IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Amrino
Bice sutra aBd bolje...sve se tjesim.
Sunetili ga na Kosevu kod Milusica.
Ma joj ziva ne znam sta cu- najvise me brine to kako da ga operem kada se ukaki
Joj- a eto jos prosla kroz sve to jednom ali nije ni kod jednog djeteta isto. Ovaj bas skici i vristi cim pomjeri nogu- bas ga boli.
a Hamza nama uopste nije plakao- samo malo zakenkao kada je piskio i to je bilo sve.
Amrino molim te jel mi možeš reći koja je procedura da se to obavi na Koševu. I koliko košta i kako se dolazi do gore jel uputnicom do pedijatra. I jeli opšta naestezija u pitanju? Molim te, zaovin maleni ima 4 godine nije još osunećen i planirali smo sunet početkom narednog mjeseca....pa smo mislili bolnički na Koševu to da se uradi.
Joj zeno ja tek sada ovo ugledah

.
Ne znam jeli kasno da odgovaram vjerovatno jeste ali ipak cu odgovoriti, mozda nekome posluzi.
Procedura na Kosevu je slijedeca:
Prvo se s djetetom ode na razgovor sa hirurgom. Ako hoces nekog odredjenog doktora onda nazoves fino i pitas kada je u dezuri. Doktor samo malo "zrakne" cunu- dogovoris se s njim kada odgovara, kaze ti koje nalaze da povadis i zakazete termin.
Onda odes u DZ kod pedijatra- on ti napise uputnicu za bolnicu i uputnicu za nalaze krvi. Krv se vadi isto u DZ (mi smo na Vojnickom i trajalo je par minuta a nalazi sutradan ako ti je hitno mozes i privatno mada nema potrebe).
Na dan suneta odes, odneses te nalaze i uputnicu, skines dijete ii mozes da izaberes da cekas tu ili da ides tamo s njima. Mi smo ostali u cekaonici jer fakat ali fakat to ne bih mogla podnjeti.
Kod nas je trajalo oko pola sata i- to je to.
Ovo je procedura sa lokalnom anestezijom a s obzirom da je dijete veliko- mislim da ce oni insistirati na totalnom. Kada smo Hamzi operisali bruh s nama u bolnici je bio i djecak od 10 godina koji se sunetio i procedura je bila ista kao i nama za operaciju kile. Znaci tri dana u bolnici. Bude li ti trebalo jos kakvih informacija javi i izvini sto nisam ovo ranije vidjela

.
IMRAN
03.03.2010