Zadnji članci

Treba li roditelj uvijek djecu stavljati na prvo mjesto
Pitanje ravnoteže između roditeljstva i ličnog života često je u raspravama roditelja.
Odgoj, razvoj i njega

Da, neki roditelji zaista imaju OMILJENO DIJETE
Nova studija opovrgava tvrdnje roditelja da nemaju omiljeno dijete - evo zašto se istraživači nad...
Odgoj, razvoj i njega

ali moj savjet je da mame bvudu prisutne prilikom sunećenja, ja sam bila sa obojicom i ne žalim ni sekunde! Bez obzira što plaču(pa moraju plakati),a i to plakanje ja toliko koliko neka djeca plaču i akd se udare i kada prime bocu...ali vi ste tu i vidite zašto plače, da to nije nišđ ta strašno, a da vaša bebica zbna i osjeti da ste vi uz nju, da osjeti vaš miris i da zna da je njeno najpotrebnije uz nju...
ja to nebi mogla izdrazati njegovo plakanje dusa bi mi se kidala iako dam ga cula u hodniku,srce mi treperilo ko ludo
tako da mislim da to ipak i nije tako strasno kao sto mi mislimo.
Mi smo starijeg sina osunetili 25. dan po rođenju,a mlađeg sa 2 i po mjeseca,i žao mi je što i sa mlađim to nismo ranije uradili! Poslanik a.s. je preporučio da se to uradi u okviru 40 dana po rođenju, jer djeca još uvijek nemaju razvijen osjećaj za bol(koliko se ja sjećam,ili bar u potpunosti razvijen)pa zar nam treba neki dr da nam to potvrdi (ako vjerujemo u Boga i nj Poslanika) (naravno ovo sve govorim pod pretpostavkom da dijete sunetimo prvenstveno iz vjerskih razloga,a i iz higijenskih)! Pa koliko puta je medicina dokazala ono što je kad i kad rečeno u Kur'anu i hadisu?!