IZVORNA PORUKA: mo girl
moja beba ima 4 mjeseca i doktorica je rekla da pocnemo sa bananom,jabukom i mrkvom.eh sad mene zanima posto smo tek poceli sa sokicima da li da se prvo navikava na sokice il moze i kasice i sokice u isto vrijeme i da li moraju biti od istog voca i sok i kasica.inace idem ono razmaka 3 dana izmedju vocki
CEMU SOKICIII . pa beba je 4 mjeseca moj stariji sin je prvi put sok probao sa 10 mjeseci ovaj mali isto tako jos ga nije probao , podvalila sma par puta u flasicu ne bil povukao .
SOK NISTA DOBRO NE DONOSI DJETETU SAMO STETU .
pa mom je skoro 3 godine ja mu ne dam sok naspem punu flasicu vode i malo soka samo da zamirise i zaboji :).
JA sam stavrnoo storga na izhrani svoej djece , posbeno do godinu dana , moj malica jede masallah super sve sto spremim bilo voce bilo povrce , sada jede cak i makarone hahahhaa ja kupim one sitne za supu ma najede se kao veliki.
Kod nas je ovako tok dana otprilike ujutro dobije Vocnu kasu sa nekom zitaricom umejsanom
doji doji doji
Rucak skuham povrcce s mesom ili bez preskacem dan , niakda samo uvjek riza, krompir ili tjestenina
vecera nekada skuham rizu u mlijeku i extra mrkvu brokoli i nahranim ga a inace one kase od HIPP za laku noc .
Mi se ovog pridrzavamo nema sokova nema nista zasladjeno , poslonjeno i bebaca je masallah i jede sve sto spremim pune zdjelice djete pojede
< Poruku je uredio Mirkica -- 31.5.2013 8:21:04 >