Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Nego, zaboravila sam reći da smo danas snimali kukove i da je sve ok ....ali zbuni me doktor (išli smo baš kod ortopeda) da obavezno nastavim široko povijanje i da se to radi dok se beba samostalno ne počne oslanjati na noge
Je li stavljate vi još to
05.10.2009, 17:48
pocahontas
2546
ja ne, rekla dr. Vegar Sandra niposto ni vjezbice cak ne raditi jer je kod Rafia sve ok, da sta ne zeznem,,,a stavljali smo samo siroki povoj prvih mjesec dana i to po noci, po danu nikad jer je bilo vruce uzas....thanx za info gdje je album ja se slomila trazeci...
05.10.2009, 18:05
Mya_81 RR
5531
Ma, sad sam baš zbunjena i ne znam šta da radim
Stavljala sam široko prvih 40 dana i ponekad vježbice radila...
05.10.2009, 18:06
sanjarka
327
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
Hvala na čestitkama!! Ma Nunichi nisi ti zakasnila danas joj je rođendan nego zbog male raje slavili juče Eh danas je Sarčiju 7 godina a Benjaminu 4 mjeseca Uh kako ih mama voli . dadada vidiš nije ti loš taj prijedlog , mogli bi sve goste usmjeriti gore a kad se umorimo mi laganini svojoj kući ivancice, ma ok je , a i ja sam čula da ima tako grubih dr.-a a neki dan mi prijateljica reče da na hirurgiji par dana prije obrezivanja izgnjave čunu pravo da čak zna i prokrvariti.... Uh, ma nećemo više o tome, odma mi neki ružan feeling u stomaku.
Ljubimo vas sve redom!!!
Enisa, cestitam Sari rodjendan od srca. Da bude zdrava i vesela!!!
05.10.2009, 18:10
pocahontas
2546
ovo sam ja, ali nije najsvjezija
05.10.2009, 18:14
škorpija
6649
rafooo meduuu
05.10.2009, 18:18
Anoniman
pokahontas, vinetu je u albumu....med medeni
05.10.2009, 18:22
pocahontas
2546
hvala vam zene...sve su bebe cakane
05.10.2009, 18:26
Anoniman
i ja sam amdreju samo mjesec dana stavljala i isto samo preko noci....a i nama su nakon kontrole rekli sve ok i kao da nastavimo...ja vala nisam dalje stavljala...sto kaze pokahontas...gdje cu po onoj vrucini
05.10.2009, 18:28
Nunichi
4125
Mi uopste nismo stavljali,samo 2 puta po par sati. Ja to i ne brojim. Samo pampers i platnene.
05.10.2009, 18:39
Anoniman
Mya, i nama je dr sa ortopedije rekao da stavljamo široki povoj dok dijete ne prohoda, mada je sa kukovima bilo sve ok. Meni je bilo nehumano stavljati ga tokom onih vrućina, pa sam ga sa 5 i po skinula... kako bi jadno dijete sjedilo sa onim gutama među nogama . U Esminom se slučaju pokazalo da je i široki povoj doprinio svom onom kašnjenju u motoričkom razvoju.
Odoh sad da čitam o prvim zubićima... sinoć i danas je Esma bila pravo nervozna, a vidim i da su joj gornji desni malo otečeni... valjda se spremaju zubići!
Ljubim vas sve... a malenoj Sari želim sretan, najsretniji rođendan!
05.10.2009, 19:35
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: pingpong
Mya, i nama je dr sa ortopedije rekao da stavljamo široki povoj dok dijete ne prohoda, mada je sa kukovima bilo sve ok. Meni je bilo nehumano stavljati ga tokom onih vrućina, pa sam ga sa 5 i po skinula... kako bi jadno dijete sjedilo sa onim gutama među nogama . U Esminom se slučaju pokazalo da je i široki povoj doprinio svom onom kašnjenju u motoričkom razvoju.
Ma, trube oni svašta nešto da se mora raditi, ali očito pretjeruju...koliko si se samo bila nasekirala oko tog zastoja i onda da to bude razlog...bezveze, ali sva sreća nije strašno....ja ću možda ponekad staviti široko, ali da sad to stalno stavljam i da poslije svakog presvlačenja radim vježbice nemam namjeru...
05.10.2009, 19:38
Mya_81 RR
5531
Ovo nam je skafander za zimu...zaljubila sam se u njega, pa sam vam ga morala pokazati...joooooooj, jedva čekam da je zabundam, a onda ću da je dobro izgnjavim
05.10.2009, 19:41
Nunichi
4125
Aaaa sto mi se svidjaaaaaaaaaaaaa!!! Presladak je! Hocemo i mi...
05.10.2009, 20:18
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Ovo nam je skafander za zimu...zaljubila sam se u njega, pa sam vam ga morala pokazati...joooooooj, jedva čekam da je zabundam, a onda ću da je dobro izgnjavim
extra jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
05.10.2009, 20:50
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: Nunichi
Aaaa sto mi se svidjaaaaaaaaaaaaa!!! Presladak je! Hocemo i mi...
To smo dobili, a mislim da je kupljeno u Nizozemskoj....
05.10.2009, 21:10
mojbebac
885
ja sam pisala vec da nam se bila pojavila donja jedinica prije dvadesetak dana ali je preko noci nestala a fino sam je bila opipala i dr mi je rekao da je to normalno da se povuce i da ne brinem zog toga tako dadada da znas da se i to desava i ja sam se bila jako razocarala! mi imamo malih problemcica sa stolicom, ne kakimo svaki dan nego svaki 4-5, danas je pila sokic od sljive i kakila !!! sutra idemo na kontrolu , jedva cekam da vidim kako napredujemo..... cestitamo male rodjendane svim bebacima i saljemo puno poljubaca!
05.10.2009, 21:20
Ex Yu
718
Samo da vas pozdravim ...
05.10.2009, 21:22
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mojbebac
ja sam pisala vec da nam se bila pojavila donja jedinica prije dvadesetak dana ali je preko noci nestala a fino sam je bila opipala i dr mi je rekao da je to normalno da se povuce i da ne brinem zog toga tako dadada da znas da se i to desava i ja sam se bila jako razocarala! mi imamo malih problemcica sa stolicom, ne kakimo svaki dan nego svaki 4-5, danas je pila sokic od sljive i kakila !!! sutra idemo na kontrolu , jedva cekam da vidim kako napredujemo..... cestitamo male rodjendane svim bebacima i saljemo puno poljubaca!
Nisam bas raspolozena samo se vi druzite citam ja vas
05.10.2009, 21:31
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: Ex Yu
Nisam bas raspolozena samo se vi druzite citam ja vas
Ko diro, mila
05.10.2009, 21:33
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: mojbebac
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
05.10.2009, 21:42
Ex Yu
718
Ma nije niko jednostavno naidze onaj teski dan kad nisi nizasta proci ce
05.10.2009, 21:51
iv@ncica
2115
znam kako ti je EX YU - tad se ja na FAceboku zakačim na citate pa odmaram kosti.. Evo mame za druženej na FB Ja sam tamo Ivana Galić-Šantić ...pa mame beba 2009 slobodno mi se pridružite..ovdje mi je teže kačiti i slike i sve ostalo...a vi ste nam raja ostali nas ne zanimaju :))))
No za široko povijanje i mi smo stavljali prvi mjesec i više ne...slikali kukove sa 3 mj. bili ok i ništa više ne trebamo tako nam rekli...
I nama se naziru donji zubići , ali nismo sigurni neda primaknuti ustima..nervozan cijeli dan grozno....
I Sutra slavimo naših prvih 6 mjeseci jeaaa evo častimo vas tortom i kavom pa taman i virtualno!!!! evo malo i skakanja!!!heheheh
< Poruku je uredio iv@ncica -- 5.10.2009 21:53:30 >