IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Ltm zar se smije davati jaje sada,ne pratim ni ja tablice skroz ali da tebe pitam jer imas iskustva
ja sam neki dan pisala, ne znam koliko si upratila, meni je L u ovom istom periodu sa 6 mjeseci bila super uobrocena i vec je imala dva dobra obroka. jaje sam joj pravila tako skuham na tvrdo pa pocinjem sa 1/4, pa sljedeci dan dodam jos 1/4, pa sljedeci je to 3/4 i onda dodjem do cijelog zumanjca. mjesala sa jogurtom i pavlakom, ili sa tikvicom, ili sa grizom, mozes cak i sa vocem, bebe to vole. jaje ti fakticki mijenja meso (proteini i bjelancevine). L je i bjelance jela sa 10 mjeseci. mislim da se ne lazemo do 10og mjeseca je jela sve zivo od mesa nije bilo razloga da joj ne dam.
sutra sam mislila napraviti tikvicu pa sa malo jogurta da joj dam. meni L obozava jogurt. kad hocu da joj nesto od jela podvalim obicno to radim sa jogurtom
da se ne lazemo ja da sam isla po tablicama i uvodila tek sa 6 mjeseci meni L pola stvari ne bi jela, jer sto su stariji i svjesniji to se vise natezes s njima oko jela.
kod mene se sad svede konverzacija: nece L supi

ja:onda nema puzli/skace zmija/lego/bilo sta ona: hoce supi