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

hvala svima na odgovorima

clock-img

03.08.2013, 09:08

clock-img

Maida1

pencil-img

41

Informacije o sunecenju (obrezivanju)

https://www.facebook.com/SunecenjeEdukacijaZaRoditelje

Mama predivnog sina! :-)

clock-img

03.08.2013, 19:55

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

uf i moj sestrić se hvala bogu osunetio, gaza otpala sam domah poslije nekoliko sati, unetili su ga kod kuće jer naravno nakoš što je izgorjela bolnica u bihaću nemaju baš nekih uvjeta, sve je super prošlo, bebi nije puno plakako, seka prezadovoljna, iako sam je ja propisno istraumiralauser posted image

clock-img

03.08.2013, 20:09

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

user posted image user posted image user posted image
Nek je sve dobro prošlo! Čini mi se da mi mame sunet doživljavamo teže od dječice.

Zadnji članci

article-img