IZVORNA PORUKA: UPPUKS
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: salmana
Poštovani
Obzirom da je bilo polemisanja i iznosenja krivih navoda oko izdavanja fiskalnih racuna od strane registrovanih vrtica dajemo pojasnjenje:
Predskolske ustanove su oslobodjene obracunavanja i placanja PDV-a na svoje usluge sukladno članu 24 stav 1 tacka 4. Zakona o PDV-u (Sl.glasnik BiH 09/05), te su u skladu sa clanom 5 stav 1 alineja o) Zakona o fiskalnim sistemima (Sl.novine FBiH br. 81/09) izuzete od fiskalizacije tj. postavljanja i evidentiranja prometa preko fiskalnih uredjaja.
Neregistrovani tkz. vrtici koji rade na crno tj. oni koji nemaju odobrenje za rad od nadleznog Ministarstva za obrazovanje (sva druga odobrenja od opcina i sl. nisu valjana za rad kao vrtic), igraonice i slicna okupljališta djece su obavezni svojim korisnicima izdavati fiskalne racune.
Jao nebuloze! Pa kako I po kojem osnovu su NEREGISTROVANI nelegalni "vrtici" OBAVEZNI izdavati fiskalne racune ?????!!!
Ovo gore kao da je dijete napisalo
Naravno da mogu i moraju izdavati, jer su registrovali obrt koji predstavljaju kao "vrtić" i time zavaravaju svoje korisnike, a vjerovatno ste i vi takav jedan obrtnik
Po kom osnovu vrijeđate članstvo ovoga foruma???
Tom da niste u stanju objasniti tako lako objašnjivo...
Recite rodteljima da svaka igraonica nije vrtić, da su regitrirani kao igraonice i da kao takvi mogu i moraju izdavati fiksalni račun. A uslugu čuvanja djece može naplatiti samo vrtić regitrirani. U slučajevima gdje nedobiju račun fiskalni znači da je to nije vrtić nego je samozvani vrtić a regitrirani su kod nadležnoga kantonalnoga ministartva kao igraonica.Igraonica je registrirani obrt i kao takvi dužni su izdati račun.
Nema nikakve potrebe da nekoga vrijeđate a još manje potrebe da ubjeđujete roditelje da njihovu djecu volite i čuvate i pazite više od njih.
Interesantno, kako se lako palite
, niti nam je cilj niti namjera to što ovdje pišete. Samo smo razjasnili neke stvari, ostalo je na roditeljima djece. U svakom slucaju Vi ako administrator bi trebali pripaziti na oglašavanje i zalaganje za nelegalna okupljališta djece da vas glava ne zaboli.
Ja ne bih rekla da je u pitanju ikakvo paljenje
Ja nisam adminitrator , ja sma moderator. A što se tiče oglašavanja na ovome forumu postoje uredno parvila o istom koja se poštivati moraju. MOžda je vrijeme i vi da ih pročitate. Jer na ovome forumu se nikada nije reklamiralo ilegalno pravno lice ...preporuke, sugestije i razmjena mišljenja na temama koje su dio dpoforuma ovoga su sastavni dio osmišeljen upravo da se razmjene isksutva. Svako negativno iskustvo o određenom vrtiću a isto tako i pozitivno dobra je smjernica za roditelja koji je treba.
Uopće ne znam zašto bi javni forum koji radi pod rpavilima uanprijed navedenim boljela glava radi ličnoga izbora roditelja. Niti jedan vrtić niko nije preferiorao u tom smilu da ga se štiti, ali ako postoji 10 pozitivnih mišljenja za jedno takvo ''okupljalište'' izvinite me nećemo ih brisati...jer vjerovali ili ne garant da je mom djetetu dobro nije rješenje nadležnoga misnistartva jer i tih slučajeva i situacija imamo. O načinu dobivanja Rješanja te vrste, sticanja određenih prava nećemo javno mislim da tada otišli bi zaista predaleko.
Ovaj dio vam pišem kao članica ovoga foruma, majka dvoje djece a ne ni slučajno kao moderator. kada Vam se budem obaćala kao moderator znajte da ćete tada dobiti svoju prvu javnu opomenu za vrijeđanje forumašica foruma. Za sve ostalo stojimo na rapologanju, kako ja tako i komletan RR Tim sa adminitratorom na čelu a sve u svrhu poboljšanja života naše djece i lagdonijeg osjećaja za naše roditeljke koje svoju djecu ostavljaju trećim licima jer moraju i hljeba zaraditi.