IZVORNA PORUKA: canim
Mala pa zar se i sa 2.5 godine treba paziti na so i te djidje
ja mislila da u tom uzrastu mogu normalno davati ono sto i ja jedem, jer je tad dijete veliko, doduse ja i nama kad pravim stavim malo soli, mm redovno dosoljava
valjda navika a ja ne volim preslano.
duso moja ne moras naravno to je do tebe, ja kada kuham prije nego stavim bilo koje zacine ja odvojim momcima na stranu i tek onda zacinim.
ne pada mi na pamet da ih opterecavam sa biberom, crvenom paprikom i kolicinom soli koju unosim ja i mm.
mozda sam ja previse oprezna ali nije mi tesko i radim to jer smatram da je bolje.
da nije slano.
ja npr koristim abc sir jer ima najmanje stetnih tvari u njemu (navodno) a taman im malo obogati ukus sto kazes.
a ja sojim momcima sve dinstam na crvenom luku, a bijeli smijes takodje dodavati sa 10 mjeseci, to daje hrani slatkast ukus i onda ni ne primjeti.
a da ti smijes staviti persun, lovorov list i sl zacine cak sta vise, persun ima dosta vit c.
a sto se tice mijeka i onoga sto su nase majke radile, to je bilo prije 25,30 godina a znamo da istrazivanja idu dalje i ako je nesto bilo dobro tada ne znaci da je dobro i sada.
svaki pedijatar kojeg pitas ce ti reci ako imate fin mogucnosti ne dajite kravlje mljeko prije godine.zasto
prvo radi malokrvnosti jer u kravljem miljeku nema dovoljno zeljeza koje je tvojoj bebi potrebno posebno od 6 mj kada potrosi sve zalihe iz majcine utrobe
drugo
u mlijeku imaju sastojci (soli) koje beba ispod godine tesko (teze) probavlja, mogu se javiti alergije, probavne smetnje i sl.
znaci postoji puno polemika i rasprava ali naravno svako radi kako misli.
ja ti samo iznosim svoje misljenje znaci ono sto ja radim sa svojom djecom.
ja napisah roman a nije mi bio cilj, svaka od as radi kako najbolje zna i naravno misli najbolje svojoj djeci.
< Poruku je uredio MALA1994 -- 11.8.2011 9:41:12 >