IZVORNA PORUKA: I love youu
Marija, kupili smo jos I cejlonski cimet I od nestla riza I kukuruz.A da umalo da zaboravim I rozu plasticnu posudicu hehe.Jel ja mogu dati I sam proso ili amarant, nemoram ga uvjek mjesat sa vocem ili povrcem? I jos jedno glupo pitanje jel se proso stavlja u hladnu vodu ili kljucavu?
jao smijesna sam sama sebi sta pitam al sta cu.
možeš žitarice same davati.
A u početku uvijek ide nova namirnica sama 3 dana pa i više
Znači kreneš sa jabukom , kuhanom na vodi , i tako 4-5 dana po malo daješ.Prvi dan najmanje , možda samo 2 kašičice.Vidjet ćeš kako će reagovat.I sve sto daješ daji u prijepodnevnim satima.Drži se rutine jer i bebe vole rutinu.
Recimo 5 -tog dana skuhaš palentu na vodi .Neka bude rjetka i dobro kuhana.Daš prvi dan samu palentu .Sutra dan(i još dva dana posle) možeš pomješati palentu i jabuku koju si već davala.
Onda kreneš sa prosom , njoj će bit dovoljna supena kašika prosa , ubaciš u kljucalu vodu (ili u suhu šerpu da malo kao propržiš i onda zaliješ hladnom vodom) i to kuhaš 15-tak min.
isto kao i sa palentom , prvo daš bez ičega pa onda sutradan dodaješ jabuku.
Ne moraš žuriti , ima cijeli život da isprobava .I naravno budi spremna na sve , od odbijanja , do prduckanja , grčića i tako.Sve zavisi od bebe do bebe.Moj nije u početku podnosio sokić od kruške(grčiće dobio ) a sad već znam i ne kupujem mu nikakve sokiće jer mu se diže iz stomačica(isto kao nama kiselina a možda i jest kiselina kad mi ne zna reci).
MZT