Evo naletih na jedan savjet u onoj nasoj grupici , pošto nisu svi članovi evo šta jedna od liderki grupe savjetuje (meni se sviđa):
U dane kad ne jedete meso, u prehranu uključite ribu ili jaje ili kombinaciju žitarica i mahunarki. Birajte integrlane žitarice (punog zrna) - od glutenskih (zob, pir, pšenica, ječam), do bezglutenskih i pseudožitarica (amarant, quinoa, heljda, proso). Uz to uključite mahunarke (bob, leća, azuki, mungo i običan grah, grašak, mahune) i sjemenke (sezam, lan, suncokret, buča i chia sjemenke). Važni su i izvori masnoće (osobito kod povrtnih obroka, jer su vitamini A,D,E i K topivi u mastima) - hladnoprešana ulja (maslinovo, repičino, laneno, sezamovo, kokos).
Ono što je dobro, radi veće nutritivne raznolikosti je kombinirati hranu prema boji (pa uvijek imajte nešto crveno/narančasto, nešto zeleno, smeđe i ljubičasto tijekom dana). Možete kombinirati i prema mjestu rasta (iznad i u tlu)
_____________________________
I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT