IZVORNA PORUKA: bebaa
IZVORNA PORUKA: almondray
Ajla , kako misliš muči je stomačić? Kako se očituje? Moj recimo kad jede šljivu , hippovu , podriguje i bljucka sir.Jel to to?
Može li mi ko preporučiti namirnice koje su dobra za probavu 6-to mjesečne bebe?
Redovno mu dajem jabuku svježu , kamilicu i sok od narandže ali kaki samo jednom sedmično.Zadnji put je bilo u čvrstom stanju.
zar tako mala beba smije piti sok od narandže,jeli cijeđeni ili je kakav kupovni...
nije mi jasno kako samo jednom sedmično ima stolicu...jeste li na dohrani...možda da promjeniš AD...
ja npr. kuham jabuku,nekad ubacim i krušku pa kadje kuhano procijedim pa mu dođe kao kompot a ostalo ispasiram i dodam rižolino da se zgusne...kompot ga baš očisti...
Bebaa sa 2,5 mj je počeo piti svježi sok od narandže , po preporuci pedijatra.Pio je ferrum i to ga zatvorilo.U početku na kašičicu pio sok , sad popije i do 75ml na flašicu.Voli ga pravo.Nisam primjetila da mu smeta kao npr. šljiva.Pitala sam pedijatricu jer mi je ovdje par mama reklo da narandža ne smije prije godinu i ona kaže da je to bolje neko kilogrami šećera u kamilici.On nikad nije imao čvrstu stolicu , tek prije par dana posle lineksa i banane.Jer je dobio proliv.
On je dojena beba a moje mišljenje je da se treba pridržavati unutrašnjeg instinkta a ne tolko tabela.Kad mu ponudim novu namirnicu i ima probleme naravno da mu neću davati više.A ako je prihvati normalno mali stomačić onda zasto ne..Ja često pogledam na hippovim kašicama od kojeg mjeseca sta ide i to mu kupim.
Animagical , sigurno mu nikad više nisi dala dvojni c?
Danas ću da probam kuhano voće , možda uspijemo.Voljela bi da nađem neku namirnicu koja nije u obliku soka da pomaže guzi.Jer kad pije puno soka onda manje doji a to ne želim.
Još me zanima dali je bolje uzeti kupovnu kašicu nekog voća , možda smrznuto ili u trgovini svježe a prskano?
MZT