IZVORNA PORUKA: eko beba
koliko bi beba od 7 i po mjeseci trebala da ima čvrstih obroka? ... bebachu se mom nijedna od 10 namirnica koje smo probali ne svidja ... ludilo je sa hranjenjem ... tri kašikice banane i sika i to je to ... napola sam luda! ... mislim da nikako nije dovoljno za toliku bebu
Znaš kako ,mom malenom je sad 2 godine,jede ama bas sve,ma sta god mu neko ponudi on ce pojest,al npr,vec sa toliko mjeseci,7 mjeseci, on je meni bio uobrocen,imo je samo 4 flasice po 200 ml dnevno,dva prava obroka i dva medjuobroka a to je voce....
Pokusaj ovako,ujutro dajes mlijeko cim ustane,kroz 2 sata jedna jabuka,kruska,banana,nebitno a zatim kroz 3 sata das cvrsti obrok napravi piru,malo pileceg filea,ako nema zubice ispasiraj sve to,al vodi racuna s okusom jer ni jedno djete nece set ono sto nije ukusno,sto znaci i malo zacina(vegeta,so) da to bude ukusno.Opet poslje tog cvrstog obroka voce,s tim da flasicu samo dajes kad treba ic na spavanje...
Svi mi grijesimo damo djeci mlijeka,djeca se najedu i onda se pitamo sto nece da jede nista drugo,popi ti prije obroka 200 ml mlijeka pa ces vidjet koliko ces pojest,a imaj u vidu da je djeciji zeludac dosta,dosta manji od naseg....