Drage moje, hvala što se ovdje uvijek mogu izjadati i što se svemu lijepom zajedno možemo radovati.
Rose, znam da će sve brzo proći, jučer sam ušla u 5 mjesec i još uvijek ne mogu da vjerujem da je već toliko. Pokušavam da uživam u trudnoći, al je stvarno strašan osjećaj kad svom tijelu ne možeš da vjeruješ i moraš strahovat i do granapa da odeš.
Ja sam drugi mjesec cijeli kuburila s prolivom i pokušavala to stanje popraviti, nije išlo, jednostavno prošlo samo od sebe. Sada sam primjetila da je baš tvrda, ali pretpostavljam od čega, obzirom da su mi prije 2 sedmice rekli da mi je tlak visok i da imam 82 kg, da povedem računa o ishrani i ja se prebacim na crni hljeb, ali onaj sa suncokretom, to me uvijek blokira, a ja taj baš volim. Ništa, sad sam odustala od njega, šta da radim. Neću zbog kilaže svaki put krvarit kad idem na nuždu
Slatko ionako ne jedem, jaaaako rijetko da nešto malkice uzmem. Pa kontam, i ovo što se udebljam, ne bi trebale biti neke nezdrave kiletine
Stvarno pokušavam popraviti krvnu sliku, napunila sam frižider zdravim stvarima, povrće, pekmezi, sokovi,... sve što popravlja krvnu sliku, al valjda treba duže vremena za to.
Doktorica mi je rekla da uzmem štagod hoću od lijekova što mi ne smeta i ja uzmem feroglobin sirup, jer sam ga i ranije koristila, ali ne znam jel on dosta slabiji od toteme.