Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ja sam pravila spinat sa zumancetom i mlijekom, i toga se napuca dobro, bas voli tu kombinaciju.
Mi jos nismo uveli spinat, nacitala se svega o nitratima i kao najbolje izmedju 8-10 mj pa ajde reko da sacekam no eto imamo 8 i kusur. A takodjer sam citala da se zna desit crvenilo i osip na guzi od istog, istina Eh sad, mogla bih probati sa zaledjenim, s tim za sve sto ide sa mlijekom ja koristim AD, pa ne znam kako bi bilo da kasnije spinat pomijesam sa ad il da ti ucinim sa pavlakom il jogurtom. Necu kravlje do godine....
15.02.2012, 14:02
ciciban26
281
joj ja pogrijesi post. sorry...a ne znam obrisati Probala sam ja i sa jabukom i opet place mada je nju skroz slabo i jela,ne svidja joj se valjda.
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
15.02.2012, 14:05
dijana79
1182
pahuljice i moj dječak je na kombinaciji Novalaca i dojenja i isto ponekad ima stolicu zelenkaste boje animagical kako se spremaju te dm prosene pahuljice ako možeš da mi napišeš ja sam ih probala skuhati sa mljekom i nisu loše al kako da ih skuham da se skroz skašaju to sad isprobavam da budem sprema kad mi beban bude pošao da jede čvrstu hranu i sa koliko se mjeseci to daje djetetu
15.02.2012, 14:09
animagical
5604
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: animagical
moj A jedino od mrkve kaki bas tvrdo
Pojma ti nemam...al znam da je mrkva jako dobra za crijevnu floru.
Moja je u početku dohrane imala tvdu kaku šta god joj smiksala...nije to ni do vrste hrane koliko do navikavanja organizma na krutu hranu...nakon nekog vremena se i to reguliše.
ne, ne on kaki vise rijetko kad bilo sta drugo jede, mrkva mu jedino ne godi...doduse i meni mrkva smeta...
dijana proso je bez glutena pa moze od pocetka dohrane, kad vec pocnete... ja sam kupila alnatura hirse flocken, u dm-u, kuha se pet minuta, pa 15 stoji u toj vodi, i onda ga izvadis i blendas sa cim vec pravis, npr sa povrcem...ja ga u biti i kuham skupa u serpi s povrcem...
15.02.2012, 14:29
bebix
-248
Animagical mm kupio proso u dm-u baby love na njemu ne pise da se treba kuhati, vec da se samo stave 2-3 kasike u 100ml prokuhane ohladjene na 50' C vode
15.02.2012, 14:31
animagical
5604
pa to je valjda ono instant, kao i baby riza pahuljice? ovo ja govorim za ono alnatura,ono ide ovako , cini mi se iman mi ovo objasnila?
15.02.2012, 14:33
bebix
-248
ma ok je, ja sam te bas jucer spiminjala sto mi rece za ovaj proso kako je fino jeo nego me zanima jel valja ovaj ja vec davala djetetu, pa sad kad procitah kuha panika me uhvati, sta mislis hocu li mu nastaviti ovaj ili da kupim taj?
15.02.2012, 14:36
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
15.02.2012, 14:37
animagical
5604
ma to je isto...ko dal da kuhas rizu ili koristis onu instant...ja kuham jer sam slucajno uzela ovo sto se kuha a rizu koristim tu sto se samo s vodom muti...
15.02.2012, 14:38
bebix
-248
Zrna se kuhaju 5 min u ostave u vodi još 15. Pahuljice i ja dodajem odmah u kašice, jogurte i ostalo.
Zrna:
Pahuljice:
Hvala Iman, kod mene su pahuljice kad istrosimo onda cu kupiti zrna, pretpostavljam da su zdravija
15.02.2012, 14:38
mimikimi
258
IZVORNA PORUKA: bebix
Animagical mm kupio proso u dm-u baby love na njemu ne pise da se treba kuhati, vec da se samo stave 2-3 kasike u 100ml prokuhane ohladjene na 50' C vode
te su ti obradjene zitarice i odmah spremne za jesti kao recimo i cokolino keksolino a ove alnaturine se moraju kuhati 10-15min i ostaviti da nabubre 10tak minuta mozes i jedne i druge ali meni je opet bolje cisti proso i on bude mekan ne treba ga raskuhavati bas je super za kombinacije u supama i kao prilog
15.02.2012, 14:39
animagical
5604
oooooooooo provale iman, ja mirne duse kuhala pahuljice nisam te skontala kad si mi objasnila, ja mislila ovo se kuha
15.02.2012, 14:40
bebix
-248
IZVORNA PORUKA: animagical
ma to je isto...ko dal da kuhas rizu ili koristis onu instant...ja kuham jer sam slucajno uzela ovo sto se kuha a rizu koristim tu sto se samo s vodom muti...
jeo je krusku i nije htio samu ipak sam morala staviti proso i onda je pojeo bez problema ,e sad odoh praviti sta za jelo nama koji ne jedemo instant
15.02.2012, 15:10
Brisani uporabnik
4077
15.02.2012, 23:31
eko beba
265
probali i tikvicu ... dvije male kasike dovidjenja ... ne svidja mu se ni ovo ... beba kojoj se ne dopada niti jedan do sad probani ukus ... valjd ace poceti jesti cvrstu hranu do 1. mjeseca Ne znam da li da napravim pauzu jos 10 dana, za 10 dana puni 6. mjeseci pa da mu tek tad pokusam opet dati nesto, a do tad da iskljucivo doji ili da mu dajem i dalje po nesto?
15.02.2012, 23:32
eko beba
265
valjda ce poceti jesti cvrstu hranu do 12. mjeseca
15.02.2012, 23:58
canim
4126
Ja ne smijem ni reci da smo mi prerasli ovu temu a jos nismo uspostavili ni jedan posten cvrsti obrok, sve nesto par kascica i to je to, trudimo se od 6 mjeseca ali nam nikako ne ide, eto samo da vam mahnemo i da znate da vam zavidimo
16.02.2012, 08:46
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: eko beba
probali i tikvicu ... dvije male kasike dovidjenja ... ne svidja mu se ni ovo ... beba kojoj se ne dopada niti jedan do sad probani ukus ... valjd ace poceti jesti cvrstu hranu do 1. mjeseca Ne znam da li da napravim pauzu jos 10 dana, za 10 dana puni 6. mjeseci pa da mu tek tad pokusam opet dati nesto, a do tad da iskljucivo doji ili da mu dajem i dalje po nesto?
Ma nek isprobava okuse, pa će se projesti jednom
16.02.2012, 09:43
Brisani uporabnik
4077
16.02.2012, 09:53
Lavić
229
New_mum, ja Plazmu dajem onako da cucla, liže pa i grize - svrbe ga desni pa mu super dođe. Čestitke na glutenskoj kašici, ja sam davala onu sa čokoladom, nije mu se svidjela Jogurt sam počela davati još prije dva mjeseca, kad skuham krompir dodam jogurta da dobijem kašicu. A koji mladi sir da počnem davati? ABC? Žumance dajem samo, skuham jaje tako da žumance ostane blago stvrdnuto, čitavo pojede.
Ciciban26, imaš Hipp kašicu od šljive, super je, a kod nas redovno rješava probavu. Eko beba, probaj jednu namirnicu davati 2-3 dana, pomalo, tako je nama uspjelo da počnemo ručati brokulu i karfiol. Valjda dok se malo navikne na okus.
16.02.2012, 10:24
canim
4126
IZVORNA PORUKA: canim
Ja ne smijem ni reci da smo mi prerasli ovu temu a jos nismo uspostavili ni jedan posten cvrsti obrok, sve nesto par kascica i to je to, trudimo se od 6 mjeseca ali nam nikako ne ide, eto samo da vam mahnemo i da znate da vam zavidimo
Nije valjda da i dalje zeza s hranom... ...nadam se da će se to popraviti. Ljubi drugaricu
Ma zeza draga i to pravo, ne smijem je forsirati da ne zamrzi hranu iako joj stalno nesto nudim nadam se da ce se uskoro promijeniti.
16.02.2012, 11:30
tukica
187
evo i mene opet, moja mala i dalje lose jede... pijemo i Pikovit i Ferum lek za zeljezo, ali ona se jos nije projela... pojede par komadica hljeba sa necim namazanim i par kasikica supice i to je to... voce nece nikako... neko mi je predlagao jogurt i voce da pomijesam, pa ima li neko recept kakav? da li da isitnim voce, pa dodam u jogurt ili?