Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
hvala, onda cu sutra probati s mlijekom...danas sam mu dala s vodom i skroz je ok
15.10.2009, 18:04
dana3
2128
Danas je dan pun svega i svacega dorucak je mazanje pa zalivao mlijekom rucak je piletina sa mrkvom i krompirom vecera jaje medjuobroci su mlijeko i formula danas nista od voca ,mozda pred spavanje
15.10.2009, 18:06
Nunichi
4125
IZVORNA PORUKA: emma.L
Eh, drage moje, navratih da vas pozdravim . Povirit ću ja koji put da vidim kako ide kod vas, ali od sutra mi idemo u veliku grupu . Ema je još malo kljakava, evo još jutros sam joj dala Enterofuril i malo pazim što jede, tako da se nadamo najboljem. Jutros je popila Aptamil (nek nam je Bog na pomoći), zatim je doručkovala pečenu jabuku i pola banane sa malo mljevenog keksa. Za ručak je pileća juha zgusnuta bulgurom, a mislim i za večeru da je to isto. Baš smo na belaju, jer je gladna (jutros kad je vidjela bijelo u flašici, rasplakala se i suze kao klikeri niz obraze idu koliko je željna svega ) i samo se nadamo da će proći. Eto, ljubimo vas sve i pitajte ako vam išta možemo pomoći našim iskustvom (mada sam ja od onih opreznih mama, tek u subotu sam joj počela soliti hranu, tako da vam je to isto kao i pitajte pedijatra, hehe). Pusa svima!
Ode nam i Ema u velike... pa pa nemojte nas zaboraviti!
15.10.2009, 19:51
Anushka
903
danas kod nas griz sa kakaom za dorucak pa banana i jabuka sa zitaricama - pola hippove velike teglice umakala mu hljeb u begovu corbu:)) tikvenjaca pa maloprije opet dva reda tikvenjace i zalio sokom od breskve i kajsije:=)))
16.10.2009, 19:04
Anushka
903
nikoga od juce? mi smo jos 7 dana na ovoj temi i idemo medju velike:=) dorucak nesquik kuglice uzina kasica od sljiva rucak begova corba - pojeo je pun tanjir uzina hljeb i pavlaka keksolino
16.10.2009, 19:44
Nunichi
4125
Breskva i riza; Teletina, mrkvica i krompir; Riza/kukuruz pahuljice uz neki sokic;
16.10.2009, 23:10
dana3
2128
Dorucak:mazanje mlijeko,flasa Rucak:puretina sa zucinijem (kupovna) banana cijela,jabuka pola-odjednom vecera:ostatak rukcka,mazanje, flasa,mlijeko evo malo prije opet jeo kukuruzni keks
17.10.2009, 13:55
dana3
2128
Prepisacemo jucerasnji dan da iskoritimo kasu skuhanu da puno ne stoji u frizideru
17.10.2009, 19:57
Anushka
903
e mi smo danas usarenili: pura i bio aktiv supica teleca grah sa hljebom hljeb i pavlaka banana mlijek opred spavanje (nije htio ljesnjakcokolino pa ja pojela )
17.10.2009, 20:01
Anoniman
Ma ja fakat ne mogu ni pisati sta jedemo, to su samo kasice od cika Hippa i to uglavnom vocne, dnevno pojede pola teglice i ostalo samo dojenje, valjda ce jesti kad bude gladna
17.10.2009, 21:03
shejla
1136
mi smo danas pojeli teglicu jabuke od cika Hippa, ujutro, kao fol u vrijeme dorucka... A popodne, oko rucka nestle riza i kukuruz (sa 30 ml mlijeka i 70 ml vode) u koji sam stavila kuhanu mrkvicu i to je prvi put da je pojela povrce, a da nije pravila face i pljuvala Tako, da se nadam da ce htjeti i ostalo povrce sa ovom nestle hapicom.
18.10.2009, 10:43
dana3
2128
Mazanje za dorucak i mlijeka pili rucak:piletina i makaroni vrcera i uzina jos nije aktuelna ali vjerovatno jaja za veceru
19.10.2009, 14:54
Dinkica
1038
Mi smo danas kao i vrijeme, katasrofa, bolje reci ja sam takva ali sam se nekao natjerala i papali smo:
- dorucak , jabuka i pekemz od sljiva bez secera (nana maksuz napravila za svoju mrvicu) sve to sa rizinim pahuljicama - rucak, palenta sa mladim sirom
Ne znam hocemo li vecerati, jer smo skontali da nam nekad bude previse jer jos uvijek pijemo aptamil 2 dnevno po 600ml pa nam vecera nekad pase a nekad ne pase.
< Poruku je uredio Dinkica -- 19.10.2009 14:55:44 >
20.10.2009, 07:58
Anushka
903
uh pa nismo 2 dana prijavili meni:))) koliko se sjecam za juce: dorucak kuglice nesquik uzina grizao bananu rucak pileca supica uspricala mu 3 zrna nara u usta, cisto da proba i uzivao je iako je kiselo pa je pravio slatke face cajni kolutic grickao sisao i grickao hladnu mrkvu - zubici ga muce peceni krompir sa pavlakom
a danas keksolino pojeo ima kompota od grozdja pa ce piti kompot uz cajni kolutic opet pileca supica ostatak dana vidjet cemo, kompot, keksic i krompir za veceru garant:)
20.10.2009, 17:13
dana3
2128
za dorucak je mazolino rucak-kupljena kasa od kuskusa sa piletinom jer smo se fuljekali po gradu banana i mlijeko za uzinu maloprije cjelo peceno jajae sa povlakom i evo tipka sa mnom zajedno pa vidkjecemo vceru st i kako
21.10.2009, 14:44
taze_mlada
377
pitanjce: kad ste uvele puru i/ili griz?
21.10.2009, 15:01
Suzana
1698
Puru možeš komotno na početku uvođenja čvrste hrane, zaboravila sam koliko ti je malom, a griz sadrži gluten, pa ne znam kada ga planiraš uvesti... Također, griz se pravi sa kravljim mlijekom, tako da i od toga zavisi, kada planiraš uvesti kravlje mlijeko.
21.10.2009, 16:06
dana3
2128
Dorucak-zobene pahujljice banana piletina sa graskom vecera je cijeli krompir sa sirom
21.10.2009, 19:31
Dinkica
1038
dorucak - jabuka, sljiva sa rizinim pahuljicama rucak - tikvica, karfiol, teletina sa kukuruznim pahuljicama aptamil2 i HIPP crveni sokic
21.10.2009, 19:34
Anushka
903
dorucak medolino uzina hljeb pavlaka i kompot od grozdja hippova sljiva pa opet kompot od grozdja pileca supa sa povrcem pura i pavlaka dojenje i grizenje mame do daljnjeg
21.10.2009, 19:50
Anoniman
Mama je danas zadovoljna papanjem, dva puta smo jeli tikvicu, jednom solo, jednom sa kasom od mrkve i jabuke i naravno dojenje je broj 1
21.10.2009, 20:31
medigirl
38
koju vrstu mladog sira dajete uz puru? ja dajem bioaktiv ili nekada stavim malo abc sira... malo me je strah davati mladi sir sa pijace a ovi kupovni su mi slani...
600 ml aptamila?! pretpostavljam stamparska greska ha ha
21.10.2009, 20:34
medigirl
38
koliko vase bebe piju formule dnevno? moji imaju 8 mj i piju ne smijem ni da kazem - PUNO! bude se i nocu, a kada im ponudim caj ili vodu, nece. imaju tri cvrsta obroka u toku dana.
21.10.2009, 20:37
Dinkica
1038
IZVORNA PORUKA: medigirl
koju vrstu mladog sira dajete uz puru? ja dajem bioaktiv ili nekada stavim malo abc sira... malo me je strah davati mladi sir sa pijace a ovi kupovni su mi slani...
600 ml aptamila?! pretpostavljam stamparska greska ha ha
Ja dajem Megle light mladi sir, naravno nije slan i super nam je skroz, meni cak ABC djeluje slan iako u sastavu nema soli. Zasto bi bilo grska 600 ml, beba izmedju 6-12 mjeseci treba da pije 3x180 ml, zar ne ???