IZVORNA PORUKA: maksi
Ja isto primjetim zadnje vrijeme da sam nervozna i nadrndana iz cista mira.juce me na parkingu jedan ciko iznerviro,hoce tamo hoce ovamo i ode na skroz trecu stranu,govorim ja muzu sad bi mu ja izasla iz auta da ga isamaram
luda sam skroz
Ja u cm-u neki dan i kupujem neke poklone i hajd hocu parfem da izaberem i izaberem konacno nakanim se (sama ja u radnji znaci nikog prodavacice osiguranje i ja) i zena nicim izazvana pocne hodati za mnom, ja na odjel sminke ona za mnom, ja naodjel djecije kozmetike eto i nje... bas mi pocela na neku stvar ici. negdje u medjuvremenu sam zamijenila parfem, skontam necu taj uzecu drugi i ja na kasu kad mi jos otkomentarisa: a to nece onaj prvi
tacno mi doslo da je prebijem

nisam ja njoj ostala duzna, kulturno joj rekoh vidim da hodate za mnom od kako sam usla isto da sam kriminalac a ne trudna zena. ona poce nesto da vrda...
a i na onom otvorenju su nam zivce izvadile, ova jedna se suprugu u facu nasmijala samo on bas tersali bude u tim situacijama kaze kako vas nije sramota, platu vam ovdje ostavljamo. a fazon ti je bio 100 dusa, tek se otvorio cm, raja naravno nagrnula, one jednu kasu pustile u promet i jos dodje kao ova jedna (znam je iz drugog cm-a) hoce da zatvori kasu da stornira neke racune haloo nas 20 stoj iu redu i naravno ljudi poceli da se bune, u to je moj muz nesto rekao i ona se njemu poce nesto smijati kao eto u tom kontekstu ne morate ovdje ni kupovati

kasnije je suprug nakon kratkog mologa dobio pljesak na kasi a dvije tete u poodmaklim godinama ga pohvalile, svaka mu cast kaze ova cijeli dan nece da radi

(vole njega starije gospodje)