ma sve su one folerke to trazi nacin da dobije sta zeli...ja se sjecam da sam i ja takva bila sa 3-4 godine...ja sam svoju nanu rahmetli htjela izvarat da me pusti vani...ona nije htjela a ja joj rekla da se sad igram da sam ja ko fol velika i idem na posao a posao mi dole na izlazu iz zgrade...i tako sam ja par puta sisla i popela se...i skotrljala se...skontala sam da mi je to kazna jer sam izvarala nanu
Ja sam u prvoj trudnici pila iskljucivo sumeci (cini mi se dietfarmov) a u ovoj trudnoci sam na pocetku uzela isti i pila i neki dan potrosim i odem kupiti i hajd kupim onaj direkt (biolecta). Medjutim u zadnje vrijeme primjetim malo ceste i jace grceve u nogama nego inace, cak i kad se nekad probudim u noci pa hocu da se namjestim pa nekako nogu valjda protegnem kad me uhvati grc ne bude mi dobro. Jutros sam recimo bila sva utrnuta kad sam ustala. Mahom je u pitanju desna noga (inace imam problem s tom nogom imam povredu jos od bavljenja sporta, problem sa hrskavicom i koljenom), mada me u zadnje vrijeme ponekad uhvati i grc u lijevoj.
Elem da ne duljim, rekoh da vidim jel neka imala problema sa ovim magnezijem. Pijem ja i donat obavezno, cak sad nekako i pojacam dozu. jesam malo pretjerala u zadnje vrijeme sa naporom i radovima ali opet nesto kontam pa u prvoj sam bila jos i aktivnija a nisam imala tih problema, svega par puta. Nisam citala sastav kontam da ovaj mozda neceg nema manjak u odnosu na onaj sumeci sto se s vodom razmuti. Jer bas mi se nekako poklopilo sa promjenom vrste mg.
07.05.2015, 16:02
M.A.M.
1083
Ja sam pila magnetrans 375 mg,i stvarno nikada nisam imala grceve u nogama,medjutim zadnji put u apoteci uzmem direct jer nisu imali magnetrans,i sto kazes imam osjecaj da nije nesto ok,grceve imam pa skoro svaku trecu noc,tako da ga vise necu uzimati sigurno
07.05.2015, 16:07
LieToMe RR
3057
Ma i ja kontam da ne moze biti zbog moje aktivnosti, pa bila sam hiperaktivna u prvoj trudnoci, nego da je do njega. I ja cu definitivno ispiti tj pojesti ovo sto imam kesica i vracam se opet sumecima. A i jest mu nekako blazi ukus u odnosu na onaj sumeci.
07.05.2015, 16:19
alman
1882
ja uzimam u dm maglezij pastile i meni su dobre, ako koji dan preskocim odmah me hoce uhvatiti grc, a ovo kako vise radim i stalno sam na nogama uzimam jednu ujutro jednu pred spavanje i dobro sam
07.05.2015, 16:22
rose
8709
ja ne pijem posebno mg...pretypostavljam da ga ima u ortomol natalu koji pijem
09.02. 2010. H mamin prvacic 26.06. 2015. A veliki nestasko
07.05.2015, 18:40
ninuska
1939
rose, LTM preslatke su vam cure . Mashallah.
smijem li reci da nikako ne pijem mg . Sad sam gledala i imam Magnetrans. Stoji li stoji. I mene hvataju grcevi u rukama i nogama.
07.05.2015, 18:41
ninuska
1939
IZVORNA PORUKA: alman
kako sam fino zaspala jedan sat, bas mi je godili fino je kad se moze i odmarati malo a nekako mi je i vrijeme za drijemati
Neka si vala odmorila. Zasluzila si . Ja budem grozna kad preko dana zaspem. Ujedam kasnije
07.05.2015, 19:22
ziel
2568
Ja pijem BIOLECTRA ali kad se sjetim , mozda svaki 2-3 dan...ali nisu jos poceli grcevi... nemam pojma ni kad pocinju? A jel pijete vi redovno vitamine ,npr meni dr. propisala CENTRAVIT PRENATAL i to zaboravljam piti, ne pijem redovno, ne znam jel to problem? Na pocetku sam folnu kiselinu pila bas svaki dan redovno 40 dana i prestala sam i to, vidim ne treba nakon 3. mjeseca...
07.05.2015, 19:29
rose
8709
ja vitamine ne zaboravljam...svako jutro uredno dorucak+vitamin...ovo moji se razmute ko cedevita + omega + probiotik u tabletama...jedino juce propustih jer sam isla vadit krv i nalazi su mi dobri, zeljezo mi 23 bila sam na kontroli...moja dugonoga u skladu sa sedmicama, opet femur najduza mjera...25+6 u dn tacna imamo oko 800 grama a ja imam 81 kg bez cipela i od danas smo u dvocifrenom odbrojavanju...jos 99 dana
< Poruku je uredio rose -- 7.5.2015 19:30:22 >
ja vitamine ne zaboravljam...svako jutro uredno dorucak+vitamin...ovo moji se razmute ko cedevita + omega + probiotik u tabletama...jedino juce propustih jer sam isla vadit krv i nalazi su mi dobri, zeljezo mi 23 bila sam na kontroli...moja dugonoga u skladu sa sedmicama, opet femur najduza mjera...25+6 u dn tacna imamo oko 800 grama a ja imam 81 kg bez cipela i od danas smo u dvocifrenom odbrojavanju...jos 99 dana
Vas dvije bas dobro napredujete...a moram se i ja nakaniti pa staviti podsjetnik za vitamine... i kod mene u kutiji ima omega+neka velika tbl jedva progutam :-(
07.05.2015, 19:46
ninuska
1939
Vitamine pijem svaki dan. To ne preskacem. Uz to i dabroston 2X dnevno. Al mg nikako. Rose koje ti vitamine koristis? Ne skontah jel'' to sve u jednoj tbl sto razmutis ili? za curetak. Mashallah napredujete :) Ja pijem prenatal. To sam pila i u prvoj trudnoci
< Poruku je uredio ninuska -- 7.5.2015 19:54:44 >
07.05.2015, 19:51
alman
1882
IZVORNA PORUKA: rose
za urednu kontrolu, i za dugonogu curu, da tako nastavite do kraja
07.05.2015, 19:57
alman
1882
IZVORNA PORUKA: ninuska
Vitamine pijem svaki dan. To ne preskacem. Uz to i dabroston 2X dnevno. Al mg nikako. Rose koje ti vitamine koristis? Ne skontah jel' to sve u jednoj tbl sto razmutis ili? Ja pijem prenatal. To sam pila i u prvoj trudnoci
joj i ja zaboravljam vitamine, a pijem prenatal, kao i proslu trudnocu, a trebala bih sad do kraja malo uredovati, al nekako imam osjecaj da mi otvara apetit
07.05.2015, 21:18
maksi
556
Masala napredujete,mi 26+5 imamo 980 grama a sada naam je ostalo jos 90 dana bogami se primaklo
07.05.2015, 21:25
maksi
556
Ja od vitamina pijem Pregnital,a nisam ni ja zadovoljna magnezijumom u granulicama,tako da cu kupiti sumeci. I jos pijem utrogestan 2/1
08.05.2015, 08:12
*pcelica*
1815
Dobro jutro i dobrodoslica novim clanicama. Urednu trudnocu im zelim Ja ispijam kafu pa da sespremam u setnju. Moram odnijeti nalaze dr. Usput uzeti svekrvinu penziju, platiti racune i mozda trknem do svojih da popijem kafu sa sestrom, jer mi roditelji nisu tu.
08.05.2015, 08:16
Carobno jutro
1612
Jutro,
Opet prekrasno jutro Jao sta ste se napisale...auuuuu
Upratila sam ove preslatke curiceeee prekrasne su. Rose i LTM, neka su vam zive i zdrave i vjecno nasmijane a i vi sa njima...sretne ste majke
Pijem i ja ujutro prenatal od natural wealth-a i jos milion lijekova . A da vam pravo kazem nisam ni ja zadovoljna sa ovim bioelectrinim mg. Uhvate me grcevi, popijem i nista, oni i dalje nastavljaju. Moram promijeniti definitivno.
Upratila sam da je MAM bila na kontroli SVe super mashAllah
i rose curica rasteee i kako toliko zeljezo Ja se satrah pijuci sve sto ga ima u sebi i jedva nagurala na 10
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 8.5.2015 8:19:34 >
08.05.2015, 08:23
LieToMe RR
3057
Juttrrrrooooo i od mene ja pijuckam caj i donat (ponijela cijelu flasu od kuce), noge ispruzila na ovu kutiju ispod stola, redovne jutarnje aktivnosti
Hvala puno ninuska i carobno jutro neki vama vasi budu zivi i zdravi skupa s vama
rose za kontrolu, samo nek sve ide po planu i programu, odmah covjeku lakse.
Ja od ovih vitamina pijem prenatal centravitov isto kao i u prvoj trudnoci i stvarno svi su nalazi odlicni, svega ima koliko i treba , jedino me taj magnezij zeza ali i to cu cim ispijem vratiti se na ove sumece. Opet me jutros dok sam se okretala, pa valjda trznula nogu, uhvatio grc Zato se dodatno na poslu dopingujem donatom.
08.05.2015, 09:00
rose
8709
IZVORNA PORUKA: maksi
Masala napredujete,mi 26+5 imamo 980 grama a sada naam je ostalo jos 90 dana bogami se primaklo
na tikeru ti pokazuje vise...ovo su ti mjere s UZ?
Pijem i ja ujutro prenatal od natural wealth-a i jos milion lijekova . A da vam pravo kazem nisam ni ja zadovoljna sa ovim bioelectrinim mg. Uhvate me grcevi, popijem i nista, oni i dalje nastavljaju. Moram promijeniti definitivno.
i rose curica rasteee i kako toliko zeljezo Ja se satrah pijuci sve sto ga ima u sebi i jedva nagurala na 10
hvala a za zeljezo se i moja dr malo cudi ali kaze da vjerovatno orthomol ga drzi visoko...nisam ti ja nikad imala posebno problem sa zeljezom a nisam ni pazila...a tvoje zeljezo ko kod moje S...njoj 9 bilo prije godinu kad smo krv vadili
hvala a za zeljezo se i moja dr malo cudi ali kaze da vjerovatno orthomol ga drzi visoko...nisam ti ja nikad imala posebno problem sa zeljezom a nisam ni pazila...a tvoje zeljezo ko kod moje S...njoj 9 bilo prije godinu kad smo krv vadili
ma ja sretna sto je 10 . Na pocetku trudnoce bilo 4, pa podigla na 16, pa sam bila sva ponosna i eto sad roknulo ali hematolog ne obraca paznju. Iako pijem od cvekle pa na dalje
08.05.2015, 09:22
rose
8709
moja S je jako bijele puti..bas djeluje anemicno pa me natjerase da joj vadim krv..elem sve u granicama normale a zeljeo joj 9...i ja skontam to je ta aristrokratska bijela put ....nema dalje