Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Zeniceeeeeeeeeeeeeee,evo i nas malo,ne pamtim kad smo se zadnji put javili...Said masallah super Smije se bratu uveliko,skupa me zezaju kako stignu A Said praaaaavo voli gledati reklame,i Sead je volio kad je bio manji,a i sad Eto,nista specijalno kod nas... Pozdrav svim mamama i bebama od nas
09.09.2009, 13:06
škorpija
6649
Neki jesil ti to iz Zenice , pa se sa nostalgijom prisjećaš rodnog grada ,
09.09.2009, 15:23
neki
3476
IZVORNA PORUKA: škorpija
Neki jesil ti to iz Zenice , pa se sa nostalgijom prisjećaš rodnog grada ,
Jao kraljice Ma bona nemam kvakicu na slovu Z...Eto hanumiceeeeeeeeeeeeeeee
09.09.2009, 15:29
iv@ncica
2115
POzdrav mame..pa jel moguće da ovih dana dosta nas muči pms, da su nam bebe nervozne i slabije spavaju, da ih muče zubi kao moga, evo čak slabije i doji odbija siku..ne znam šta ću više....ja i vidim da su i nekim od vaših beba izbacile crvene točice po obrazima..e i nama su i isto se dogodilo na prekazu kad s proljeca na ljeto, pa kontam da nema vezeze i s tim..ili je od toga što sad se okreće i legi na stomaku..te provede dosta nja dekici na podu..ili čak od vjetra nemam pojma..no nama pedijatrica odnmah dijagnozu alergije.. Sretno nam svima u spavanju...nicanju zubića više...nervozi..pms..osipima i sl.... ma ja se samo tješim narast će bebe..pa će jednom zanti nešto i reći--- POZDAV genereaciji majoj!!! Drago mi da mi nije beba jedina kmezava ovih dana ako ništa...hehehhe
09.09.2009, 15:31
neki
3476
Moji obojica se ospu po licu kad placu I to ogromne crvene fleke po celu,ma sou A i ja sam kad sam mala bila se tako osipala(a stalno sam i cmizdrila )...Ovaj moj vec danima samo nesto prica,guguce,dada,df,ida i tako to prica
09.09.2009, 15:44
škorpija
6649
pa i moj se osuo po obrazima i bradi al ja sam kontala da je to zato što puno slini i što mu je lice stalno mokro (ma koliko ga brisala)
mi smo danas prvi put probali hapicu , skuhala sam malo jabuke i izmiksala je sa malo AD, pojeo je nekoliko kašikica, nije oduševljen al nije nesretan zbog toga . čak je i sam otvarao usta kad prinesem kašikicu.
09.09.2009, 15:55
iv@ncica
2115
ma ne znam to za osim mom je izbacilo i na nadlakticama ispod rukavića ko neke suhe crvene fleke..kontam sad stalno se vrti po podu i dekici da nije nadražio..i mi jedemo papice već neko vrijeme pomalo..inače dojimo..a kako sam u pms-u smanji mi se mlijeko pa je i to osim osipa i nervoze i zubića dodatna nervoza... Pitanje iskusnim mamama, može li beba odbijati siku zbog zubića..ili je prorijedio podoje..prije nije moga ni 2,5 sata da ne jede a sad tek nakon 5 sata pojede, iako mu stalno nudim on povuče 2-3 puta pusti i plače..ili su zubi ili pms...ma ludim..pomagajte..starh me da mi se ne smnaji mlijeko...:)))
09.09.2009, 16:03
škorpija
6649
hej i moj ima suhe crvene fleke, ne samo na nadlakticama, nego i na stražnoj strani nogu, ne u onim debelindžinskim prevojima, nego iznad. Ma ja to mažem pavlovićevom kremom i ne zamaram se previše, proći će valjda, možda je od oslanjanja na ruke, a ovo za noge ne znam hm
09.09.2009, 16:14
Apotekarka
3918
Ja sam samu sebe dodatno nasikirala povrh pms-a Antonio je od 12 do maloprije bio nepodnosljiv spava mu se a nece da spava,trlja oci,olace,kmeci...nosaj,ljuljaj,skinula ga da se istrza ali njemu s ve zivo smeta okrene se prema nekoj stvari galami na nju i u plac svew suze idu...mene je to iznerviralo da sam se tri put na nhega izderala da prestane i sad mi zao..ali stvarno kad mi mm nije tu za izludit je ponekad pa nista e mogu stici od njega...maloprije ga okupala da probam hoce li zaspati i prije 20 min zaspao nadam se da ce malo poduziti...bar sat,dva...sva sam uf pece me savjest sto sam galamila na njega...a tako e nemocan...
09.09.2009, 16:21
mnn
1611
ja znam isto nekada brojati na maloga...jer poludim cjeli dan sam skoro sama i kad me zeza ali baš zeza, kad nije žedan gladan, kad mu nije baš ništa onda pludim ali on se meni smije kad nekad zaurlam...tako da to ne djeluje..nekad bude ozbiljan ali odmah prasn eu smjeh i počupa me za kosu...pa ja onda urlam jer me boli...to je pilence.
svima nama je teško i nemoj se brinuti sve je to normalno.
09.09.2009, 16:40
iv@ncica
2115
moj je takav jučer bio..oči mu klapaju a dere se ..jedva zaspao...ma i po noći se budi pa mu se neda zaspati..ali ja mislim da je to sad do promjena vremena ovih..i ja ih teško podnosim, pa što ne bi i oni..ipak se tek upoznaju sa svijetom... Da te utješim i ja sam juče zagalamila na svog kad nisam više imala snage..pa se on još više počeo derati..ono da vidimo ko će koga nadglasati heheheh.. ma mene brine što neće da jede , potegne sisu 1-2 i plače tek u polusnu pojede,jel do zuba ili je pomakao razmak između obroko, ali nešto mi puno 4-5 sati ,stalno sve gura na zadnje zube ko da će oni prvi ..da nismo počeli s kašicama crko bi ,maloprije pojeo pola , jede ko veliki i kad više neće maše glavom, mljacka super i uvijek vrišti kad ja nešto jedem ili kuham pa mu zamiriše.. ..il mi se čini..ovakav je i kad dobijem..ma borba žene moj..al će proć:))))
09.09.2009, 20:14
Anoniman
nema me pola dana a vi vec carobni brijeg napisale ...trebace mi jedno sat da iscitam
09.09.2009, 20:23
mnn
1611
Apotekarka hvala što si mi poslala , evo ja sam uspijela uhvatiti.
danas je pilence dobar...ne zeza mamu, sad če jesti za 1,5.i onda nadam se da če nanati.pilence maleno sad je urlao bilo mu vruče...uf dok ja skužim što mu je poludim...ma nasekiram se jer uvijek mislim da ga nešto boli.
dadada kako tvoje pilence?
09.09.2009, 20:28
gvendolina
1896
IZVORNA PORUKA: dadada
nema me pola dana a vi vec carobni brijeg napisale ...trebace mi jedno sat da iscitam
ma ovdje ne smijes mrdnuti od racunara ako hoce da si u toku ja obicno dok sve iscitam beba se probudi i ne stignem nista napisati
09.09.2009, 20:42
iv@ncica
2115
i ja sam je uhvatila ..i od mene hvala
ma samo da prođe ova muka sa dojenjem kad trebam dobiti.. mom malom stvarno nešto to dobro smeta, valjda mu mlijeko nije isto, oboje se unervozimo, ali prvo on,pa mu se i količina smanji joj.....on poludi 2-3 dana prije nego dobijem..sad mi je neredovita nikad ne znam kad ću..al zato imam njega odmah mi nagovjesti par dana prije :))) i još sad par dana dok prođe pa će se valjda primiriti!!! zato volim da prođe, Bože jadna ova ženska pa vazda mu nešto na nešto utječe...ali nek mi bebo bude sretan pa taman!!!! Evo sad se vratio iz šetnje, pojeo pola kašice, popio D3, okupao se, namazala ga mama stelatopijom po svuda (pa prošli put nam je pomogla kod onih crvenih fleka), podokio svađajući se i galameći na siku .. i vrtio se po krevetiću, galamio i ugasio se...pa molim BOga da večeras malo produži , da se ne budi svako malo!!! A mama ide peglati i držati termofor na stomaku...:)))
09.09.2009, 20:57
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mnn
Apotekarka hvala što si mi poslala , evo ja sam uspijela uhvatiti.
danas je pilence dobar...ne zeza mamu, sad če jesti za 1,5.i onda nadam se da če nanati.pilence maleno sad je urlao bilo mu vruče...uf dok ja skužim što mu je poludim...ma nasekiram se jer uvijek mislim da ga nešto boli.
dadada kako tvoje pilence?
ma izgleda da mu zubi izbijaju pa je nervozan pravo ..a zato smo svasta nesto novo naucili pa je mama sretna...ne mogu da vjerujem kako brzo uce i kako se sve brzo razvija
09.09.2009, 20:57
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gvendolina
IZVORNA PORUKA: dadada
ma ovdje ne smijes mrdnuti od racunara ako hoce da si u toku ja obicno dok sve iscitam beba se probudi i ne stignem nista napisati
dobrosi
09.09.2009, 21:48
cele.k.
88
cure moze li jedno pitanje?koliko vam muz pomaze oko bebe?ja nisam zadovoljna.mala ima 5,5 mjeseci dosad joj nije promijenio pelenu,niti je nahranio.on se i poigra s njom,pomogne mi oko kupanja ali 95%posla ja odradim.on doddje s posla,kuka da je umoran,otspava a ja ostanem zabavljajuci dijete.nekad nemam snage,umorna sam,ruke me bole.al sta da radim?
09.09.2009, 22:02
ena23
2131
Ne pitas "mozes li" i "hoces li" nego kad dodje fino mu bebu u ruke i kazes "sad je ti malo cuvaj, ja sam crkla danas, treba mi odmora inace cu poluditi i uzeti pusku i krenuti redom a ti s iprvi" i rjesen problem...
09.09.2009, 22:03
pocahontas
2546
IZVORNA PORUKA: cele.k.
cure moze li jedno pitanje?koliko vam muz pomaze oko bebe?ja nisam zadovoljna.mala ima 5,5 mjeseci dosad joj nije promijenio pelenu,niti je nahranio.on se i poigra s njom,pomogne mi oko kupanja ali 95%posla ja odradim.on doddje s posla,kuka da je umoran,otspava a ja ostanem zabavljajuci dijete.nekad nemam snage,umorna sam,ruke me bole.al sta da radim?
ja sam pre zadovoljna kuc kuc kako mi muz pomaze od samog pocetka...doduse opet je vecina posla oko bebe na meni ali zato ostalo on uradi kada je u pitanju kuca jer bi nam bilo kao da nam je bomba pala da on sta ne pospremi kada dodje s posla...obozava da ucestvuje u aktivostima oko bebe, kupanje obaavezno, ujutro nekad ja bih malo da odspvam duze, on bebache iznese iz sobe, promijeni u pelenu, igraju se a i po danu to uradi cesto kada vidi da ima potrebe za tim...meni je super da hoce ovo sotalo jer beba mi oduzima nemoguce puno vremena....
09.09.2009, 22:04
malena_t
599
Načita se ja Prvakinje RR u mahalanju Mada lijepo vas je imati. za Danijala.
Cele imaš temu [Partnerstvo] > Očev forum > koliko tate pomazu u svakodnevnim obavezama oko djece. Meni mm puno pomaže od početka i oko bebe i u kući. Bebu jedino nije dojio i nije ga nikad sam okupao, sve ostalo radi.
09.09.2009, 22:05
pocahontas
2546
IZVORNA PORUKA: ena23
Ne pitas "mozes li" i "hoces li" nego kad dodje fino mu bebu u ruke i kazes "sad je ti malo cuvaj, ja sam crkla danas, treba mi odmora inace cu poluditi i uzeti pusku i krenuti redom a ti s iprvi" i rjesen problem...
eto i ja bih ti to posavjetovala..i da, napomieni mu da je tvoje radno vrijeme 24h sa par minuta pauze i mozda koji sat da odspavas po noci, a njegovo 8h sa 1h pauze na poslu....
09.09.2009, 22:07
mojbebac
885
i mm meni jako puno pomaze oko bebe od samog pocetka: dodavao mi je dok je dojila po noci, pomaze mi pri kupanju, ostane sa njom kad ja izadjem napolje, .... mislim da mu trebas staviti do znanja da i on ima dijate, i da treba da mu posveti vise paznje .... pusa svima!!!!
09.09.2009, 22:09
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cele.k.
nije ni moj nista bolji, zato mu ja konstantno nabijam komplekse, tipa: dijete nece znati ko si, "tata" ce reci zadnje etc....bitna je samo kreativnost ... e onda ga uzme...a i Nunichi mi je prodala dobru foru "vidi kako hoce tebi" ....ne sekiraj se, takva je vecina
09.09.2009, 22:41
škorpija
6649
mm zna sve oko bebe kao i ja, i promijenitit pelenu i nahraniti, kupamo ga zajedno svaku noć, samo mu baš ne zna tepati kao ja, malo je