IZVORNA PORUKA: BBubica
Cini mi se da kod nas SVE mora biti kontra ostatka svijeta pa i savjeti vezani za bebinu ishranu, rast, sve ..
Da li nam mozes napisati ovdje kojim redoslijedom se uvodi hrana za bebce?
Hvala ti
evo ovako
3 MJESECA zavisno od bebe uvodi se koja kasikica jabuke,kruske i banane,znaci posebno svaki dan drua namirnica u slucaju alergije.
4 MJESECA u mlijeko(ukoliko pije iz flasice) moze se staviti kasikica mljevene plazme jednom dnevno.plazma bez jaja.
5 MJESECI supa od povrca ona kupovnasto je samo vodica nema nista u njoj,crema od rize,maslinovo ulje,sir parmezan,crema od griza znaci jedna hapa dnevno.
6 MJESECI uvodi se rucak i vecera.Rucak je na bazi ove supice.A za veceru moze se uvesti krema od 6 zitarica sad neznam kakve u bosni imaju kreme od kojih zitarica.I da naglasim maslinovo ulje je za djecu znaci za prve mejsece zivota ne ovo sto mi koristimo.U 6 mjesecu uvode se i hapice od svih vrsta mesa zavisno od ukusa beebe,moja je navise jela teletinu,a ja sam joj kuhala pa u blenderu pripremala
7 MJESECI uvodi se u ovu supicu pasta ali i to je pasta za bebe bez jaja..Uvode se razni sirevi riccota,robiola samo po 30 grama.I jogurt za bebe.
8 MJESECI zumance jedna mala kasikica sedmicno.
e sad ostalo ces cuti kasnije uzela mi naida kalendar

nemogu je uganjat