cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...

clock-img

21.04.2015, 12:04

clock-img

elmaL

pencil-img

461

I kod nas je isto sa budjenjem user posted image

Pamislila sam neke sa sirom recimo i kukuruznim brasnom, kao projice, buduci da voli puru poznat joj je okus, a kombinovat se moze svasta. I slatke isto, recimo E mi ne jede visnje ni tresnje ali kad ih stavim u muffine davi se, dodam jos i zitarice user posted image

javim kako je proslo user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

clock-img

21.04.2015, 12:04

clock-img

Isha

pencil-img

820

Ja bolje da ne pisem sta jede.voce,povrce,meso,proso,amarant i kukur.brasno,,i probao je zumance.

clock-img

21.04.2015, 12:09

clock-img

Vanne

pencil-img

389

IZVORNA PORUKA: Isha

Ja bolje da ne pisem sta jede.voce,povrce,meso,proso,amarant i kukur.brasno,,i probao je zumance.

Kako je proslo sa zumancem?
isha draga...sta ces kad je takva situacija sa alergijama,nadam se da ce proci te alergije pa da i on papa sve redom user posted image
A do tad trazi alternative,sigurno postoji jos namirnica sa kojima mozete pokusati...

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

clock-img

21.04.2015, 12:17

clock-img

elmaL

pencil-img

461

Sta vas zeza? Na sto je alergican user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

clock-img

21.04.2015, 12:57

clock-img

Isha

pencil-img

820

IZVORNA PORUKA: elmaL RR

Sta vas zeza? Na sto je alergican user posted image

Gluten i k.mliijeko. ne smije ni jedno drugo mlijeko poput kozijeg i sl.

Trazit cu rizino,kokosovo i bademovo ako ima gdje kupiti.

clock-img

21.04.2015, 12:58

clock-img

Isha

pencil-img

820

IZVORNA PORUKA: Vanne

Kako je proslo sa zumancem?
isha draga...sta ces kad je takva situacija sa alergijama,nadam se da ce proci te alergije pa da i on papa sve redom user posted image
A do tad trazi alternative,sigurno postoji jos namirnica sa kojima mozete pokusati...

Nije bilo reakcija, probat cu mu i danas dati,to je drugi put.

clock-img

21.04.2015, 13:25

clock-img

elmaL

pencil-img

461

Rizino imas u DM mi ga koristimo. Alnaturin ja mislim.

E i A=<3

clock-img

21.04.2015, 13:29

clock-img

Isha

pencil-img

820

Super,kupit cu mu da obogatim jelovnik.

clock-img

21.04.2015, 20:33

clock-img

Bubydina

pencil-img

-103

Šta pripremate s njim,i od kad se uvodi bebi...

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

clock-img

21.04.2015, 20:46

clock-img

Isha

pencil-img

820

Mislim da moze odmah, ja sam nasla na netu recepte za domace rizino,pa cu mu praviti sama. Moze se napraviti palenta na njemu, mozes mijesati i slane i slatke kasice, ili skuhati npr.proso na njemu pa ubaciti kakao i izmiksati i eto coko puding. Sada sam u potrazi za bio kakaom.

clock-img

21.04.2015, 20:53

clock-img

Bubydina

pencil-img

-103

Mislim da moze odmah, ja sam nasla na netu recepte za domace rizino,pa cu mu praviti sama. Moze se napraviti palenta na njemu, mozes mijesati i slane i slatke kasice, ili skuhati npr.proso na njemu pa ubaciti kakao i izmiksati i eto coko puding. Sada sam u potrazi za bio kakaom.

Hvala Isha user posted image baš ću pokušati nešto napraviti,
moja slabije jedeuser posted image
Ja početnik,pa sve pitamuser posted image
E sad za kakaouser posted image
Gdje ima

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

clock-img

23.04.2015, 13:49

clock-img

elmaL

pencil-img

461

Bubydina mozes svasta nesta s rizinim mlijekom. Ja cesto s njim pravim griz, ili potopim razne zitarice. Ono je od sebe sladunjavo tako da ga bebe prihvate. Moze ono od pocetka, jer je bez glutena, bez laktoze. Ja sam ga tek nedavno pocela koristiti, da joj ne spremam vise sve na vodi user posted image

A za kakao, imate li ikakvu prodavnicu sa bio proizvodima? Ja cu pogledati u ovoj nasoj, i nama treba. Ako nadjem, posaljem vam postom user posted image

E i A=<3

clock-img

23.04.2015, 13:56

clock-img

Vanne

pencil-img

389

elma gdje uzimas rizino mlijeko? a kakao nema u dm-u je li?

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

clock-img

23.04.2015, 14:21

clock-img

elmaL

pencil-img

461

IZVORNA PORUKA: Vanne

elma gdje uzimas rizino mlijeko? a kakao nema u dm-u je li?

Evo gore sam pisala, u DM Alnaturino, kosta malo vise od 3 KM. Ne znam za kakao, nesto ga nisam vidjala, treba da bude bas dark kakao ako moze.

E i A=<3

clock-img

24.04.2015, 00:28

clock-img

Bubydina

pencil-img

-103

Bubydina mozes svasta nesta s rizinim mlijekom. Ja cesto s njim pravim griz, ili potopim razne zitarice. Ono je od sebe sladunjavo tako da ga bebe prihvate. Moze ono od pocetka, jer je bez glutena, bez laktoze. Ja sam ga tek nedavno pocela koristiti, da joj ne spremam vise sve na vodi user posted image

A za kakao, imate li ikakvu prodavnicu sa bio proizvodima? Ja cu pogledati u ovoj nasoj, i nama treba. Ako nadjem, posaljem vam postom user posted image

user posted image user posted image
Hvala,baš ćemo probati user posted image

A vidjeću kakao,mada čisto sumnjam da ima gdje kod nas,
mali gradićuser posted image

15.08.2014. >Bambi<

clock-img

25.04.2015, 20:04

clock-img

Vanja88

pencil-img

52

Mi nesto nismo ljubitelji graska, user posted image Samo sto ne povraca na njega!
Ostalo sto mogu da dajem za bebu od 4+ su mahune zute i zelene,krompir,mrkva,tikvice...od voca najvise voli banane :) a smije i kruske,jabuke,breskve sve to prihvata odlicno Bogu hvala
ps. dajem i riznine pahuljice, nekada sa vodom nekada sa formulom...ujutru me zeza da doruckuje,spava po 10-12h u komadu i jedva da jede flasicu,moram ga zavarati...

< Poruku je uredio Vanja88 -- 25.4.2015 20:06:14 >

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

clock-img

27.04.2015, 15:28

clock-img

elmaL

pencil-img

461

Vanja grasak je malo tezi za varenje, pa ga bolje odgodi za malo poslije. Moja se bas mucila kad smo ga uvodili a imala je 8-9mj, i sad ga jedemo onako po koju bobicu ubacim s ostalim povrcem.

mahune sam ja isto poslije uvela. Mozes davati proso skoro sva djeca ga vole, lagan je, bogat je zeljezom. Imas takodjer i prosene pahuljice i griz, ali je proso kao zitarica bolji izbor.

Moja cura nesto brlja s hranom u zadnje vrijeme, ali danas je smazala upravo proso s bananom, nekolike visnje i malo cimeta.

E i A=<3

clock-img

27.04.2015, 15:52

clock-img

Vanja88

pencil-img

52

Elma,:)
Cula sam to vise puta od nasih zena da su grasak i mahune malo teze za varenje a ja kad pitam u savjetovalistu svi blenu u mene kao da sam budala,odkud meni to!? Cak mi i jagode dali zeleno svjetlo da dajem sa 6mj i cijelo jaje...sve osim kikirikija da ne dajem do godinu,i kravlje mlijeko..

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

clock-img

27.04.2015, 17:21

clock-img

ijaa

pencil-img

226

super tema, moja bebica ima 6 mj i dvije sedmice...poceli smo ruckiti sa 5,5 mj...do sada smo uveli jabuku, krusku, mrkvu, cveklu, luk, palentu(kukuruzno brasno), tikvicu, sljivu, rizu, marelicu i ne znam jesam li jos nesto zaboravila...da i krompir?
Fino ruckimo. I ssvidja mi se ideja o rizinom mlijeku i ja cu potraziti kod nas u DM-u od kojeg mjeseca ste kakao uveli.....

Mislila sam joj staviti u povrtnu kasicu i koju vrsicu koprive? da li je neka davala koprivu bebu...mnogo je zdrava, a imam gdje da uberem!

clock-img

27.04.2015, 17:30

clock-img

ijaa

pencil-img

226

ima jedna stranica na fb koju pratim, radi se o zdravoj hrani za bebe...kad izbacili clanak upravo o rizinom mlijeku
http://www.klinfo.hr/roditelji-3/zdravlje/rizino-mlijeko-nije-dobro-za-bebe-djecu-kazu-gastroenterolozi/

clock-img

28.04.2015, 10:22

clock-img

elmaL

pencil-img

461

Vanja najbolje pratiti sta odgovara bebici, ako vidis da ga muci stomacic onda malo odgodis tu hranu. Mojoj su recimo najteze pale suhe sljiveuser posted image jos mo imali domace, potopila bih ih i iskuhala ali ona se mucila strasno stolicu joj pokvarilo. Dala joj dva puta i vise nisam smjela.

ijaa i ja sam vidjela taj clanak. Rizino mlijeko nije zamjena majcinom ili formuli, i mislim da se treba ponekad koristiti, tj.umjereno kao i sve ostalo.

za koprivu, moze ona od pocetka ako je provjereno ubranauser posted image

E i A=<3

clock-img

28.04.2015, 10:27

clock-img

mishkica

pencil-img

-231

S cime sve mjesati griz? ijaa cini mi se da su nasa djeca u par dana razlike, samo smo mi tek uveli dohranu, sad nam je 6 ipo mj. Pa pratim vasuser posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

clock-img

28.04.2015, 17:51

clock-img

ijaa

pencil-img

226

i mene zanima za griz, koliko znam on ide na mlijeku, a mogli bi et na riizinom mlijeku praviti...ako je neko pravio neka nam se javi...imam ja gdje ubrati koprivu provjereno kod kuce hehehhe

clock-img

28.04.2015, 21:38

clock-img

ijaa

pencil-img

226

pirincani griz od 6 mjeseci i griz od prosa, skuha se na vodi, sa vocem, ili povrcem. Glutenski griz (speltin, psenicni) od 8 mjeseci, odnosno 7 dojenoj bebi.

clock-img

28.04.2015, 21:47

clock-img

sara123

pencil-img

-60

Jest da je moja veca
Ali ja griz kuham na vodi jer smo sumnjali na alergiju na km ali hvala BOgu nije alergicna.
Skuham griz i narendam jabuku. Dodam kakaa i super ukusno.
Vi mozete cimet posto su bebe manje ali malo naravno.

Ili bilo koje dr.voce. Maline onako zaledjene stavim u vreo griz i tamam se izjednaci temp.
Vi mozete s visnjama jer one idu ranije.

Zadnji članci

article-img