IZVORNA PORUKA: lala88
uvjek mi secer bio 5,5 sad sam procitala da je ok, bolje nizi nego visok. A krv i urin vadim vec 2 put, i uvjek me zanimalo sta znaci ono WBC, RBc itd pa sad iscitala i ubiti sve se svodi da je sve blizu ili gornje ili donje granice. Napravila sam prevod svih sifri i u petak idem s njima dr da svaku razjasnimo
Ja sam najgora trudnica mom dr u historiji rada, ja uvjek dodjem spremna sa 1000 pitanja,, jer sve ranije iscitam i onda ga spopadam sa strucnom terminologijom
WBC - white blood cells (leukociti)
RBC - red blood cells - (eritrociti)
kad smo kod nalaza...ja sada stvarno cesto idem u wc...i stalno mi je urin mutan...vazada u njemu pliva kojesta
to nisam primjecivala prosli put...zanimljivo je da prvi jutarnji to nema...a ono kasnije ima...e sad ja sam jednom radila nalaz sa drugim jutranjim...trpila do 6 piskila...i ona oko 8 uzela uzorak za nalaz

i taj uzorak tako bio zamucen...nalazx da ima proteina...bas sam se prepala...ali slijedeci uzorak, bas jutarnji, nije zamucen i nema proteina...a sve ostalo tokom dana mutno...bas mi je to cudno, ja se ne sjecam da mi je prosli put tako bilo...ili ja nisam puno zagledala
< Poruku je uredio rose -- 4.2.2015 14:19:34 >
18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))