cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...

clock-img

02.06.2013, 21:48

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

moj jede sve što mu daš-slatko,slano,kiselo....user posted image user posted image user posted image
ja nikad nisam davala samu tikvicu a i ne vidim kako bi se dijete od nje uopšte najelo i kilu da pojede....trava ko trava....ja je uvijek kuham uz krompir ili tarhanu....
ja danas baš gledala malo mljevenu plazmu i vidim da i ona sadrži orašaste plodove u tragovima....dakle ništa ni od nje....kao ni od keksolina,medolina,frutolina i ostalih lina....mali je alergičan na to....
a koji proso da kupim,jeli dm-ov....ona zuta kutija....kako se to sprema....user posted image

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

02.06.2013, 23:51

clock-img

Arminaa

pencil-img

378

IZVORNA PORUKA: bebaa

moj jede sve što mu daš-slatko,slano,kiselo....user posted image user posted image user posted image
ja nikad nisam davala samu tikvicu a i ne vidim kako bi se dijete od nje uopšte najelo i kilu da pojede....trava ko trava....ja je uvijek kuham uz krompir ili tarhanu....
ja danas baš gledala malo mljevenu plazmu i vidim da i ona sadrži orašaste plodove u tragovima....dakle ništa ni od nje....kao ni od keksolina,medolina,frutolina i ostalih lina....mali je alergičan na to....
a koji proso da kupim,jeli dm-ov....ona zuta kutija....kako se to sprema....user posted image

I ne ocekujem da se najede, bar ne na samom pocetku uvodjenja hrane, zelim samo da upozna nove okuse user posted image , ali kao sto rece Alannah, napravicu malu pauzu, pa krenuti ponovo sa brokulomuser posted image user posted image

clock-img

03.06.2013, 07:08

clock-img

Alannah

pencil-img

518

Proso kupujem u DM-u,Alnaturin,kaoo i ostale zitarice.Budu jako dugo.U principu,na pocetku se beba upoznaje sa okusima,i ne mora se odmah najesti.MOj i dan danas zna pojesti nekoliko kasikica kasice,a desi se i da pojede citavu,pa opet trazi da doji.

clock-img

03.06.2013, 19:25

clock-img

visnjica1

pencil-img

4

Danas sam svojoj A.uvela vocne zitarice od Aptamil i bas joj se svijda po prvi put da ne pljuje user posted image a i mama je papala bas su ukusne

Moje Sunce 25.11.2012

clock-img

03.06.2013, 22:26

clock-img

Full Moon

pencil-img

534

Danas u DM-u gledam taj proso, pise ima tragova glutena, i ljesnika..., pa ne kupih, a kukuruza nije bilouser posted image

clock-img

03.06.2013, 22:38

clock-img

Alannah

pencil-img

518

imas vec napisano za tragove glutena,oni to moraju napisati jer se sve pakujue na jednom mjestu.Uglavnom,sigurno je za kupiti bez obzira sto nisi uvela gluten.

clock-img

03.06.2013, 23:16

clock-img

Lalali

pencil-img

49

Maloprije nadjoh da u Njemackoj amarant ne preporucuju prije 2. godine. Molim ako ima neka mama iz Njemacke da nam kaze.

clock-img

03.06.2013, 23:49

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Danas u DM-u gledam taj proso, pise ima tragova glutena, i ljesnika..., pa ne kupih, a kukuruza nije bilouser posted image

Ja ga kupila i dala - kazu da dok se doji bolje dati taj gluten dok je jos dojenje intenzivno . MA ko ce im vise znati-za pat godina reci ce nesto deset_o
Ispravak- nije Alnaturin nego je neki djeciji al svejedno pise da ima tragove glutena

< Poruku je uredio vila_7 -- 3.6.2013 23:50:34 >

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

04.06.2013, 11:01

clock-img

visnjica1

pencil-img

4

Moja A je sve probala do sad sto god da sam ja jela i njoj sam dala da lizne i kajmak,zdenku, corbe,umake jer inace ne stavljam puno zacina niti soli tako da i njoj dajem sve sto ja jedem da osjeti okus

Moje Sunce 25.11.2012

clock-img

04.06.2013, 11:03

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

eto znači ni proso ne smijemo....pa šta ću....davat ću mu samo čorbice domaće i tarhanu ubacivati da je sitije...dok ne smjedne jesti i malo hljeba....user posted image

clock-img

04.06.2013, 12:32

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

koji ste proso gledale, mi uzeli babylove, proso koji se ne kuha, pravi se sa mlijekom ili vodom, namjenjen bebama od 4.mjeseca, u instant obliku, bas naglaseno da je bez glutena, mi ga jedemo svako jutro sa vocem i odlicno je, beba sve pojede user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

04.06.2013, 12:36

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

eto znači ni proso ne smijemo....pa šta ću....davat ću mu samo čorbice domaće i tarhanu ubacivati da je sitije...dok ne smjedne jesti i malo hljeba....user posted image

zar nije tarhana isto sto i hljeb? user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

clock-img

04.06.2013, 21:56

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

IZVORNA PORUKA: Marija13

zar nije tarhana isto sto i hljeb? user posted image

pa valjda....ali za tarhanu sam pitala pedijatricu smije li a za hljeb nisam još ....tarhana je domaća,sveki pravi bez paradjza i jaja....i super podnosi...a u drugu ruku,nisam ni razmišljala kao ti....fakat je i to pšenica s kvascem....
danas smo opet jeli griz na mlijeku i danas nema reakcija u smislu crvenila po licu i na pregibima...user posted image user posted image
probat ću opet sutra skuhati i dati....danas je jeo i malo jogurta običnog....super prihvatio...
joj jest ružna ova kašica što mu inače skuham ali danas prvi put koristila mladi krompir....ukus totalno drugačiji pa je čak i on mrljavio....user posted image

clock-img

05.06.2013, 07:55

clock-img

Marija13

pencil-img

-611

pa da, od kad jede tarhanu? znaci on vec puca gluten? user posted image

clock-img

05.06.2013, 08:52

clock-img

chuci

pencil-img

804

bebaa pogledaj proso u onoj radnji zdrave hrane na 5 spratu bbi. kod njih je organski.
ovo što piše da ima tragova glutena i lješnika je posljedica pogona za proizvodnju, gdje se npr u istom pogonu proizvode proizvodi koji sadrže lješnike i gluten pa onda po zakonu moraju napisati da ih ima u tragovima. sam proso naravno nema lješnik niti sadrži gluten. i nemoj kupovati pahuljice jer su one prerađene nego kupi cijelo zrno i ono se fino raskuha i bude mekano kad skuhaš pa ga beba može jesti bez problema.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

05.06.2013, 17:18

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

ok primljeno k znanju....user posted image
a on jede tarhanu ima i 3 mjeseca odma s početka sam ja njemu dodavala po mrvicu u hapice a sad je jede samu sa mliječnim proizvodima.....
a eto danas dobila porodiljsku i reko da mu kupim sve što treba i zaboravim pogledati proso....ali ću onda ovaj iz bbi uzeti mada sam bila spremna i na ovaj....pa da vidim hoće li imati reakcija....

clock-img

05.06.2013, 22:39

clock-img

Alannah

pencil-img

518

Mame,kako ste uvele gluten,koju namirnicu ste prvo ponudile?Da li se i namirnica sa glutenom uvodi po par dana? Bebi je 8 mjeseci i doji.

clock-img

06.06.2013, 16:02

clock-img

ajla86

pencil-img

1198

moja ima 8 mj i 10 dana...
jede sve osim bjelanceta i citrusa....
hljeba sredine dan mrvicu umocen u pavlaku...
sutra aBd zumance dajem....
cekam zubice da ucimo zvakati...vise i tikvice i brokule i karfiola mi je na vrh glave...

clock-img

06.06.2013, 16:06

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

IZVORNA PORUKA: ajla86

cekam zubice da ucimo zvakati...vise i tikvice i brokule i karfiola mi je na vrh glave...

pa kad je to beba rođena...i imi imamo 8 mj. i 7 dana....znači da i ja umočim hljeba u pavlaku....a koliko ti žumanceta daš....ofrlje....user posted image

clock-img

06.06.2013, 16:13

clock-img

ajla86

pencil-img

1198

IZVORNA PORUKA: ajla86

pa kad je to beba rođena...i imi imamo 8 mj. i 7 dana....znači da i ja umočim hljeba u pavlaku....a koliko ti žumanceta daš....ofrlje....user posted image
[/quot

pavlaku,vrhnje dodajem njenoj klopi malo rad ukusa pa umocim malo pavlake
zumansa samo malo sa pavlakom sutra postepeno se uvodi
jogurtom zalijemo ma ljepota....

clock-img

10.06.2013, 07:53

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

probali smo i keksolino i hljeb....i nemamo problema....hvala bogu....

clock-img

10.06.2013, 07:54

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

probali smo i keksolino i hljeb i nema problema ....hvala bogu......

clock-img

10.06.2013, 15:45

clock-img

megi

pencil-img

935

bebba

zumance se daje prvo cetvrtina,
pa postepeno povecavas na polovinu i sve tako dok ne dodjes do cijelog zumanceta
nama je trebalo i dva mjeseca dok smo dosli do cijelog zumanceta
nismo zurili i nismo precesto davali

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

clock-img

10.06.2013, 15:57

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

hej ja eto zaboravila da mu i to trebam uvesti...uh sutra ću probati...znači 1/4....

clock-img

10.06.2013, 16:32

clock-img

Alannah

pencil-img

518

S koliko ste dale zumance?