IZVORNA PORUKA: animagical
gucci kako Boga ti tri sedmice razmak? onda bi beba u mjesec i po probala dvije stvari, a ima masa stvari koje beba do godinu dana smije i treba uvesti u prehranu...nisu potrebne 3 sedmice da se privikne an jednu namirnicu
ja u pocetku nisam stavljala ulje,mislim da ne treba
Vjeruj mi animagical da sam se i ja iznenadila i ostala zatecena kad mi je doktor rekao ovo sto sam ja napisala gore... prije toga sam citala ovdje po forumu o pocetku dohrane, sta se daje i kako... nakon toga smo otisli na redovnu kontorlu i tako sam ga pitala kad mogu poceti sa dohranom i sta da dajem, on mi je rekao sve ovako... zvala sam i babicu, hajd reko da pitam nju, posto je ona ruskinja i ima dosta slicnosti sa nekim stvarima kao sto to u bosni babice rade, ona mi je ponovila isto sto mi je i doktor rekao.
Poslije sam se raspitivala malo sa drugaricama koje zive u norveskoj, holandiji, svedskoj... i ustanovila sam da je sve apsolutno razlicito, svaka zemlja ima svoju neku tablicu dohrane, u svakoj zemlji ide sve drugacije...
Ja sam svojoj bebi davala 3 sedmice samo mrkvu, poslije sam presla na tikvicu i davala sam 10 dana samo tikvicu, a onda sam pocela ostalo povrce i voce da dajem u razmaku od 3 dana... ulje se stavlja radi bolje probave, stave se samo dvije-tri kapljice.
Najvise od svega me iznenadio neki navodno dobar i ugledan pedijatar iz sarajeva (ne znam mu ime) koji je rekao jednoj mojoj drugarici da ovi pedijatri na zapadu sve nesto razvlace sa dohranom i da bebi od 5 mjeseci slobodno daje grah, zumance, i razno ostalo povrce i voce, samo eto da joj nedaje prije godinu dana citrusno voce i jagode, a sve ostalo moze u razmaku od 3 dana... e ja to kad sam cula za glavu sam se uhvatila i pitala se ko je ovdje lud

i naravno ona ga je poslusala i sve to davala bebi...