Breskva, upravu si, sve je individualno, a eto vidjecemo kad ce mali biseri da se pojave
Hanady, bravo za Farah
20.07.2009, 22:18
Mya_81 RR
5531
Jooooj, drage...mi se upravo vratili od pedijatra...moja mrvica je dobila mastitis! Ko zna možda je sinoć bila zbog toga toliko nervozna, a ne zbog grčeva
Ja u šoku jer nisam ni znala da to bebe mogu dobiti. I baš sam tužna, što nije na mene nego baš na nju
20.07.2009, 22:21
Anoniman
Mya_81, pa ni ja nisam znala da to i bebe mogu dobiti, dusa mala, pa kako se to lijeci, jesu joj dali sta za brzo ozdravljenje, pusssaa objema
20.07.2009, 22:22
sheri
1515
dobro vece! mya zao mi je zbog bebe i moja cura je nesto nervozna nekoliko dana, hoce samo na meni da pajki, cim ju spustim odmah se budi, a maloprije kad sam je dojila, tako se naljutila nesto, pocela mene sutati nogicama, i sve ljuta dreknu bas nekako cudno sutra nam je prvih mjesec dana
20.07.2009, 22:24
Anoniman
bebe 2009 su digle urotu protiv mama, ma duse nase male
20.07.2009, 22:27
Mya_81 RR
5531
Postupak je isti kao i kod dojilja....antibiotici i oblozi, a ako ne pomogne onda dj.kirurg mora izbaciti gnoj koji se nakupio
20.07.2009, 22:28
Anoniman
Sahara, izgleda da je nešto u zraku i Benjamin je bio dosta nervozan danas. A moguće je da su Ajni zubići, ko zna..... Ama žene drage, on toliko bali da je to zabrinjavajuće Baš mi mm govori da mu stavljam siperak.... Šta on ima da bali????????????
Čestitamo hanady, bravo!!!
A draga Mya.... baš mi je žao, nisam ni ja znala da bebe mogu dobiti mastitis..... pilence drago.
20.07.2009, 22:28
sheri
1515
ja ne kontam to mya, a gdje se bebi nakupio gnoj
20.07.2009, 22:29
Anoniman
joj, majko mila, pa jadna beba izvini sto kukam, ali ne znam sta reci pametno, zelim joj sto manje boli i da sto prije ozdravi
20.07.2009, 22:32
Hanady RR
18727
joj Mya_81 baš sam razmišljala da ti napišem da odeš sa bebom pedijatru jer baš toliki grčevi kod bebe i nisu uvijek grčevi nego nešto drugo pa kontam da te ne prepadam jer ti je bebi samo 25 dana,a opet se vratih na forum da napišem iskreno šta mislim jer i ja bih željela da mi sve naše drage forumašice iskreno daju savjet za bebaču... nego mastitis ti nije ništa strašno, to je do tvojih hormora uzburkanih u trudnoći, u narodu kažu bebu mori mora i onda se stavi bijeli luk malo hljeba i soli u jednu salvetu i stavi iznad dječije glave u krevetić, ja sam to vezala gore ne krevetac da hanadi nebi dohvatila i pored toga sam imala istu tu kombinaciju koja je stajala u kolicima i koja je stajala u torbi kuda god da idemo i to sa nama. E sad znam možda je malo smiješno...ali 3-4 nakon toga moja je beba mirno spavala, razmišljala sam o tom starom narodnom lijeku i pomilsila da možda miris bijelog luka koji je prirodni antibiotik bebu uspavljuje i smiruje a ovaj hljeb i sol anuliraju tzv. smrad u sobi pd istog. Sretno mila i nedaj se...
20.07.2009, 22:32
Mya_81 RR
5531
Ma, evo i ja kukam....hvala draga ....ma, bit ce to sve 5 !
20.07.2009, 22:35
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: sheri
ja ne kontam to mya, a gdje se bebi nakupio gnoj
Ako antibiotici ne odrade svoje i dojka se još više upali onda se stvori taj gnoj koji moraju vaditi...
20.07.2009, 22:36
Mya_81 RR
5531
Hanady, hvala puno...a bas mi susjeda rece to za luk kad smo isli pedijatru
20.07.2009, 22:40
Hanady RR
18727
Ma zubići su čudo, moja handi je balila do 2-gog mjeseca i prvi zub dobilasa 4 mj. i 9 dana, do 8 mjeseca imala sve zube i svi su joj i danas sa tri godine super, na broju i savršeno zdravi. Farah evo bali već mjesec i pol ja siperke koristim naravno svo to vrijeme a 5 mjeseci joj bilo 12.7, tako da očekujem da se njen zubić pojavi za koji dan.
21.07.2009, 00:07
malena_t
599
generaciji. Evo mama malo dosla sebi, pa da napise koju "pametnu". Benjamin je odlicno. Sa zahladjenjem prosla i nervoza. Danas puni cetiri mjeseca , a glavna zanimacija ovih dana mu je dizanje u sjedeci polozaj I on je mokar vec mjesecima, ali zubima nema ni traga . Mya_81 zao mi je zbog bebe, ali bice to ok. Moj Benjamin je imao natecene i tvrde sike kad se rodio i trebalo je jedno mjesec dana da otok nestane. Nama su doduse odmah u bolnici skrenuli paznju na to i rekli da je od mojih hormona, a patronazna nam je kazala da se cak zna desiti da bebama ide mlijeko iz sika Hanady za Farah
21.07.2009, 00:40
Anoniman
malena_t, cestitam za 4 mjeseca
21.07.2009, 09:43
neki
3476
Mya_81,kako je bebara?Bas mi je zao i samo polako,bice to ok,aBd Nama je od sinoc zacepljen nosic i kisemo Pusa svima
21.07.2009, 12:18
mamin_zivot
377
Drage mamice kako ste mi Vi i Vase ? Mi smo jutros isli da primimo prvu vakcinu, ali je nije dobio jer je mm prehladjen. Za osip mi je dr rekla da je od vrucine, a za to sto beba vec 4-ti dan ne kaki je rekla da je to sasvim normalno i da mu malo radim masazu stomacica i dizem noge prema trbi. Dobio je 1KG i 20g (masallah), da samo nastavim dojiti i nema potrebe za nadohranu, A porasato sam velika 4cm. Ovo su bile lijepe vijesti, a ruzna je da smo se sinoc pravoo namucili sa grcevima dok mi nije prijateljica rekla da mu dam malu kasicicu toplog jestivog ulja, 5 minuta poslije toga kad je popio zaspao je napokon. ljubimooooo vaaaaaassssss
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
21.07.2009, 12:25
Anoniman
Bravo za bebele guze, ma bice i boca, no sikiriki, mi smo zbog zutila isto kasnili sa bocama, a zao mi je zbog grceva
Moja principesa sad nesto teze zaspe preko dana, i na kraju stavi pelenu preko glave i zaspe, pisala sam vec o tome , a evo sad cekam da ustane da papa, cudi me da jos spava
Dadada, gdje si, sta radi Andrej???????????????????????????????????????????????
21.07.2009, 12:27
Mya_81 RR
5531
Hej, drage...dobro smo ...otok je manji, stavljamo obloge i pijemo (grozne) antibiotike. To mi najgore pada što već tako mala se mora kljukati, ali šta ću . Mi ćemo izgleda zbog toga propustiti prvu vakcinu koja bi trebala biti za 4 dana. A za ovih 26 dana smo dobili oko 1 KG, a niko nas još nije mjerio pa ne znamo koliko smo porasli.
mamin_život - jestivo ulje da popije? Zar se to smije? I mi imamo velikih problema s grčevima pa me zanima. A danas nam treba stići dječiji termofor da grijemo stomačić pa ćemo i to isprobati.
Ljubimo vas!
21.07.2009, 12:28
Mya_81 RR
5531
i na kraju stavi pelenu preko glave i zaspe, pisala sam vec o tome
21.07.2009, 12:35
mamin_zivot
377
Mya_81 i ona je davala svojoj bebi, redovno uz kapi svaki dan. Nama je pomoglo hB, i kasnije cu mu dati jer sad se uspavao. Slobodno daj najmanju kasicicu ugrij upaljacem, pa prespi u drugu kasiku da ne oprzizs bebu. Stavi toplu gazu natopljenu uljem na stomacic i previj jos jednom pamucnom pelenom preko, da se ugrije i prigrli uz sebe okrenutu trbom prema tebi. Nadam se da ce ti pomoci, bicu jako sretna ako uspijemo dusici ublaziti proklete grceve!!
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
21.07.2009, 12:35
Anoniman
Mya_81, bas mi je drago da je bebi bolje, ljubi joj pupu malog
21.07.2009, 12:57
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara
i na kraju stavi pelenu preko glave i zaspe
kraljica!!
mamin_zivot za bebija, lijepo napreduje. Ja sam od sinoć prestala davati onal colic baby sirup jer zadnja 2 dana ima samo po jednu stolicu pa da provjerim je li do sirupa a inače nam pravo pomaže za grčeve.