e vala bas... eto ti imas isto dijete...mislim trudimo se pricamo s njom i sve to...ona je jos poprilicno nesvjesna svega, sad ce joj za koji dan 2,5 godine na zdravlje

mislim ja znam da ce ona i mojima i suprugovima biti uvijek prva, prvo unuce, prva radost i sve...ali ne znaci sad da ce drugo dijete automatski biti manje voljeno i zeljeno i da ce ona imati nekontrolisanje ispade.
ja sam prvo dijet ei prvo unuce s jedne strane i brata volim malo je reci, nikad nisam bila ljubomorna na njega nego vise ono ko starija sestra zastitnicki i dobro se sjecam da mi roditelji nikad nisu nabijali komplekse eto ja sam starija odgovrna sam za sva njegova sranja tokom odrastanja.
jednostavno vjerujem da mi imamo taj normalan zdrav pristup i da ce njih dvije/dvoje fino fercerati.
ali fakat me izlude ti komentari u liftu ili na hodniku gdje mi u 2-3 minuta odmah daju "savjete" eto pazi bice ljubomorna, sad ce sva paznja na drugo dijete...tacno mi nekad dodjem da posaljem u neku stvar. pa to sto radjam drugo ne znaci da prvo ne volim vise i da cu ga manje voliti mislim koje su to nebuloze ja sebi ne mogu da dodjem nekad
a za mamu mi ne pricaj...juce smo se muz i ja smijali. Leona vise nece cokolino navece (to joj je realno bila jedina veza sa slatkim mlijekom) mislim unosi ona njega kroz hranu ali nikad nije htjela da pije. i ja sad s mamom pricam kaze ona meni eto ti njoj probaj pod obavezno uvesti da pije mlijeko, mora piti mlijeko bla bla (mislim dijete kojem se na puteru kuha, jede sve moguce sireve, pije jogurt prsti od kalcija

) i hajd otrpim ja nekako i zavrsim razgovor i govorim mm tacno nemam srca da je pitam a kad si ti tacno unosila mlijeko i kojim kolicinama (posto zena nikad nije mogla slatko mlijeko ocima, ni ona ni sveki

) ali hajd mama mi je odsutim nekako