IZVORNA PORUKA: alman
joj draga bas mi je dajdjinca neki dan pricala, ona je iz Sanskog mosta, kako je tamo zdravstvo katastrofa, veli kako je kod nas tamo je sto puta gore, tuga
pa jesu li mu vadilli nalaze, znam da je sa manjim djetetom to ziva muka
Eh eto mozes misliti onda kako je

svigdje je grozno kod nas ali sto je u sarajevu imao strucnu doktoricu to nigdje nema... Zato mebi sad ovako jos gore pa proklinjem sve....jako ruzno al brate mili trebali bi se vise angazovati ti doktori, pa obavezali se da ce sve uraduti da nekog izljece,spase zivot itd

...
Tamo u dz kazem ti nista nisu i ono sto je dala izgleda ne valja,samo ono brzinski da nas skine sdnevnog reda....
Ja sad zvala ovu doktoricu sto privatno radi i rekla mu za temp pa mi je rekla da sutra uradim krvnu sliku njegovu i crt... Pa eto ako bude imao temp to cu aBd ujutru uradit i prekosutra aBd ba kontrolu..nadam se da ce ga kolko toljo proci.....
A sve jw ovo pokupio u igraoni

zao ti da ga ne vodis a opet tamo puno bolesne djece.. Ma samo da ne bude gore... Jedva cekam aBd tople dane oa u park fino
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
Neki autor...