Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Cao, drage moje mame i bebice! Mi smo malo skitali ovih dana kod nana i deda i nismo se javljali, ali inace sve je ok hB , mi idemo na more u subotu aBd pa sam malo u guzvi jer nista nije spremno , a inace ja nosim sta treba i sta ne treba a tek sad sa bebom je haos, ali nema veze, Citam danas sve ovo sto ste pisale ali je mnogo da pojedinacno komentarisem, zelim svima mirne noci i da bebe samo rucke i pajke a preko dana neka se valjaju i igraju Moja Ajna je super spavala u gostima, a ovdje opet manje danju ali nocu je ok, eto ljubim vas i cujemo se jos
02.09.2009, 18:58
Apotekarka
3918
Kako ste mi...moj Antonio je na veliko iznenadjenje danas u 16:00 h zaspao uz svoje pcelice i jos spava ne znam sta mu bi jos je u pola 11 jutros ustao i nocas pavao od 22:30 do pola 7...meni se kasnije najavila puna kuca gostiju a ja ga mislila kupati..danas je imao jednu stolicu ali zelenu ...danas smo imali malu goscu mladju od Antonia 25 dana sve prespavala a Antonio se igrao s loptom ,vristao,kmezo...jos ga nosic mucui ropti mu pogotovu lad spava...ne znam da li da ga odvedem pedijatru strah me da mu ne daju antibiotik...
02.09.2009, 19:56
Ex Yu
718
Mi smo stalno u hodanju, bebac je zaspo a ja sam spala s nogu, tu mi je rodica sa malim od 16mj. i sad je u fazonu mede brunde tolko skacemo da sam ja dobila upalu misica cak me i gu*ica boli sva se raspadam ... sad smo dosli sa izleta
nisam mogla nabaviti pumpicu za nos na usisivac ali sam narucila elektricni aspirator za nos za bebe izgleda ovako, na baterije je i ima tri nastavka stici ce nam ujutro ... nadam se da cemo procepit nosic napokon, hrce po noci ko i tata mu
a moja pocahontas mi smo i sinoc imali dernek sa presvlacenjem sranje i pampers ... ma nemam rjeci tolko se ukakio da smo se tusirali do gola u pola 3 ujutro nikad nekaki po noci i to po belaju bas sinoc kad sam mu stavila taj glupi pampers jutros cim sam ustala sam prvo isla u dm da kupim babylove napokon i da uplatim za onu malu bebaru kako mi ga je zao jos kad sliku vidis pa odma se smucim sva nedaj boze nikome ... Ima na PDF humanitarnost ... pomoc za Vedada
02.09.2009, 22:32
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Pretty mamma
Enisa, nikako da napisem da sam vidjela sliku na FB, Benjo u kadici... Kako je super slika, kako sam se samo ismijala. On je zavalio u onog medu Čak sam skinula sliku da pokažem mm . Bravo za Benju!!!!
Vidjela sam komentar na FB-u, hvaaaaaaaala!!
O pa i sahara nam se vratila Baš ste nam falile, neobično brate kad vas nema
Mi smo danas odspavali 3h u komadu, ali je i mama morala pored njega pajkiti, jer kad se krenem dići odmah se probudi, tako da sam odustala od dizanja pa smo zajedno lijepo odspavali. Od danas smo sami , seka nam čitav dan u školi i produženom i jako nam fali a sve smo "kukali" kad će škola
Eto, ljubimo male drugare i šaljemo
02.09.2009, 23:28
Anoniman
Hej drugarice, i mi smo vas pozeljele ,a ovo ti vracam za one dane dok ti je dragi buio na godisnjem pa te nije bilo, e sad i kod mene isto , evo iskreno jedva cekam krevet , a znaci sad ti zao sto je Sarci krenula u skolu, a jesi bila zakukala,ccccc
02.09.2009, 23:31
belmac
379
pozdrav za sve mame i bebe 2009. vidim da vaše bebare fino napreduju i poneke derneće u kasne sate. mi , hvala Bogu , nemamo tih problema. moja guzara fino spava po cijelu noć. ponekad se probudi oko 4,30-5 sati, ali mislim da je to što mi ustajemo na sehur, pa je probudi naše lupanje po kući.mada su i to rijetkosti. obično se udi oko 7, jede i nastavi da 9-9.30. mi smo u potrazi za hodalicom.nadam se da ćemo do kraja sedmice da je nabavimo. pozdrav generacijo!
02.09.2009, 23:53
pocahontas
2546
ja sam bebacha redovno, ono nase kupala u 21h i zaspao je oko 22h..onda sam se zainatila da ga ipak okrenem da spava na stomacic.vec tri mjeseca spava na stranu mada se to "na stranu" zavrsi na ledjima ali mu glavica ipak ostane sa strane - na obrazu...evo sam ga uspjesno okrenula pa cemo vidjeti...jadnicak ce se sokirati kad se probudi...gdje sam sta sam...uhhhh....necu ni ja spavati veceras ali sta cu,sama sam tako izabrala...da probamo....
02.09.2009, 23:58
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara
Hej drugarice, i mi smo vas pozeljele ,a ovo ti vracam za one dane dok ti je dragi buio na godisnjem pa te nije bilo, e sad i kod mene isto , evo iskreno jedva cekam krevet , a znaci sad ti zao sto je Sarci krenula u skolu, a jesi bila zakukala,ccccc
Samo vi uživajte!!! Ej ne da nam je neobično bez bube, ma ne mogu ti opisati!! Ljubi nam drugaricu
pocahontas, neka si ga tako stavila, samo se opusti, on je već veliki dečko Vjerovatno će ti i puno mirnije pajkiti... Moj u tom položaju prespava noć, a ako je sa strane ili na leđima, stalno se trza i ručicama sam sebe probudi...
03.09.2009, 09:51
pocahontas
2546
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Samo vi uživajte!!! Ej ne da nam je neobično bez bube, ma ne mogu ti opisati!! Ljubi nam drugaricu
pocahontas, neka si ga tako stavila, samo se opusti, on je već veliki dečko Vjerovatno će ti i puno mirnije pajkiti... Moj u tom položaju prespava noć, a ako je sa strane ili na leđima, stalno se trza i ručicama sam sebe probudi...
spavali smo jutros do 6h... malo smo se meskoljili oko 2h ali sam mu cuclu uvalila i samo je nastavio...dusa draga..opet cemo veceras aBd spavati na stomacicu ali tek kada utvrdimo na ledjima da me mama moze na foru okrenuti :)
03.09.2009, 10:32
neki
3476
Pozdrav generaciji Mi smo juce citav dan skitali Doduse Said je bio kod nane neka tri sata,jer smo mi posjetili Cinema City(bilo odlicno,Sead odusevljen) Juce ujutro se mama bas prepala,Said se probudio,bas mi bio cudan,nekakav totalno neraspolozen,pokusavao da kaki i usput plakao,ja mu odmah skinem pelenu,jaoooooooo uzasa,kaka je bila taaaaaako tvrda,bas sam se cudila kako je to iz njega izaslo,dusa moja bas se patio A nije mi nista jeo,osim AD i jabuke,bas mi cudno bilo Uglavnom,ostalo je sve ok Belmac,imas hodalice u TL,bubu,po 40,50KM,dobre su pravo Pusa svim mamama i bebama
03.09.2009, 11:47
Mya_81 RR
5531
Hej, dlage naše mamice i bebice (one male i one malo veće)
I mi smo jučer cijeli dan proveli u skitnji, tj. u shoppingu i bilo nam super
Pocahontas, mi već neko vrijeme spavamo na stomaku...ja sam bila ''prisiljena'' tako je stavljati jer jedino tako fino spava zbog grčeva...
I grčevi nas opet jako, jako muče
03.09.2009, 11:58
pocahontas
2546
evo sad sam opet pokusala da ga stavim na stomak kad je kao zaspao i oci ko fildzani..sve dize glavicu, razbudi se meni doslo da placem stog a probudih i razbudih
futavac mali :(
03.09.2009, 12:03
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas
spavali smo jutros do 6h
I moj prvo zaspe sa strane pa ga okrenem.
Mya..... .... ljubi obraze drage..... ne dajte se.
03.09.2009, 12:04
pocahontas
2546
spavali smo jutros do 6h
I moj prvo zaspe sa strane pa ga okrenem.
Mya..... .... ljubi obraze drage..... ne dajte se.
eh trebale ste mi to erci za sa strane i mora izgleda utvrditi joj eno ga opet hoce da zaspe ali sa strane ubicu se
03.09.2009, 12:09
Anoniman
opet cemo veceras aBd spavati na stomacicu ali tek kada utvrdimo na ledjima da me mama moze na foru okrenuti :)
Pa ja ovdje pomislih da si skontala tako....
Ja po danu nemam kad okrenuti jer spava max. 30 min.
03.09.2009, 12:20
mnn
1611
evo nas malo...maleni spava opet..nešto je sav nervozan.ma več dva dana ima neki zadah iz ustiju kao da ga boli grlo.ja ga svog ispipala po vratu, pregledala mu grlo nije crveno...sve uredu.malo kašlje..ali jednom na dan i onda prestane..evo nema temperaturu..mjerila mu malo prije, pisalo na toplomjeru 36,9...pa sad neznam što da radim da mu stavim čepič ili ne?opet ču mu kasnije mjeriti temperaturu kad se probudi...nadama se da nije ništa..vidjela sam da mu se na donjoj strani nešto bjeli baš je jako bjelo kao dače mu uskoro izači zubič.
03.09.2009, 12:30
pocahontas
2546
opet cemo veceras aBd spavati na stomacicu ali tek kada utvrdimo na ledjima da me mama moze na foru okrenuti :)
Pa ja ovdje pomislih da si skontala tako....
Ja po danu nemam kad okrenuti jer spava max. 30 min.
ma jeste, to sam skontala sama ali probah danas odmah da ga okrenem...ja kontala vase bebe mogu odmah potrbusek pa reko i mi da probamo. ..
03.09.2009, 12:34
neki
3476
IZVORNA PORUKA: mnn
evo nas malo...maleni spava opet..nešto je sav nervozan.ma več dva dana ima neki zadah iz ustiju kao da ga boli grlo.ja ga svog ispipala po vratu, pregledala mu grlo nije crveno...sve uredu.malo kašlje..ali jednom na dan i onda prestane..evo nema temperaturu..mjerila mu malo prije, pisalo na toplomjeru 36,9...pa sad neznam što da radim da mu stavim čepič ili ne?opet ču mu kasnije mjeriti temperaturu kad se probudi...nadama se da nije ništa..vidjela sam da mu se na donjoj strani nešto bjeli baš je jako bjelo kao dače mu uskoro izači zubič.
Draga,nemas nikakvog razloga bebiju stavljati cepic Tek kod jake temperature se stavlja cepic,meni je to zadnja opcija,bas kad vise ne znam sta cu...
03.09.2009, 14:16
ivanak
1767
Pozdrav sima,
što znači kad beba ima zelenkastu stolicu? Moja beba je imao možda par puta tu zelenu stolicu!
03.09.2009, 15:30
Anoniman
Cao, kako su mi bebice? Mi smo dobro, lagano se spremamo ka jugu, a ne kontam to forsiranje da spava na stomaku , pa bitnije je da spava ikako, pa ni moja Ajna nikad ne spava na pupi i sad sebi uglavnom nadje polozaj, ja je spustim na ledja i ona se okrene na stranu i spava, pa zamislite sebe da vas neko prisiljava, ja isto nikad nisam zaspala na stomaku, zelim reci: dont sikirli-bi hairli , ljubim vas sve
03.09.2009, 15:42
dina_89
351
sarah spava potrbuske od svog 4 dana, jer joj je tako bilo lakse, zagrije stomacic i manje problema sa grcevima a i sto tako cesto u snu se trzne i probudi se, kad spava potrbuske nema sa tim problema...
ivanak- mislim da je normalno ako beba ima zelenu stolicu a ako je na AD mlijeku, ako doji i ima elenu stolicu ja sam cula da je to znak da joj je malo hrane, ipak nije to bas pouzdano-ne sjecam se gdje sam procitala ali ima negdje i tema ,boja stolice vase bebe tako nesto potrazi na pretrazivacu
03.09.2009, 15:53
Anoniman
a ne kontam to forsiranje da spava na stomaku
Ma nije to forsiranje, kakvo crno forsiranje znaš što bih ga uspjela "na silu" tako staviti.....ahaaaa malo morgen , nego jednostavno je puno mirniji, nema trzanja, udaranja ručicama od lice.....
pa zamislite sebe da vas neko prisiljava, ja isto nikad nisam zaspala na stomaku
Ja spavam potrbuške
03.09.2009, 15:56
dina_89
351
a ne kontam to forsiranje da spava na stomaku
Ma nije to forsiranje, kakvo crno forsiranje znaš što bih ga uspjela "na silu" tako staviti.....ahaaaa malo morgen , nego jednostavno je puno mirniji, nema trzanja, udaranja ručicama od lice.....
pa zamislite sebe da vas neko prisiljava, ja isto nikad nisam zaspala na stomaku
Ja spavam potrbuške
i ja
03.09.2009, 15:56
Apotekarka
3918
kako su mamice i bebice danas?...osim nosica i mekane stolice tj.kasaste ostalo je kod nas u redu...mama dok je malo kucu pospremila i oprala kosu Antonio je bio u setnji s tekom...sad od 15:00 h spava ali jos nije utvrdio cim duda ispadne kmeci i jucer mi je u ovo doba zaspao i gotov 4 h nece li i danas ...mozda mu se svidi...a pcelice mu sviraj dok spava ali evo nesto se ne okrecu nadam se da je do baterije jer mu se bas svidjaju jutros se igrao s njima vristao,smijao se...evo opet duda...dezurna sam za dudu...
03.09.2009, 15:57
Apotekarka
3918
ivanak i u mog je cesto zelena stolica kazu moze od caja i grceva...