IZVORNA PORUKA: leona81
IZVORNA PORUKA: idacha
IZVORNA PORUKA: leona81
mi cemo abd da radimo na drugom krajem ove godine kad nam curica napuni 2 godine ili cak kasnije, zavisi od toga da li cu do tad zavrsiti fax i dobiti posao:) tek kad to poslozim voljela bih dobiti drugo dijete, a ako se desi i prije nije problem:) voljela bih roditi u 31-oj drugo i kasnije nekad trece ako mi dr dopusti zbog carskog...curicu sam dobila u 28-oj
lijep plan, dao Bog da sve bude kako ste zamislili... sretnoooo
hvala puno, i tebi puno srece sa tvoja dva zlata
Fino zvuci tvoj plan! Ja sam prvu djevojcicu dobila sa 24,5 godine. Drugo sam od pocetka planirala u nekom razmaku od 3-5 god. Vremenom se zelja pojavila i ranije ali su promjene u zivotu dovele do odluke da ipak sacekam (MM odsustvo, ja ostala bez posla, dobila drugi posao itd.). Trenutno za jedno mjesec dana bi dobar dio tih prepreka trebao da nestane (ukoliko moj ugovor na neodredjeno bude "priznat" nakon probnog rada), te bih mogla "raditi" na drugome. Vjerujte da to vec duze i zelim, ali sada - kada to ostvarenje dolazi tako blizu, ja postajem pravi skeptik!!!! Uzasno!
Pocinjem razmisljati: a sta ce reci na poslu, da li ce to negativno uticati na moju "dalju" karijeru (nakon porodiljskog); da li ce mi biti tesko bez MM (koji se planira "vratiti" u potpunosti tek krajem ove godine) i kako cu ja to sama sa Lunom i trudnocom uspjeti; da li ce biti "nezgodan" termin perioda, obzirom da bi isti padao u januaru (zima, snijeg, hladno) itd itd itd. Kao sto vidite, mora pitanja i sumnji.
Hajde pls pomozite, jesu li moje sumnje bezazlene ili zaista imam osnovu da "odgodim" drugo dijete? HELP!
Ujedno bih spomenula da zaista zelim drugo dijete, samo sanjam o jednoj trudnoci bez (prevelikog) stresa i toga se najvise bojim...