Dorucak:Hipp borovnica sa grizom Rucak:mix povrca sa puterom i mileramom Vecera:kruska i jabuka sa plazmom i mlijekom Uzina:miksat cemo sokic od ananasa,narandze,jabuke i mrkve...,a mozda pojedemo i dukatino.
Haidy,probali smo ananas i odusevljeni smo ,ali imali smo jucer problemic sa paradajzom Vec mjesec dana joj dajem paradajz,tako sto ga ogulim i skuham s drugim povrcem i nije bilo nikakvih problema.Jucer muz nama napravio sendvice i stavio vise kao ukras na kolutice izrezan paradajz.Ona je oblijetala oko mene,dok joj nisam dala.Nije nista pojela,nego je samo malo cuclala...U roku od 2 minute,pojavilo se crvenilo na lijevom obrazu i iznad usne.Povuklo se za par minuta,ali mislila sam da cu umrijeti od straha. Cinjenica da je bio posoljen,pa sam pomislila da joj je to mozda samo malo iritiralo kozu... ...ili joj smeta nesto sto se kuhanjem "ubije" Ne znam sta da radim dalje
Dorucak: mladi sir sa pavlakom i pogacom Rucak: integralna riza sa komadicima mesa, malo paradajza Uzina: vocni jogurt i sokic(jabuka i mrkva) Vecera:banana
11.05.2009, 14:48
Crvena
1859
IZVORNA PORUKA: Ivona
U roku od 2 minute,pojavilo se crvenilo na lijevom obrazu i iznad usne.Povuklo se za par minuta.
Moj sin i danas ima takve reakcije na paradajz, brzo se povuce, ja ga samo umijem i namazem bademovom kremom.
11.05.2009, 15:20
Ivona
931
ipak mu i dalje dajes ? To onda nije klasicna alergija,nego neka intolerancija vjerovatno ili jednostavno jos nisu spremni za svjezi paradajz
Asji jos uvjek ne dajem paradajz... ima vremena...
11.05.2009, 22:41
haidy
549
Ja kuhan paradajz dajem odavno i nije bilo nikakvih reakcija. svjez nisam probala, osim sto sam joj u vodicu od paradajza umocila malo hljeba, ali joj to se to bas ne svidja. tako da i ti pricekaj jos malo do svjezeg. a sta je sa krastavicama, kad se one daju?
12.05.2009, 00:49
remzy
1380
danas nam je bebica ruckila banana supa sa piletinom riza vocni jogurt sika!!!
12.05.2009, 11:30
Crvena
1859
ipak mu i dalje dajes ? To onda nije klasicna alergija,nego neka intolerancija vjerovatno ili jednostavno jos nisu spremni za svjezi paradajz
Dajem, bas tako intolerancija. Njemu su 3 godine i 9 mjeseci. Nikakvih vecih reakcija nije imao.
12.05.2009, 15:05
Ivona
931
Visnja,paradajz nije na "crnoj listi",a Seleni je skoro godina dana Bas sam se raspitala i saznala da je to jako cesta pojava i bezopasna.To nije nikakva alregija....,samo malo koza oko usta reaguje,jer je kiselkasto.Pedijatrica mi je rekla da se to desava i odraslim ljudima,stoga no sikiriki...
Za krastavac ne znam...On je malo tezak i za nas zeludac,pa pretpostavljam da je jos rano da dajemo bebanama
Ako vam ista znaci, moja dobra prijateljica ne moze rezati i dirati paradajz, a da joj po rukama ne iskoci crveni osip, medjutim, ona ga moze jesti i nema ama bas nikakvu reakciju! Mislim da je to ipak alergija na sokove koja se manifestuje na kozi.
12.05.2009, 16:39
Crvena
1859
To nije nikakva alregija....,samo malo koza oko usta reaguje,jer je kiselkasto.Pedijatrica mi je rekla da se to desava i odraslim ljudima,stoga no sikiriki...
I MM ima reakcije iste kao i moj sin.
12.05.2009, 16:53
remzy
1380
danas smo papali monte mladi sir i pavlaka sa kruhom sirnica banana sok i sika!!!!
12.05.2009, 18:51
Ivona
931
Zaboravih napisati sta smo danas jeli
Dorucak:kruska sa mlijekom i plazmom Rucak:pileca supica,piletina,prasa,mrkvica,luk,persun i noklice (mi ih tako zovemo...,a ne znam zasto ) od griza i zumnceta Uzina:malo banane i sok od mrkve,cvekle i jabuke Vecera:crni hljeb sa mileramom i jogurtom
-frutolino -kasica breskve sa rizom -AD mlijeko sa nestle rizom i kukuruzom dojenje i dojenje i dojenje
12.05.2009, 22:17
žana o8
707
Dans smo papali:doručak- pečeno žumance sa mileramom i malo alpskog hljeba, međuobrok: banana sa plazmom, ručak: prasa sa krompirićima, mrkvicom i rižom. Pokušala joj dati frutolino za večera- ni da čuje, nije bila gladna i 4x aptamil.
13.05.2009, 06:57
Crvena
1859
Danas cemo Dorucak: jaje sa pavlakom Rucak:komadic piletine, malo karfiola, brokule i mrkve, persun i proso Uzina: borovnice sa grizom i sokic cvekla, mrkva i jabuka sa dvije tri kapi limuna Vecera: crni hljeb sa mladim sirom
13.05.2009, 15:46
Anushka
903
mi jedva cekamo konkretne obroke, a za sada: -lino kasica od rize sa vocem -AD mlijeko sa nestle riza i kukuruz -kasica banana i marelica + malo caja -veceras vjerovatno keksolino sa malo banane i marelice sto je ostalo i dojenje dojenje dojenje
13.05.2009, 15:54
dana3
2128
Anushka tvoj Alen je samo 3 dana stariji od mog sina i evo danas sam kuhala mijesano povrce(mrkva,grasak,mahune ,kukuruz) i piletinu te poslije izmiksala i pomijesala sa pire krompirom. u pire krompir obavezno dodam malo margarina koji je obogacen omega-3 masnocom i bude ukusnije.vec mu dajem jogurt malo na kaskicu a povlaku kad dajem tu kasicu.to miu je ejdan obrok pored toga doji, flasicu isto,vocne sokove koje ja pravim(jabuka,mrkva,grozdje)ostale ne voli.
a pred spavanje pojede rizine pahuljice ili vocnu kasu,doji i spava citavih sat do sat i po i opet Jovo nanovo-dojenje i tako do jutra svaki sat ili dva
13.05.2009, 16:19
Ivona
931
Dorucak:Cokolino Rucak:dinstana junetina sa mrkvicom,paradajzom i lukom i riza Vecera:banana i Hipp borovnica
dana3 poznata mi prica o dojenju i spavanju ma miksala ja njemu bijelo pilece meso i teletinu, ali je vlaknasto i suho, sta god da dodam puno tih vlakana i on nece, izbacuje. Opirala sam se kupovnim kasicama, al kad sam probala nece ni njih slane, mrvaste nekako. A hoce skoro sve kasasto, samo mrkvu od prvog pokusaja odbija - ni sa vocem ni sa povrcem, ni u kasici ni u soku, ma nikako. Juce sam ja popila sok od jabuke i mrkve jer je iako zedan odbijao i odbijao. nece u mesnicama da mi izmelju piletinu (prljave masine od junetine), a ja nemam masinu za meso. Tako da cu morati i ja na junetinu mljevenu preci a nesto mi rano bilo do sada.. moj je probao kravlje mlijeko u kasicama i za sada dobro ide, pa cu polako i ja na puru i pavlaku, mladi sir i sl, a od iduceg mjeseca lagano i psenicno brasno.. al dojenje svakih sat-dva je od rodjenja. Sokiram se kad prespava 3 sata u komadu..
13.05.2009, 21:43
remzy
1380
cokolino mladi sir ,pavlaka i kifla pileci fileti i kuhani krompir narandza sok i sika!!!!
13.05.2009, 22:07
žana o8
707
Danas:doručak:kuhano žumance sa mileramom i alpskim hljebom pa onda pola banane sa piškotom( izmrvljenom) ručak: kuhano povrće sa rižom flašica sa keksolinom.
14.05.2009, 14:44
Ivona
931
Dorucak:cicvara Rucak:grasak,krompir,mrkvica i luk sa teletinom Vecera:mislim da cemo tada biti u skitnji,pa cemo papati neku Hipp goodnight Uzina:malo kifle (mamin golupcic to najvise voli,pogotovo sada kada nas pate ove gortnje jedinice ),malo plazmice i sokic od cvekle,mrkve,jabuke sa par kapi limuna
Moja curica ima 8 mjeseci i deset dana i odbija slane kasice, bilo kupljene, bilo domace. To vise nije slucajnost jer kad joj pokusavam dati nesto slano, ona vristi. Za pet minuta bez problema pojede vocnu kasicu ili mlijecnu. Imate li neki savjet, probala sam sve moguce kombinacije povrca i mesa.
15.05.2009, 13:55
lejlaze
845
dorucak: pura sa pavlakom rucak: brokula, mrkva, krompir i pileca prsa