writing-img

RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...

clock-img

17.05.2012, 09:05

clock-img

bebix

pencil-img

-248

ja se iskreno nadam da smo barem malo popravili nalaze ishranom, moj I jako voli da zvace grozdjice i jos se hB nije ni jednom zagrcnuo isisa ih i ispljune kozicu, dadnem mu u par dana dvije-tri ne vise.
kako vi svojim bebama pripremite ribu i koju im dajeteuser posted image

clock-img

17.05.2012, 09:07

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Ja dajem oslic, skuham ga i pomjesam sa skuhanim krompirom i blitvom, malo maslinovog i njami.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

17.05.2012, 09:29

clock-img

bebix

pencil-img

-248

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ja dajem oslic, skuham ga i pomjesam sa skuhanim krompirom i blitvom, malo maslinovog i njami.user posted image

hvala dragauser posted image nikad nisam kuhala ribuuser posted image kako znas da je gotova, koliko je dugo kuhasuser posted image

clock-img

17.05.2012, 09:33

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

ma samo stavi u vrelu vodu i onaj jedan file oslica...ma 15, 20 minuta....pocne se kao raspadati, kada pritisnes viljuskomuser posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

17.05.2012, 09:37

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ja sam oslic pravila ovako
u foliju stavim file oslica,kropmir,mrkvicu,maslinovo ulje,persun i pecem u rerni.bude bas ukusno

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

17.05.2012, 09:40

clock-img

bebix

pencil-img

-248

hvala drage mojeuser posted image user posted image javim vam koji je recepAt kod nas prosaouser posted image

clock-img

17.05.2012, 10:33

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

Ja sam do sada oslic kuhala i mijesala sa krompirom i jela je.
Eh posto mi je u zadnje vrijeme pocela stlano da govori nam nam i doji ja joj pokusala uvecati obroke, tj smao jedan za sada. Umjesto 1 jaje,jutros sam joj napravila 2 sa mlijekom i kajmakom i zaista je ostalo samo par kasikica (2-3), bit ce da joj je jedno postalo malouser posted image Sad posto cu joj pravit po 2, jel to ispade da smijemo samo 2 puta sedmicno jer se preporucuje 3-4 jajeta sedmicno?

clock-img

17.05.2012, 10:36

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

meni se cini da je njoj puno dva jajeta odnednom.jesil probala jaja pomjesat s necim pa joj uvecat obrok

clock-img

17.05.2012, 10:44

clock-img

bebix

pencil-img

-248

kod nas dosad jaje (zumance) nula bodova, nikako ga nece, tako da sam odustala, kao i mlijecne proizvode(jogurt,sir,pavlaka)user posted image

clock-img

17.05.2012, 10:54

clock-img

tajra26

pencil-img

670

zenice znate li od kog mjeseca se smije davati monte?

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

clock-img

17.05.2012, 10:55

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

sto kasnije to bolje

clock-img

17.05.2012, 11:39

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

IZVORNA PORUKA: bebacha

meni se cini da je njoj puno dva jajeta odnednom.jesil probala jaja pomjesat s necim pa joj uvecat obrok

Ma pojede ona jedno i pol kad se sabere sa hljebom. A ocito da joj nije puno kada pojede, a kada pojede jedno uvijek trazi jos pa joj dam il jos pola banane ili nesto drugo.

clock-img

17.05.2012, 11:39

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

a jaje mijesam s akajmakom i hljebom, unaprijed umuckano sa mlijekom.

clock-img

17.05.2012, 11:41

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

nisam mislila da je puno kolicinski nego dva jajate ko jajeta je puno.kontas,joj jesam objasnila

clock-img

17.05.2012, 11:44

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

IZVORNA PORUKA: bebacha

nisam mislila da je puno kolicinski nego dva jajate ko jajeta je puno.kontas,joj jesam objasnila

a zasto?

clock-img

17.05.2012, 11:49

clock-img

mishkica

pencil-img

-231

Sweet, blago tebi, moja nikad nece da doruckuje, nece jaje, nista od sira, mlijecnih proizvoda, apsolutno nista, jedino nekad 2, 3 zalogaja samo hljeba, bez icega, eh kad vidim ovdje sta sve vase bebe jedu, ja se ubijem u pojam, pa moja voli samo 2-3 vrste hrane, jesam peh sa ovim jelom, otkad se rodila i meni se cini uvijek cu biti, al hajde poravnicu, ovako samo bez zivaca ostadoh mlada, zelenauser posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

clock-img

17.05.2012, 11:53

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

razumjela sam, bjelancevine. Ma ovo je prvi puta da je pojela jedno i pol, smao sma probala povecat kolicinu. Od sad cu joj pojacat obrok povrcem ili sirom i maslacem, I davat jajae po jedno 4 puta u sedmici, jeli to ok?

< Poruku je uredio sweet insanity -- 17.5.2012 11:58:57 >

clock-img

17.05.2012, 12:03

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

IZVORNA PORUKA: mishkica

Sweet, blago tebi, moja nikad nece da doruckuje, nece jaje, nista od sira, mlijecnih proizvoda, apsolutno nista, jedino nekad 2, 3 zalogaja samo hljeba, bez icega, eh kad vidim ovdje sta sve vase bebe jedu, ja se ubijem u pojam, pa moja voli samo 2-3 vrste hrane, jesam peh sa ovim jelom, otkad se rodila i meni se cini uvijek cu biti, al hajde poravnicu, ovako samo bez zivaca ostadoh mlada, zelenauser posted image user posted image

HB, nemam tih problema, al nekad s ezapitam jel Ok i to sto prilicno puno jede ponekad, ali neki nam je skokis izgleda sasa tu pred rođendan pa rastemouser posted image
A laganini po malo daji, ne sili, probaj sir il pavlaku umijesat u gotov povrtni rucak, mozda htjedne??

clock-img

17.05.2012, 12:15

clock-img

ucitelj

pencil-img

280

meni je upalilo sa purom koju sam skroz rijetko umisala i onad dodala sir i malo jogurta

a sweet molim te ajd mi daj ideju koju si ribu i kako pripremila i kada si je dala prvi put

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

clock-img

17.05.2012, 12:26

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

IZVORNA PORUKA: ucitelj

meni je upalilo sa purom koju sam skroz rijetko umisala i onad dodala sir i malo jogurta

a sweet molim te ajd mi daj ideju koju si ribu i kako pripremila i kada si je dala prvi put

Pvi puta sam je dala prosle sedmice, sa 11 mjeseci i par dana. Skuhala file oslica, prethodno krompir ispekla u rerni, kasnije sam izgnjecila malo krompir, dodala pavlake i maslaca i sitno gnjecila rubi prstima da vidim da slucajo nije ostala koja koskica jer pise na pakiranju da se moze desiti. Pojela je sve. Iduci puta cu dodati i neko povrce.

clock-img

17.05.2012, 12:28

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

drugi puta sam umjesto maslaca dodala maslinovo ulje.

A sada je za uzinu dobila bebivita sljivu, nije htjela sve pojest ali je skoro sve i onda pocne odgurivat i govorit ne ne. I ja sebi ugrijem ustipaka sto je ostlao od sinoc i ona u vrisku i hoce i hoce, i ja joj na kraju dam ( a podgrijala sma u mikrovalnoj i inace ne dajem njoj nista iz mikrovalne ali eto), sturila se ona sa onim ustipkom a meni nikako jos nije za nju jer se przi na puno uljauser posted image Njoj haman zanimljivije jesti sto ja jedem iako je jela.

clock-img

17.05.2012, 16:55

clock-img

saritaa

pencil-img

-109

Animagical sa cim dajes Nestle kakao, pise da ide sa mlijekom, i kako pravite tjesteninu bebama ?

Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.

mamina princeza 25.02.2008.
mamin princ 01.10.2011

clock-img

17.05.2012, 17:01

clock-img

animagical

pencil-img

5604

s vodom, a mozes napraviti vocnu kasicu rjedju nego inace i dodati kasiku zitarica da zgusne...

clock-img

17.05.2012, 17:03

clock-img

animagical

pencil-img

5604

a tjesteninu sam pokupila fol od palacinke, pa pravim onu nasitniju, za supu sto ide, smrvim u ruci i skuham skupa s povrcem i mesom...

mi prestali blendati, bolje mi pojede kad zvace

clock-img

17.05.2012, 17:30

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

drugi puta sam umjesto maslaca dodala maslinovo ulje.

A sada je za uzinu dobila bebivita sljivu, nije htjela sve pojest ali je skoro sve i onda pocne odgurivat i govorit ne ne. I ja sebi ugrijem ustipaka sto je ostlao od sinoc i ona u vrisku i hoce i hoce, i ja joj na kraju dam ( a podgrijala sma u mikrovalnoj i inace ne dajem njoj nista iz mikrovalne ali eto), sturila se ona sa onim ustipkom a meni nikako jos nije za nju jer se przi na puno uljauser posted image Njoj haman zanimljivije jesti sto ja jedem iako je jela.

To ti je vazda tako. Zato ja skuham krompir i serviram s mladim sirom, pa jedemo skupa. user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Zadnji članci

article-img