Selmy draga, prelijepa si, da te aBd uvijek sreća prati...
Drage ženice možete li mi molim vas poslati na PP, ako se ovdje ne smije pisati, gdje u Sarajevu ima vjenčanica za šeriatsko vjenčanje ?
29.07.2010, 01:44
jasmin
4600
Selmy i Hannice,prekrasne ste i prelijepo vam stoji marama.
29.07.2010, 02:09
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: scarlett
Selmy draga, prelijepa si, da te aBd uvijek sreća prati...
Drage ženice možete li mi molim vas poslati na PP, ako se ovdje ne smije pisati, gdje u Sarajevu ima vjenčanica za šeriatsko vjenčanje ?
ja sam bila u vjenčanici u kojoj sam bila i na opštinskom ali sam preko imala perelinu koja ide uz vjenčanicu... ja ti mogu poslati broj gdje sam iznajmila ako je to ono što tražiš.
29.07.2010, 02:23
scarlett
1517
Ja sam imala vjenčanicu i preko mantil, iznajmila u jednom salonu u Skenderiji, ali to je tada bilo jedino u ponudi za š.v. Tamo ću svakako otići, jer su i cijene bile povoljne, ali me zanima ukoliko ima još salona sa ovakvim izborom.
"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."
29.07.2010, 02:27
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: scarlett
Ja sam imala vjenčanicu i preko mantil, iznajmila u jednom salonu u Skenderiji, ali to je tada bilo jedino u ponudi za š.v. Tamo ću svakako otići, jer su i cijene bile povoljne, ali me zanima ukoliko ima još salona sa ovakvim izborom.
ima na baščaršiji ista takva ponuda kao u skenderiji
31.07.2010, 23:39
scarlett
1517
Drage ženice možete li mi molim vas poslati na PP, gdje u Sarajevu ima salona vjenčanica koji u ponudi imaju i vjenčanice za šeriatsko v.
10.08.2010, 09:39
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
26.03.2013, 00:27
adissa_
212
Dal se serijatsko vjencanje moze obaviti u svakoj sarajevskoj dzamiji? ili postoje odredjene koje to radE?
26.03.2013, 00:31
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: adissa_
Dal se serijatsko vjencanje moze obaviti u svakoj sarajevskoj dzamiji? ili postoje odredjene koje to radE?
u svakoj... samo se prijavljuje u IZ na baščaršiji ...pa dogovorite koja i termin... naravno morate imati vjenčani list iz opštine radi broja portokola
26.03.2013, 00:54
amra_sa
65
Da se i ovdje upišem.
26.03.2013, 09:47
veeseelaa
20552
mi nismo obavili šerijatsko vjenčanje :( Jasmin rekli su mi d apred Bogom ja i mm nismo u braku i da to moram obavezno uraditi šta misliš o tome? ja sam spominjala mm al on ko nije zainteresovan za takvo što možda da isto obavimo kad rodim svu dječicu koju planiram pa da i oni budu nazočni :)
26.03.2013, 09:52
Mia
1088
Ja kad sam se udavala, serijatsko vjencanje se moglo obaviti samo u Plavoj dzamiji na Otoci (i to za opstine Ilidza, Novi Grad i Novo Sarajevo) i u hadzijskoj dzamiji kod Inat kuce (za opstine Centar i Stari Grad) ... ovako je bilo pravilo, e sad vjerovatno je bilo pojedinacnih slucajeva koji su to obavili u nekim drugim dzamijama.
26.03.2013, 09:54
chuci
804
ne znam kak oto ti rezonuješ ali po meni vi ste u braku na svaki način.
Dovoljno je da su bula barem dva muška ili jedan muški i dva ženska svjedoka koji su čuli da izjavljujete da želite biti u braku on s tobom i ti s njim. a to što niste u braku pred IVZ-om ne znači da niste u braku pred Bogom. napominjem nisam ovo nigdje pročitala samo je oje rezonovanje oko teme
26.03.2013, 10:56
madam x
839
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
mi nismo obavili šerijatsko vjenčanje :( Jasmin rekli su mi d apred Bogom ja i mm nismo u braku i da to moram obavezno uraditi šta misliš o tome? ja sam spominjala mm al on ko nije zainteresovan za takvo što možda da isto obavimo kad rodim svu dječicu koju planiram pa da i oni budu nazočni :)
Potpuno isto i kod nas....mene izgleda hormoni spucali u drugoj trudnoći i ja hoću vjenčanje i gotovo, on sve nešto, nije vidio efendiju, pitaće ga kad ga sretne i tako ostalo. A garant ga je bilo sramota što sam trudna
26.03.2013, 11:06
Bebica11
4324
IZVORNA PORUKA: chuci
Dovoljno je da su bula barem dva muška ili jedan muški i dva ženska svjedoka koji su čuli da izjavljujete da želite biti u braku on s tobom i ti s njim. a to što niste u braku pred IVZ-om ne znači da niste u braku pred Bogom. napominjem nisam ovo nigdje pročitala samo je oje rezonovanje oko teme
hmmm vjencanje u Islamu ima svojju formu, sad treba vidjeti sta se od tog ispostovalo a sta nije pred maticarem, npr pred maticarem se moze udati zena u iddetu a u serijatu ne, pred maticarem se moze zena udati bez dopustenja velijja a na serijatskom ne moze, pred maticarem moze brak biti "tajni" a u Islamu ne moze, itd itd
ipak je bolje ponoviti to sve pred hodzom uz staratelja da se to sve potvrdi i bude kako treba:)
26.03.2013, 11:19
SailorMoon
1300
IZVORNA PORUKA: Bebica11
hmmm vjencanje u Islamu ima svojju formu, sad treba vidjeti sta se od tog ispostovalo a sta nije pred maticarem, npr pred maticarem se moze udati zena u iddetu a u serijatu ne, pred maticarem se moze zena udati bez dopustenja velijja a na serijatskom ne moze, pred maticarem moze brak biti "tajni" a u Islamu ne moze, itd itd
ipak je bolje ponoviti to sve pred hodzom uz staratelja da se to sve potvrdi i bude kako treba:)
Pa po ovome znci mi smo sva pravila ispostovali, samo eto sto nisam bila pokrivena.
26.03.2013, 11:23
chuci
804
eno ona je pitala i jasmin na njenoj temi ali virtualno poznavajući veeseelu ona je imala i dozvolu staratelja, brak je javno obznanjen, nisu u rodu, muslimani su oboje, obostarno zadovlpjstvo supružnika je prisutno i šta ono još ima ...
jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim
evo neka veeseelaa potvrdi.
i daleko od toga da ja zagovaram da se ne moraju ni vjenčati pred hodžom, samo kažem da ne treba da smatra da pred Bogom nije vjenčana.
26.03.2013, 11:24
Hanady RR
18727
eno ona je pitala i jasmin na njenoj temi ali virtualno poznavajući veeseelu ona je imala i dozvolu staratelja, brak je javno obznanjen, nisu u rodu, muslimani su oboje, obostarno zadovlpjstvo supružnika je prisutno i šta ono još ima ...
jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim
i daleko od toga da ja zagovaram da se ne moraju ni vjenčati pred hodžom, samo kažem da ne treba da smatra da pred Bogom nije vjenčana.
26.03.2013, 11:27
veeseelaa
20552
jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim user posted image
dobila sa poklone u zlatu i u novcu, kao vjenčani dar od njegovih i od njega
26.03.2013, 11:28
chuci
804
jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim user posted image
neka zlata vazda vrijedi
26.03.2013, 11:29
veeseelaa
20552
neka zlata vazda vrijedi
slažem se
26.03.2013, 11:31
veeseelaa
20552
zanimao me odgovor na ovo pitanje jer ne bi da na ahiretu još dumam o tome ako je po pravilima da se treba brak sklopiti šerijatski onda ga treba i sklopiti
zanima me takodje vezano za mehr, mogu li se istog odreći? jer to ok?
26.03.2013, 11:32
chuci
804
zanimao me odgovor na ovo pitanje jer ne bi da na ahiretu još dumam o tome ako je po pravilima da se treba brak sklopiti šerijatski onda ga treba i sklopiti
ne znam ti tačno ali mislim da možeš. idi tamo pitaj jasmin.
i meni je isto ono što ti je ona napisala na svojoj temi fin odgovor, i ono prvo i ono drugo od IVZ odgovor.
26.03.2013, 11:35
treće
17
bila na šerijatskom vjenčanju mlada pitala isto -ne može, postoji minimalni iznos, a možete se dogovoriti i za veći