Kod mene Anci generalno malo caja popije, ustvari malo tecnosti. Do sada smo pili kamilicu, šipurak, komorač i ove voćne hipp-ove. Nisam znala da tekane ima djeciji program, bas cu pogledati. Znam samo da mi je djecija nutricionistica rekla da jedino sipurak ne skuplja bakterije, ostali svi da.
23.11.2010, 18:32
bebacha
1170
joj ne kontam to.sta neskuplja bakterije,kako
23.11.2010, 19:03
melly__
695
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Kod mene Anci generalno malo caja popije, ustvari malo tecnosti. Do sada smo pili kamilicu, šipurak, komorač i ove voćne hipp-ove. Nisam znala da tekane ima djeciji program, bas cu pogledati. Znam samo da mi je djecija nutricionistica rekla da jedino sipurak ne skuplja bakterije, ostali svi da.
23.11.2010, 19:04
tehna
224
pozdrav drage moje citam vase postove pa rekoh i da se javim moj bebach ima 5 mjeseci samo doji a ja kao "neiskusna"mama nedajem joj nista nekako me je strah da joj bilo sta dam a kad vratim film ja sam svojim ostalim klincima davala svasta od 4 mjeseca,a sto se nje tice nekako sam skepticna jednostavno me je strah svi mi govore pa bar joj jabuku daj a ja isto laik eto samo nesto da napisem i veliki pozz za sve
pozdrav drage moje citam vase postove pa rekoh i da se javim moj bebach ima 5 mjeseci samo doji a ja kao "neiskusna"mama nedajem joj nista nekako me je strah da joj bilo sta dam a kad vratim film ja sam svojim ostalim klincima davala svasta od 4 mjeseca,a sto se nje tice nekako sam skepticna jednostavno me je strah svi mi govore pa bar joj jabuku daj a ja isto laik eto samo nesto da napisem i veliki pozz za sve
pa gdje si ti???? Zasto ti u potpisu pise Dzejla 15.01.2010.?
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
23.11.2010, 19:12
Anoniman
Svi ostali cajevi stajanjem nakupljaju bakterije, znaci sipurak i hladan se moze piti, a ostali sto vise stoje to vise bakterija kupe, trebaju samo svjezi da se piju, tek napravljeni. nadam se da ste skontali sta sam htjela reci
23.11.2010, 19:15
tehna
224
evo i mene ma tek sam skontala kasnije da sam umjesto 6 napisala 1 drzim je u ruci pa i jedva tipkam tu sam uvijek procitam postove da sam bar malo u toku ali koliko vidim mnogo sam propustila ali ponovo cu se aktivirati i nadam se da cu cesce biti tu
25.11.2010, 17:28
Nenci
382
Evo i ovde da se prijavimo Probali smo zumance i sve je ok Danas papali jabuku sa keksom za rucak krompir,mrkva i patlidzan (prvi put probali )
25.11.2010, 18:20
aida.
2177
Mi nismo jos probali patlidzan... hmm... mama zaboravila ko kad ga ne voli sutra cu mu praviti... Nenci kako si mu spremila patlidzan?
25.11.2010, 18:25
Anoniman
Mi smo negdje sa sa sest i po patlidžan, ali nismo ga nesto cesto jeli, kao sto Aida kaze mama ga ne voli pa zaboravi . Sa sedam smo zumance. Mi smo jutros u 4.15 ruckili lino keks i jabuku, pa smo jeli vocni jogurt, pa mama kad je doruckovala jeli smo ajvara i džema sa kiflicom, pa onda proso sa suvim voćem, pa puru prelivenu jogurtom, a za veceru se jos razmisljamo, nemamo ideje
25.11.2010, 19:33
aida.
2177
kad ste vi dale grah djeci?? moja mama skuhala erolu grah samo sa mrkvom bez soli bez icega i kad se dobro iskuho kroz cjediljku ga propasirala da nema kozupice i jeo je... nije puno ali je jeo... dal ce mu bit tesko..?
25.11.2010, 19:38
bebacha
1170
nece,Ajla je rano posla jest grah i bas ga voli.ja mislim da je vise predrasuda da je grah tezaj za stomak
25.11.2010, 21:04
Anoniman
Mi jedino grah, kupus, bjelance i junetinu nismo probali, mislim da smo sve ostalo. Valjda sto ne volim grah ni ja ni mm pa sam skroz i zaboravila na njega
25.11.2010, 21:06
bebacha
1170
a zasto niste junetinu
25.11.2010, 21:16
Anoniman
ja koliko znam ona se kasnije uvodi, sad ovih dana sam kontala uvesti joj.
25.11.2010, 21:28
Anoniman
bebacha jesi li nasla onu nocnu kasicu? Jesi li ti ono iz Gračanice, pogledaj u Interexu trebalo bi biti ako ne nadjes u dm-u.
26.11.2010, 08:16
bebacha
1170
jesam iz Gracsnice.u Inetexu sam gledala i nema.a nisam mogla otic do Dm-a.bila hladno da vodim Alena a nisam ga imala kome ostavit.vidjet cu hocul moci danas
26.11.2010, 12:00
lekica83
689
Mi juce probali i bjelance, tj fino umutili jaja,isprzili,pokajmacili i popali ko veliki Sve ok, nije bilo nikakve reakcije, sem sto se njoj jakooo svidilo a nisam joj smjela puno dati.
27.11.2010, 00:22
Nenci
382
aida. ja sam stavila krompir i mrkvu da se kuhaju i samo onda u to dodala kockice patlidzana(izrezala na kolutove i nasolila da pusti sok, ocijedila oprala od soli i izrezalana kockice), kad se skuhalo izmiksala i papali smo jelena draga ja ti se divim odakle ti ideje sta da joj pravis, mi imamo dvije kasice dnevno pa nekad ne znam sta da mu napravim . Pripremi ti meni i knjigu recepata tih tvojih da uzmem )
Eh da, danas opet trazili onaj dukatino veseli sa sirom i nema, kad ja slucajno pogledam kad jeeeeee nadjem danonino isto sa sirom i vocem ... kako sam sretna bila ... sutra cemo probati pa vam javimo
27.11.2010, 07:57
Anoniman
Draga Nenci usla vise u rutinu, mada imam i ovaj beby kuvar od ove nutricioniste sto sam vodila Anu, nema puno recepata, vise su savjeti, ali ne pravim po njemu, ne znam jesam li i jedan recept napravila, ali kradem ideje, uzmem citati pa onda sama kombinujem namirnice, ali to je bilo u pocetku. Sad otvorim frizider i zamrzivac i dok ne skontam sta cu joj praviti ne zatvaram . Kuvala bih ja za cetu djece, 100 razlicitih obroka samo da ovo moje hoce malo bolje spavati , ovako kad joj pravim taj njeni rani dorucak u vise puta se ne sjecam sta sam joj dala da jede
A sto se tice dukatina mi trazili i trazili i nismo nasli, prvi put kad sam trazila skontala sam ga, ali nisam mislila da je to to, kontala jogurt i nisam kupila, a posle sam obisla od interexa, konzuma, robota, mercatora, tuša, ali nema pa nema, bilo im nestalo. Nenci gdje si ga ti nasla?
< Poruku je uredio jelenaT -- 27.11.2010 7:59:38 >
27.11.2010, 08:35
aida.
2177
hvala Nenci kakav je dukatino sa sirom? Ja sam do sad Erolu uzimala samo sumsko voce i marelica sa mrkvom... i bas sam gledala ima li jos nekih nema.. Jel to nesto drugo ili... ?
Jelena, draga, stvarno svaka ti cast na snazi... Pa kako sa stolicom malena zbog cvrste hrane?
27.11.2010, 08:46
bebacha
1170
to su mali,dode ih 6,sastavljeni,ono bas su mali.bilo je e Etni.
Aida juce smo kakili pet puta, a danas vec dvaput, a nikad ispod dva puta u toku dana. Imamo na izvoz
27.11.2010, 23:13
Nenci
382
JelenaT ima kod mene Danonino (sa sirom isto) Dala mu danas ma smazao je zacas , nasla sam sa okusom banane i maline, bila i jagoda al ja uzeh ove. Samo je problem sto su pravo minijaturni, dodje 4 komada al sicusna , al eto ....
Nasla sam ga u Tusu.
-Danas smo probali ribu, pojeo je , nije bio bas nesto odusevljen ali za prvi put je ok. Za dorucak mama smutila svasta- brusnica,marelica,sljiva,jabuka sve skuhano i izmiksano sa keksom (ispalo pravo ukusno )