Ja sam sve sto sam mu davala bas fino ispasirala,ali nesto nije odusevljen.Vjerovatno treba da se navikne na nove okuse,kao sto rece treba samo biti strpljiv i uporan. pusa
26.09.2009, 11:18
dana3
2128
Danas nista jeli nismo-samo mlijeko pijemo i formulu izgleda da su zubi opet jer haman i noge u usta guramo
26.09.2009, 13:39
*Seve*
299
Jutros malo Aptamila,dorucak poslije griz sa borovnicama i bananom... Rucao supu sa malo hljeba...Aptamil 100ml jedva i sada spava.... Kasnije cemo setnja....
26.09.2009, 21:00
Anushka
903
danas i ne znam sta je sve jeo, znam da je jeo jutros aptamil, pa keksolino, pa pola vocne kasice i jos aptamila, kad sam ja dosla pojeo kiflu i mladi masni sir i poslije jos grizolina sa kakaom. Sad ide aptamil sa nestle riza i kukuruz, a sutra idemo sa zdravijim menijem:)
26.09.2009, 21:42
dana3
2128
Taman kad sam mislila da nista jesti nece,izidjemo malo na vjetar i u setnji pojede cijelu bananu.Kad smo dosli kuci,odspavao je sat vremena pa pojeo cijelo jaje,nakon toga 200 ml mlijeka sto nije kako se rodio,kupila mu usput kuskus sa piletinom i ostale dvije kaskice u tegli,onoj velikoj-nesto se procepio pred noc .voli taj kuskus pravo
26.09.2009, 21:52
Anoniman
hipova kašica sa teletinom,mrkvom i rižom ručak- čorbica od tikvice, piletine,mrkve, malo paradajza, luka, maslinovog ulja. voćni jogurt od breskve sika kad god zatraži...
27.09.2009, 11:02
*Seve*
299
Dali se jos kod nekih mama desilo,da bebeno odbija AD??¨ Moj preko dana skoro pa nikako nece,pred spavanje popije 180ml,sinoc sam mu napravila 250ml i popijo je sve...Zbog toga sto preko dana odbija reko da napravim i vise.... Bas me brine,sve drugo jede ali AD odbija.???? Dali se prenajede ostalog pa nemoze ili neznam??? Evo jutros jjedva popijo oko 100ml....
27.09.2009, 14:55
dana3
2128
*Seve* to i moj sin povremeno radi.proci ce ga to i opet ce piti mlijeko,samo nemoj prestati da ga nudis.Naidje takav period
Mi danas isto tako samo malo mlijeka i formule a onda masakrirali krompir u rukama ,pojeli dvije kasike corbice na mesu
27.09.2009, 18:32
Skvo RR
4542
Danas smo malo hodali, he
Dorucak- cokolino Uzina- Hipp voce Rucak- pura mladi sir Vecera- przenica u zumancu i pavlaka Aptamil 210 ml!
27.09.2009, 20:13
Anushka
903
danas opet ne znam sta je sve jeo ovaj vikend smo bili razdvojeni u toku dana pa nikako da pohvatam sta mu ko daje
dorucak - medolino uzina kifla i caj od sipka na kompotu od jabuka rucak - koliko sam uhvatila tikvenjaca uzina - malo rize i sira mladog, poslije par kasika vocne kase vecera - zaspao uz aptamil i nestle riza kukuruz
27.09.2009, 20:15
Skvo RR
4542
Anushka, kada ti to Alen legne na spavanje? Ova nasa mahalusa sijeli sa nama, pa drinja do nekih doba
27.09.2009, 20:25
Anushka
903
izmedju 8 i 9, nekad i ranije, ali ustaje oko 4-5 ujutro. Jutros smo ustali u pola 5, i do maloprije je spavao 2 puta po pola sata, tako da je premoren.. a i ja sa njim, tako da i ja legnem do 9 a mm do 10h ali on je zorom ustajao i kad zaspi u 10 (par puta se i to desilo) samo bude nervozniji u toku dana.
27.09.2009, 22:16
shejla
1136
evo jedne prave pocetnice
Vidim kod vas sve vece bebe, mashallah... Mi smo tek poceli jesti, pa vidim spominju se neke pahuljice (zitne, rizine...???) i neki baby rise...gdje se to nalazi i kako se sprema? I, kako ste pravili rizu (sa nekim povrcem) jer se riza smije odmah od 6 mjeseci??? Je li skuhate rizu najobicniju na vodi i pomijesate sa, recimo kuhanom mrkvom...ili???
27.09.2009, 22:22
Skvo RR
4542
Imas baby rice hipp u DM-u, i pahuljice Nestle riza-kukuruz! Ovo smo mi papali od 5 mjeseca! A pravu rizu sam joj ponudila sa 7 mjeseci!
27.09.2009, 22:30
malena_t
599
Ja sam kuhala najobičniju rižu i svidjela mu se jakoooooooooo:)
Usput da se prijavimo da papamo čvrstu hranu 15-ak dana. Ništa previše, ali ide polako
28.09.2009, 12:50
emma.L
2731
Jučer je za doručak jela bananu i keks, za ručak puru i pavlaku, a za večeru teleću juhu, ogroman komad celera i udrobljen kruh. Između su, naravno, bile flašice Aptamila. Danas doručak Nestle pahuljice sa pečenom jabukom, ručak je ostatak juhe sa kuhanim krompirom, karfiolom i mrkvom, a za večeru ću joj ponuditi heljdinu tjesteninu sa sirom. Između možda koja smokva ili keks.
28.09.2009, 17:40
dana3
2128
Danas strajk-objavljen jutros na dorucku i evo pridrzava se rijeci
28.09.2009, 18:13
Skvo RR
4542
Dorucak- Nestle zitarice kakao Rucak- Teletina, povrce, hjeb Uzina- Dukatino breskva i mrkva Vecera- Malo hljeba sa pavlakom i malo sa marmeladom i cajko Uspavljivanje sa 210 ml Aptamila
Da vrlo bitna vijest, poceli smo malcice da pijemo vodu!
28.09.2009, 19:27
Anushka
903
aptamil ljesnjakcokolino kompot od jabuke i suhe marelice i pola kifle aptamil malo hljeba i masnog sira riza i teletina u saftu - neslano isto malo iz ruke par kasikica vocne hippove kase ako izdrzi da doceka zeljanicu i aptamil sa nestle riza kukuruz
29.09.2009, 08:26
emma.L
2731
Mi smo večerali ostatak od ručka i kruha sa pavlakom sinoć. A za danas joj je doručak kuhana jabuka, kruška, smokve i mljeveni keks. Ručak je riža sa puretinom i vrhnjem, ali uz dodatak jogurta jer mi je ispalo pregusto . Večera, mislim isto to, pošto ima baš dosta. Ili ćemo promijeniti pa ispržiti žumance i malo sira.
29.09.2009, 21:45
mirnac
201
mi se nismo odavno javljale ustvari sramota me, nekako mi se cini da moje cure jedu puno u odnosu na neke vrsnjake( pri tome mislim na rodjene u istom mjesecu). u 8 medolino, u 11 zitarice sa mlijekom i jabukom, u medjuvremenu malo smokija, malo kifle i po sokic( po 100ml). U 3 boranija sa zumancetom, u pola sest rendana jabuka, i u 19,30 opet medolino, caj i spavanje. m.
29.09.2009, 21:56
Snjeguljica
176
Evo i mene malo ovdje...Naš jelovnik izgleda otprilike ovako u 6:00 dojenje u 9:00 dojenje u 12:00 voće (jabuka, kruška, banana, breskva, šljiva, kako kad) sa Hipp rižinim pahuljicamai poslije dojenje u 3:00 piletina sa povrćem (krompir, mrkva, tikvica, malo luka, i malo paradajza ponekad), i ponekad dodamo kukuruzne krupice, pa dojenje u 18:00 voće i Hipp rižine pahuljice i dojenje u 21:00 dojenje i spavanjac.
30.09.2009, 17:53
Anushka
903
e juce: aptamil puding od cokolade sa petit keksom jabuka i borovnica hljeb, pavlaka, sir teleca supica sa mrkvom i persunom - umocen hljeb u nju par kasikica vocne kase par zalogaja kifle sa pavlakom i probao dzema od sljiva
a danas dorucak opet flasica pa opet puding cokolada ljesnjak sa petit keksom sljiva dojenje (polako se uspijevamo vratiti poslije pauze) napravila mu integralni pilav i mljevenu junetinu na domacem paradajz sosu sa malo bijelog luka i origana, posto jos nije gladan kaze baaa:)) vecera bi mogla biti keksolino, nismo odavno!
30.09.2009, 17:57
Skvo RR
4542
Danas smo malo slinavi,
Tako da smo papali- Dorucak- Keksolino, sa kaskicom meda Rucak- Riza, mrkva i piletina Uzina- Monte Vecera - Vjerovatno malo rize i banana Flasuljak Aptamila 210 ml!
30.09.2009, 17:59
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: mirnac
mi se nismo odavno javljale ustvari sramota me, nekako mi se cini da moje cure jedu puno u odnosu na neke vrsnjake( pri tome mislim na rodjene u istom mjesecu).
Ima ovde jos izjelica,,,,hhahahhah!! Bitno je da su siti i zadovoljni!