ja se iskreno nadam da smo barem malo popravili nalaze ishranom, moj I jako voli da zvace grozdjice i jos se hB nije ni jednom zagrcnuo isisa ih i ispljune kozicu, dadnem mu u par dana dvije-tri ne vise. kako vi svojim bebama pripremite ribu i koju im dajete
17.05.2012, 09:07
Skvo RR
4542
Ja dajem oslic, skuham ga i pomjesam sa skuhanim krompirom i blitvom, malo maslinovog i njami.
17.05.2012, 09:29
bebix
-248
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Ja dajem oslic, skuham ga i pomjesam sa skuhanim krompirom i blitvom, malo maslinovog i njami.
hvala draga nikad nisam kuhala ribu kako znas da je gotova, koliko je dugo kuhas
17.05.2012, 09:33
Skvo RR
4542
ma samo stavi u vrelu vodu i onaj jedan file oslica...ma 15, 20 minuta....pocne se kao raspadati, kada pritisnes viljuskom
17.05.2012, 09:37
bebacha
1170
ja sam oslic pravila ovako u foliju stavim file oslica,kropmir,mrkvicu,maslinovo ulje,persun i pecem u rerni.bude bas ukusno
17.05.2012, 09:40
bebix
-248
hvala drage moje javim vam koji je recepAt kod nas prosao
17.05.2012, 10:33
sweet insanity
1652
Ja sam do sada oslic kuhala i mijesala sa krompirom i jela je. Eh posto mi je u zadnje vrijeme pocela stlano da govori nam nam i doji ja joj pokusala uvecati obroke, tj smao jedan za sada. Umjesto 1 jaje,jutros sam joj napravila 2 sa mlijekom i kajmakom i zaista je ostalo samo par kasikica (2-3), bit ce da joj je jedno postalo malo Sad posto cu joj pravit po 2, jel to ispade da smijemo samo 2 puta sedmicno jer se preporucuje 3-4 jajeta sedmicno?
17.05.2012, 10:36
bebacha
1170
meni se cini da je njoj puno dva jajeta odnednom.jesil probala jaja pomjesat s necim pa joj uvecat obrok
17.05.2012, 10:44
bebix
-248
kod nas dosad jaje (zumance) nula bodova, nikako ga nece, tako da sam odustala, kao i mlijecne proizvode(jogurt,sir,pavlaka)
17.05.2012, 10:54
tajra26
670
zenice znate li od kog mjeseca se smije davati monte?
17.05.2012, 10:55
bebacha
1170
sto kasnije to bolje
17.05.2012, 11:39
sweet insanity
1652
IZVORNA PORUKA: bebacha
meni se cini da je njoj puno dva jajeta odnednom.jesil probala jaja pomjesat s necim pa joj uvecat obrok
Ma pojede ona jedno i pol kad se sabere sa hljebom. A ocito da joj nije puno kada pojede, a kada pojede jedno uvijek trazi jos pa joj dam il jos pola banane ili nesto drugo.
17.05.2012, 11:39
sweet insanity
1652
a jaje mijesam s akajmakom i hljebom, unaprijed umuckano sa mlijekom.
17.05.2012, 11:41
bebacha
1170
nisam mislila da je puno kolicinski nego dva jajate ko jajeta je puno.kontas,joj jesam objasnila
17.05.2012, 11:44
djoisa
-220
IZVORNA PORUKA: bebacha
nisam mislila da je puno kolicinski nego dva jajate ko jajeta je puno.kontas,joj jesam objasnila
a zasto?
17.05.2012, 11:49
mishkica
-231
Sweet, blago tebi, moja nikad nece da doruckuje, nece jaje, nista od sira, mlijecnih proizvoda, apsolutno nista, jedino nekad 2, 3 zalogaja samo hljeba, bez icega, eh kad vidim ovdje sta sve vase bebe jedu, ja se ubijem u pojam, pa moja voli samo 2-3 vrste hrane, jesam peh sa ovim jelom, otkad se rodila i meni se cini uvijek cu biti, al hajde poravnicu, ovako samo bez zivaca ostadoh mlada, zelena
17.05.2012, 11:53
sweet insanity
1652
razumjela sam, bjelancevine. Ma ovo je prvi puta da je pojela jedno i pol, smao sma probala povecat kolicinu. Od sad cu joj pojacat obrok povrcem ili sirom i maslacem, I davat jajae po jedno 4 puta u sedmici, jeli to ok?
< Poruku je uredio sweet insanity -- 17.5.2012 11:58:57 >
17.05.2012, 12:03
sweet insanity
1652
IZVORNA PORUKA: mishkica
Sweet, blago tebi, moja nikad nece da doruckuje, nece jaje, nista od sira, mlijecnih proizvoda, apsolutno nista, jedino nekad 2, 3 zalogaja samo hljeba, bez icega, eh kad vidim ovdje sta sve vase bebe jedu, ja se ubijem u pojam, pa moja voli samo 2-3 vrste hrane, jesam peh sa ovim jelom, otkad se rodila i meni se cini uvijek cu biti, al hajde poravnicu, ovako samo bez zivaca ostadoh mlada, zelena
HB, nemam tih problema, al nekad s ezapitam jel Ok i to sto prilicno puno jede ponekad, ali neki nam je skokis izgleda sasa tu pred rođendan pa rastemo A laganini po malo daji, ne sili, probaj sir il pavlaku umijesat u gotov povrtni rucak, mozda htjedne??
17.05.2012, 12:15
ucitelj
280
meni je upalilo sa purom koju sam skroz rijetko umisala i onad dodala sir i malo jogurta
a sweet molim te ajd mi daj ideju koju si ribu i kako pripremila i kada si je dala prvi put
17.05.2012, 12:26
sweet insanity
1652
IZVORNA PORUKA: ucitelj
meni je upalilo sa purom koju sam skroz rijetko umisala i onad dodala sir i malo jogurta
a sweet molim te ajd mi daj ideju koju si ribu i kako pripremila i kada si je dala prvi put
Pvi puta sam je dala prosle sedmice, sa 11 mjeseci i par dana. Skuhala file oslica, prethodno krompir ispekla u rerni, kasnije sam izgnjecila malo krompir, dodala pavlake i maslaca i sitno gnjecila rubi prstima da vidim da slucajo nije ostala koja koskica jer pise na pakiranju da se moze desiti. Pojela je sve. Iduci puta cu dodati i neko povrce.
17.05.2012, 12:28
sweet insanity
1652
drugi puta sam umjesto maslaca dodala maslinovo ulje.
A sada je za uzinu dobila bebivita sljivu, nije htjela sve pojest ali je skoro sve i onda pocne odgurivat i govorit ne ne. I ja sebi ugrijem ustipaka sto je ostlao od sinoc i ona u vrisku i hoce i hoce, i ja joj na kraju dam ( a podgrijala sma u mikrovalnoj i inace ne dajem njoj nista iz mikrovalne ali eto), sturila se ona sa onim ustipkom a meni nikako jos nije za nju jer se przi na puno ulja Njoj haman zanimljivije jesti sto ja jedem iako je jela.
17.05.2012, 16:55
saritaa
-109
Animagical sa cim dajes Nestle kakao, pise da ide sa mlijekom, i kako pravite tjesteninu bebama ?
17.05.2012, 17:01
animagical
5604
s vodom, a mozes napraviti vocnu kasicu rjedju nego inace i dodati kasiku zitarica da zgusne...
17.05.2012, 17:03
animagical
5604
a tjesteninu sam pokupila fol od palacinke, pa pravim onu nasitniju, za supu sto ide, smrvim u ruci i skuham skupa s povrcem i mesom...
mi prestali blendati, bolje mi pojede kad zvace
17.05.2012, 17:30
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
drugi puta sam umjesto maslaca dodala maslinovo ulje.
A sada je za uzinu dobila bebivita sljivu, nije htjela sve pojest ali je skoro sve i onda pocne odgurivat i govorit ne ne. I ja sebi ugrijem ustipaka sto je ostlao od sinoc i ona u vrisku i hoce i hoce, i ja joj na kraju dam ( a podgrijala sma u mikrovalnoj i inace ne dajem njoj nista iz mikrovalne ali eto), sturila se ona sa onim ustipkom a meni nikako jos nije za nju jer se przi na puno uljaNjoj haman zanimljivije jesti sto ja jedem iako je jela.
To ti je vazda tako. Zato ja skuham krompir i serviram s mladim sirom, pa jedemo skupa.