IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Zenice ovako ja nosim naocale vec nekih 7-8 godina,eh mjesecima razmisljam o lecama,zanima me vase misljenje ako vas ima koje koristite duze vrijeme,i da li ce mi dati s naocalama u salu,jer ne vidim ni bjelu macku bez njih
ti bas ne citas

ja pisala o svom porodu i svom minusu, nije ti veci minus garant od mog, kod mene skoro -6. nosim sociva od 97 i hvala bogu na njima meni naocale spadaju s glave, nosim ih samo navece i nekad na moru kad odmaram od ronjenja (inace ronim sa socivima nekad stavim naocale i masku za ronjenje ali mahom ronim onako bez icega). sta te konkretno zanima u vezi sociva? kod mene su meke lece (bausch&lomb), kupujem ih u optici salihbegovic. sad jel jeftino nije li, generalno skup je to sport ako ces se pridrzavati svih pravila, redovno mjenjati sociva, kupovati vodu. vrstu i dioptriju sociva ti odedi oftamolog, mada mahom su sad sve meke lece. ja sam pocela nekad u prvom srednje aktivno da ih nosim tad su bile jos varijante trdih i polu mekih pa Boga molila da ne budem alergicna i da oko ne odbija ove meke (i to se moze desiti, potrebna je odredjena kolica vlaznosti oka i zdrave roznjace kako bi socivo bilo postojano u oku) ali to sve vec vidis sa oftamologom na licu mjesta
ja sam na porod otisla sa socivima najnormalnije, ujutru se probudila, puko vodenjak, ja se umila, stavila sociva, malo se namackarila i pravac radjaona

porodila se najnormalnije, dioptrija mi se cak malo i smanjila. jedino sam prije poroda morala donijeti Nakasu pismenu potvrdu od oftamologa ( i da znas odmah uzmi uputnicu za drzavnog doktora posto privatne ne priznaju, sreca pa ne odoh i ne bacih pare, vec bila zakazala i termin kod privatnika. kljucno je mjerenje ocnog pritiska i pregled ocnog dna i roznjace ne sama dioptrija ko dioptrija)
< Poruku je uredio LieToMe -- 13.5.2015 11:02:56 >