writing-img

RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...

clock-img

06.12.2011, 13:03

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

IZVORNA PORUKA: mala_sa

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

stambolka, ćurta-to je to. Mi smo je pekli u rerni onako u kori i onda izvadim sredinu sa vodicom ili svojim mlijekom i njam-njam. A vjerovali ili ne, stambolka je voce, a ne povrce.

Elem, kada ste poceli sa breskvom, marelicom???

Zaboravih ti tamo na temi napisati, mi smo medju prvim kasicama probali onu Frutekovu - marelica i kruska. Neko nam je donio na poklon, i znam da je jedino nju odmah u slast spucao cijelu teglicu. I sad su mu najdraze sve kasice sa breskvom i kajsijom.

Kod mene ima hipp breskva, hipp marelica, i alnatura marelica-kruska ali nismo ih jos isprobali jer nemam pojma kada one idu.pise od 4 mj. a na nekim tabelama pise od 7 plus nesto u grupi dojenje bilo da su pronasli neki arsen u hipp, nestle, holle i jos nekoj kasici pa sam se ufrkala al eto jutros je pola sljive pojela.....milioni djece odraste na tome pa ne znam sta ima lose u kombinovanju.

clock-img

06.12.2011, 14:49

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

stambolka, ćurta-to je to. Mi smo je pekli u rerni onako u kori i onda izvadim sredinu sa vodicom ili svojim mlijekom i njam-njam. A vjerovali ili ne, stambolka je voce, a ne povrce.

Zaboravih ti tamo na temi napisati, mi smo medju prvim kasicama probali onu Frutekovu - marelica i kruska. Neko nam je donio na poklon, i znam da je jedino nju odmah u slast spucao cijelu teglicu. I sad su mu najdraze sve kasice sa breskvom i kajsijom.

Kod mene ima hipp breskva, hipp marelica, i alnatura marelica-kruska ali nismo ih jos isprobali jer nemam pojma kada one idu.pise od 4 mj. a na nekim tabelama pise od 7 plus nesto u grupi dojenje bilo da su pronasli neki arsen u hipp, nestle, holle i jos nekoj kasici pa sam se ufrkala al eto jutros je pola sljive pojela.....milioni djece odraste na tome pa ne znam sta ima lose u kombinovanju.

Sweet sto vise budes citala, samo ces se vise zbunjivati... nego osluskuj potrebe svoga djeteta i radi onako kako ti smatras da je najbolje za nju user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

06.12.2011, 18:32

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Kad su vaše bebe probale špinat?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

06.12.2011, 19:19

clock-img

bambi7

pencil-img

672

moja sa 4,5 u gotovoj kasci, a sa 5,5 u zeljaniciuser posted image

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

clock-img

06.12.2011, 20:17

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

Sweet sto vise budes citala, samo ces se vise zbunjivati... nego osluskuj potrebe svoga djeteta i radi onako kako ti smatras da je najbolje za nju user posted image

I ja pocinjem kontati da je to najbolje user posted image user posted image

clock-img

06.12.2011, 22:29

clock-img

mimikimi

pencil-img

258

user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

clock-img

06.12.2011, 22:36

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Palachinko nama je spinat sa krompirom bio jedna od prvih kasica, i A ga je bas pucao user posted image

Sweet user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

06.12.2011, 22:40

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

07.12.2011, 10:36

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

mi kad pocnemo sa spinatom, kontala sam ledo i sl.

clock-img

07.12.2011, 10:44

clock-img

zumbulcica

pencil-img

488

Smrznuti spinat prilikom odmrzavanja ispusta nitrite, jedinjenja koja su jako stetna.Isto tako grasak.Ja jedem i jedmo i drugo smrznuto ali bebi ne planiram da dajem.Nije dzaba reklama ,,smrznuto je zdravo,, a svak normalan zna da nije.

sunce mamino,21.08.2011.

clock-img

07.12.2011, 10:46

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

zbog tih nitrita se preporučuje bebama davati špinat 2 najkasnije 2 sata nakon branja

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

07.12.2011, 10:51

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

dajte ba sta analizirate stvari,kad bi sve analizirala ne bi nista jela,ugradila bi UV lampe,kao u operacijske sale,da mi bude sve sterilnouser posted image

Ne valja jetru,ne valja spinat,ja koga god znam,svi su davali djeci spinat i to bas ovaj zaledeni i nikom nije bilo nistauser posted image

I svjeze sa pijace je prskano i svakakvo,ali po tome nebi smjeli jesti nista

Ja kada procitam neke stavove i recenice,ispadam losa majka koja svome djetetu daje sve da jedeuser posted image

Hello, it's me...

clock-img

07.12.2011, 10:56

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

a što se tebe tiče ako je sve analiziram i pazim šta ću dati svom djetetu user posted image user posted image
ja hranim svoje dijete kako ja hoću i smatram da je isparvno,a ti hraniš svoje dijete kako ti smatraš da je ispravno,a ovo je javni forum i svako iznosi svoje mišljenje hoće li i zašto će nešto dati ili ne dati svom djetetu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

07.12.2011, 10:57

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Pa i ja sam samo rekla svoje misljenje,ovo je javni forum sama si rekla dragauser posted image

Hello, it's me...

clock-img

07.12.2011, 11:04

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

možda je stavr u načinu na koji si to iznijela
zamisli da sam ja napisala dajte ba kako možete davati zaleđeni špinat djetetu, on je štetan
jeli to zvuči ko popovanje ili iznošenje mišljenja

clock-img

07.12.2011, 11:05

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

ne bi da se raspravljam jer nisam taj tip,suvisno jeuser posted image

Hello, it's me...

clock-img

07.12.2011, 11:15

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Ja dajem zaledjeni spinat user posted image , jedem ga i sama....sad sve sto kuham vecinom je ledo zaledjeno povrce...
Ne bih da se raspravljam user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

07.12.2011, 11:42

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

meni je pedijatrica rekla da je bolje zaledjeno, a ko mi garantuje vrijeme branja na pijaci-niko.....i ja jedel zaledjeni, i ja kolko znam sto se tice spinata, ne valja smao voda u kojoj se spinat kuha, to je rekao i kuhar na obnu, Vijeko koji da super savjeta i za kuhanje i za dojilje i sl. Recimo ja znam da se cak i dosta alergena ubija zamrzavanjem, mozda ne bukvalno ali ja kad pojedenm zamrznuti grasak nista mi ne bude, bilo da je ubran pa smrznut ili kupljen smrznut, a kada pojedem direkt iz baste sva se ospem i sve me svrbi i moram na terapiju flonidanom......to govorim onako, a sto se tice spinata i branja, s obzirom da nemam vrt ne mogu ga kuhat 2 sata poslije branja, tako d ami je alternativa ledo, i skoro sve mamae koje znam koriste taj i sve OK.

clock-img

09.12.2011, 15:38

clock-img

Lavić

pencil-img

229

Zamantalo mi se kad sam vidjela 315 stranica!!! user posted image
Moje dijete spava u pravilnim razmacima po 45 minuta, nema šanse da ja ovo sve pročitam...
Zato ću vas prvo sve pozdraviti, čestitati vam na ogromnom znanju koje posjedujete i zamoliti vas da ga podijelite sa mnom, hehehe...
Beba ima 4 mjeseca i 10 dana, dala sam mu malo jabuke, tikvice i banane, čisto da proba.
Kako su svi kalendari različiti, možete li mi reći šta ste vi davale bebama na početku, koju količinu i kojim tempom - 3 dana ista namirnica pa slijedeća, ili?
Hvala i pozz...

clock-img

09.12.2011, 16:45

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Lavić, evo ti moje iskustvo, iako mi takodjer tek pocinjemo: Krenuli smo s mrkvom, solo, neka 2 dana. Davala sa<m koliko zeli, a to je bilo nekoliko malih kasikica. Onda sam kupila baby rice i pomijesala s mrkvom. Nakon 2 dana uveli tikvu stambolku i miksala sam je s vec poznatim namirnicama. Svjezu jabuku sam dodala slijedecu, a onda i špinat a danas sljivu. Sad imamo vec dovoljno namirnica da radimo razne kombinacije, a gledam da u sve umijesam rizine pahuljice. On zalije sikom svaki obrok. Ja sam svo povrce i voce nabavila provjereno domace, tabele se drzim okvirno, a idem prema vlastitom nahodjenju.
Slijedeci mjesec cemo uvesti krompir jer imam divan domaci, brokule i bananu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

09.12.2011, 21:00

clock-img

mimikimi

pencil-img

258

poz lavic e dobices vrlo razlicita misljenja pa ti se skontaj i odaberi sta tebi pase
ja sam pocela sa jabukom  i prvi put pojela vise od pola teglice
onda banana sljiva kruska pa kombinacija sa baby rice pa onda tikvicu i mrkvu sa baby rice to sve u nekakvih 15 dana,a redovno od 4 mjeseca sam joj davala one kasice od hippa sto idu sa vodom ima ona baby first milk pap,pa good night apple i to prije spavanja zdjelicu je jela redovno pa onda sikom zalije
sa 4.5 cini mi se ili 5 vise se i ne sjecam sam joj davala trahanu i svo povrce karfiol,brokula,grasak ali to kuhala lagano i manje kolicine pa zalijem sa grizom ma kombinacija koliko hoces
e sa 6 mi je fino jela pa haman sve osim alergena kikiriki,med,jagode
eto nadam se da ce ti ista pomoci user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

clock-img

09.12.2011, 21:09

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

dajte ba sta analizirate stvari,kad bi sve analizirala ne bi nista jela,ugradila bi UV lampe,kao u operacijske sale,da mi bude sve sterilnouser posted image

Ne valja jetru,ne valja spinat,ja koga god znam,svi su davali djeci spinat i to bas ovaj zaledeni i nikom nije bilo nistauser posted image

I svjeze sa pijace je prskano i svakakvo,ali po tome nebi smjeli jesti nista

Ja kada procitam neke stavove i recenice,ispadam losa majka koja svome djetetu daje sve da jedeuser posted image

user posted image user posted image da te potpisem samo hehhe
ista sam vaka ! .
Dajem davala sam i dan danas ledo smrznuto povrce sem ljeti kad ima ubrat u basti svjeze .

clock-img

09.12.2011, 21:15

clock-img

selebriti

pencil-img

1709

Mi smo krenuli sa mrkvom, šljivom, rižom, jabukom, tikvicom, krompirom, grizom, .... mislim da je ovim redoslijedom išlo.
Jednu namirnicu smo davali otprilike tri dana, prvi dan kašikicu, a sljedeći koliko god želi...
Sretno!

Life begins at the end of your comfort zone

clock-img

09.12.2011, 21:19

clock-img

Anoniman

selebriti ja nisam tako 3 dana da dajem jedno te isto ne . Dam taj jedan dan ako ce se sta desiti , desit ce se u toku dana do sutra ...ne kasikicu vec koliko on moze pojestiuser posted image

clock-img

09.12.2011, 21:22

clock-img

selebriti

pencil-img

1709

Ma ja to otprilike, ... počinjali smo onim kupovnim kašicama, jedna Hippova traje 2 do 3 dana, kako koja user posted image ... a E. mi je tada to taman tako jela, razgodi jednu na tri dana user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

Zadnji članci

article-img