IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: LieToMe
ovi vir su mrezasti i punjeni vatom pa su prozracni a treba ti to zbog rane (ako budes prirodno radjala i ako te budu sili) koncici se lijepe za paprine i one druge uloske, oni plasticni nisu uopste preporucljivi jer se potparis, smrdi, nije higjenski nimalo.
meni je krvarenje bilo bas obilno, bas sam se dobro iscistila. prvu menstruaciju nakon poroda dobila tek kad je malenoj bilo 9-10 mjeseci i onda mi sljedeca kasnila 2 mjeseca (ja se vec bila zabrinula
)
pravo sam dugo koristila te vir uloske, znam da sam samo za jedan dan znala potorisiti i po 2 paketa naceti treci ali ja imam boljku da se stalno moram presvlaciti
mozda se to tolikoi ne trosi sta ja znam.
sad kontam da se ranije pripremim, nekad ih ne mozes uganjati razgrabe se.
e i mrezaste gacice moram uganjati. one su dobre poslije poroda, u kombinaciji sa tim uloscima.
Ja inace mijenjam non stop te uloske i kad dobijem onako, potrosim po par paketa sigurno. Garant cu i te trositi pogotovo sto je to vata oblozena tom mrezicom. Drzi li to sta da ne prodje ili je ovaj fazon od pcelice dobar da prvo stavi ispod neki sto bolje upija pa onda taj Vir. Valjat ce i meni poceti makar to navlaciti kad necu nista jos za bebu
ja inace koristim one libress nocne duge (haman ima po metra u njima

) e ja sam znala taj staviti dole i onda na cik cak po 3 uloska vir. jbrat bratu ja sam minimum 30 paketa tih vir potrosila u tim prvim danima (bez pretjerivanja) ako nisam i vise

. kasnije sam znala staviti taj libress i samo po jedan vir (ali oni su nekakvi kratki jebli majku

) moras ih dva da fino pokriju (jedan preko drugog).
zato kontam da se ovaj put opskrbim bar za tu prvu sedmicu dvije. ja uzela na pocetku 5-6 paketa kontam bice mi. muza sam svako malo slala da kupuje vir crveni

tacno ne mogu trajati.
e ja onda tako kad spakujem uloske (znaci libres pa cik cak te vir) e onda mrezaste gacice da se eto kao lufta rana.
ja sam u pocetku znala staviti stari carsaf (kad su mi samo mama i sveki bile kuci) i leci luftati ranu onako bez icega i bivacin sprej sam koristila, pomogao je stvarno.
eto to je moje iskustvo. a krvarila sam gluho i daleko bilo

i meni vise bilo dodijalo

mogu misliti kako je bilo dragom, mami ili svekrvi kad kazem kad krenete ponesite mi virova