IZVORNA PORUKA: Marien
...
Da li je normalno da stidna kost boli u 26. sedmici, da nije prerano?
Takodjer sam htjela pitati kakva su vam iskustva sa Dabrostonom, da li otezava otvaranje kod prirodnog poroda(ako se pio cijelu trudnocu)?
I da li je normalno u sestom mjesecu izgubiti kilu umjesto dobiti ako se normalno jede? Oprostite, krenulo me sa pitanjima
mene već zadnjih par sedmica jako često boli ta stidna kost, možda i nije baš ta kost, negdje unutra, nekad me tako zakoči da ne mogu koraka napraviti.
Danas me malo boli dole oko jajnika, kao kad trebam dobiti, nadam se da se ne sprema ništa ružno.
Ja sam trošila dabroston, samo do trećeg mjeseca, a onda gynipral, čula sam da žene pričaju da su se teže otvarale i da se beba teže spuštala kod upotrebe gyniprala, ali to nije medicinski dokazano, to samo žene pričaju, a i ja sam prešla termin 5 dana, jer se beba nije spuštala, a u početnim mjesecima sam se morala čuvati, jer sam nisko nosila.
Ja mislim da 1 kg nije ništa strašno ako se izgubi, pogotovo ako isto jedeš, a možda si bila aktivnija ovaj mjesec. Ako ne osjetiš nikakve promjene na svom tjelu, ako se dobro osjećaš, ja mislim da to nije strašno, al ti opet pitaj dr. kad budeš išla na pregled. To je samo moje mišljenje.