IZVORNA PORUKA: Suzana
Ako mogu da se uključim, iako su moji dečki prerasli ovu kategoriju.
Po meni je banana sa pijace 100% kvalitetnija od bilo koje teglice, evo npr. HiPP banana (i mi smo potrošači HiPP-a, ali samo kada nema sezonskog voća, slane nikada nismo ni jeli). Banane sigurno nisu prskane i vrlo su izdržljivo voće, a banana u teglici ima rok trajanja od godinu dana??? Bez obzira na njihovo ekološko uzgajanje i sl. priče, niko me ne može ubijediti da je ta banana bolja od one u izvornom obliku.
I same ste svjesne da kada izgnječite bananu ona pocrni nakon 10-15 min. a u teglici je žuta 12 mjeseci.
Isto važi i za ostalo voće...
Najsretnija bih bila kada bi apsolutno sve namirnice bila u prilici da dobijam sa nekog sela udaljenog od grada kilometrima, ali nažalost neke stvari nećemo moći izbjeći...
Srdačan pozdrav svim majkama.
Suzana, slažem se s tobom. Svježe je svježe, a teglica je teglica. No, opet, što
Skvo reče, od prskne breskve osip oko usta?! Od Hippove nikada ništa?! Banana je, uistinu dobar primjer voćke koja je sigurno bolja u svježem obliku (iako banane, žute, kakve mi ovdje jedemo na Middle Eastu gdje sam živjela već drže z trule), i čija se kora ne konzumira. Sa drugim voćem nije tako lako. Ja zato dajem kombinovano. I nemam ništa protiv teglica:) A skoro svo povrće koje Ema i ostali ukućani jedu imam u vrtu, znam porijeklo sjemena, koristim bio gnojiva i ne prskam, i moram reći da me to čini jako zadovoljnom.
Pusa momcima i tebi!
Naš meni za danas:
Doručak - banana i jabuka s baby punozrnatim pahuljicama i jogurtom - sve pojeli
Ručak - riba, orada - probaćemo je po prvi put, te krompir i blitva
Večera - grisolino na rižinom mlijeku
I naravski, sika, sika, sika...