Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
hej generacijo, mi smo hB dobro, mamin djecak pravo slusa... mene svaki dan boli stomak, nadam se da je unutra sve ok, sutra cu zvati gin-a da se narucim za pregled... Procitah da pisete o sooru, ja sam vidjela bijelo na jeziku bebe i nisam uopce znala da su to gljivice pa nisam nicim ni cistila i kad smo otisli na kontrolu dala mi je pedijatrica nistatin kapi i njima sam tjedan dana cistila bebna usta i hB proslo je..mozda se one mogu uzeti i bez recepta pa ako vam imaju djecica kupite ih i 6 X na dan po 10 kapi na sterilnu gazu i cistite i desni i jezik i proci ce... mateju sretan mali roćkas
10.01.2010, 18:44
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Meri29
I moja ima bijelo po jeziku, ali ja kontam da je to od mlijeka, nije mi palo napamet to cistiti, jel vi to radite prevencije radi A ne boli ni nju, niti mene bradavice pa ipak kontam da nije to to
neznam kod,nas je mery to bila po jeziku krupica,ja nisam imala pojma kontala od hrane i zapustila djete ono non stop plakalo,kad sam ga odvela pediiat.rekla da namocimo gazu u prokuhanu vodu stavimo sode bikarbone,i sterilnu gazu i jezik ocistit.Isprva nisam smjela strah me bilo,dosla mi jetrva pomogla prvi put.Posle ja sam sama,nadam se da nije krupica,i ja bi ti savjetovala da polako joj ocistis . Gazu na prst i ocisti neka ti tm.pomogne i ocisti .I da poslije imas kapi haman i gel nama dali nistantin na jezik zakapas,a gel na cucu stavit . Marinci hebemu,vise zubice bas mi je zao da vise niknu da vas nemuce Anel je dobar dok,spava odsapava pola sata i cim oko,progleda kmeci ide nosanje tako 4.sata umori se i zaspi.I tako,nama dan za danom prolazi. Bambi,ljubi nam Emina
< Poruku je uredio felix -- 10.1.2010 18:49:48 >
10.01.2010, 19:15
iv@ncica
2115
IZVORNA PORUKA: sahara
Jutro! iv@ncice, ma moja u zadnje vrijeme cesto od pola noci spava sa nama u krevetu, sto rece škorpija mi se skupimo ko sardine a ona se razbaskari, ma bas je mala zazalica , ali me ne povlaci za majicu, bas je ja tjeram da doji , ja sve kontam da je dijete pametno pa se samo odvikava kako raste , dadada, ma ne brini se - locirat ce Andrej kad zatreba (.)(.) Evo mi spavali do pola 9, a jucer ona kisa pa smo vazdan spavali
i mi ti tako spavamo..ne mogu vise da ga prenosim, pa ti zajedno zaspemo, a i o je tako bio jedno vrijeme-..skroz smanjio doljenje, kontam ja evo odvikava se sam, ali opet se vratio na staro zadnjih noci.... cestitamo mateju 6 mj. -evo mu igracka i nek ti puno doji nocas hehheeh
10.01.2010, 19:21
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: nikita
hej generacijo, mi smo hB dobro, mamin djecak pravo slusa... mene svaki dan boli stomak, nadam se da je unutra sve ok, sutra cu zvati gin-a da se narucim za pregled... Procitah da pisete o sooru, ja sam vidjela bijelo na jeziku bebe i nisam uopce znala da su to gljivice pa nisam nicim ni cistila i kad smo otisli na kontrolu dala mi je pedijatrica nistatin kapi i njima sam tjedan dana cistila bebna usta i hB proslo je..mozda se one mogu uzeti i bez recepta pa ako vam imaju djecica kupite ih i 6 X na dan po 10 kapi na sterilnu gazu i cistite i desni i jezik i proci ce... mateju sretan mali roćkas
mi smo 3 puta prosli terapiju nistatinom, pa borax glicerin pa soda bikarbona, i nista jos nije pomoglo:(( borimo se vec vise od 2 mjeseca i stalno se krupica vraca
10.01.2010, 19:25
noaa
1662
teacher75 mojoj bebi nije pomagao nistatin i onda nam je teta u apoteci dala Daktanol proizvodi srbija u tubi je kao kaladont,jednom namazala i nikad se nije vratilo
10.01.2010, 19:39
salmy
5830
Joj drage zene pomozite!!!!!!! znam da ima tema oko uspavljivanja bebija moj bebi nece da zspe dok ga ne uljuljamo.........samo sto ga spustim u krevet oci ko "fildjani" sto je najgore cesto spava sa nama u krevetu!!!!!!!!!! iste sekunde se smiri........KAKO DA GA ODVIKNEM OD LJULJANJA??????
10.01.2010, 20:16
Anoniman
salmy, koliko je bebici, mislim ako moze da puze ili tako nesto da je pustis da se sama umori i da vidis kako onda spavaju, tako ja moju pokusavam uspavati i kad nece onda je opet pustim da se igra i poslije sama klone , a jesi probala da legnes pored bebice pa da ga malo milujes bez ljuljanja, probaj nesto i odviknuce se, ali ne moze preko noci.
10.01.2010, 20:19
marinčii
4750
cestitamo mateju 6 mj. -evo mu igracka i nek ti puno doji nocas hehheeh
hvala draga,i da dugo ,dugo doji,uf koja je briga kad neće
10.01.2010, 20:28
Anoniman
E, sto me ova mala zeza, svaki cas mi iskljucuje racunar , sta god radim ona bi da prestanem i da bude ona centar svijeta, kad razgovaram s nekim preko tel. ona pali muziku ili vristi da ja ne mogu pricati, tako mala a tako mudra , kakvi su vasi nestasluci
10.01.2010, 20:34
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: sahara
salmy, koliko je bebici, mislim ako moze da puze ili tako nesto da je pustis da se sama umori i da vidis kako onda spavaju, tako ja moju pokusavam uspavati i kad nece onda je opet pustim da se igra i poslije sama klone , a jesi probala da legnes pored bebice pa da ga malo milujes bez ljuljanja, probaj nesto i odviknuce se, ali ne moze preko noci.
Mi smo jos mali (2 mj. i 10 dana )znam da treba vremena za odvikavanje .......vjerovatno je jos mali pa nekako privrzen.Nekad imam osjecaj da ga je strah samog
10.01.2010, 20:37
Anoniman
, ma nije ga strah bona, meni je tad bilo najlakse je uspavati, nahranim je i spustim i odmah zaspi, a to sto si ga naucila nemoj sad njega kriviti
10.01.2010, 20:38
Anoniman
nemoj njega...krivi mamu
10.01.2010, 20:43
salmy
5830
Prije bih rekla tatu.................naucio je bebija na ruke,noge,glavu.......ali kad nema tate...............Mama kolo vodi!!!!!!!!! uh tesko brate dragi pustiti ga da place!!!!!!!! izdrzim 5 min i
10.01.2010, 20:50
teacher75
5394
mi Lanu od pocetka nismo navikli na nosanje i ljuljanje i sad je ljepota, da ne ureknem.fino sama zaspi u kreveticu, od nedavno cak nije ni u nasoj sobi, vec sama spava u spobi pored. naravno, vrata su otvorena i cujemo je kad se probudi da jede. onda odmah poslije sama zaspi. nekad kad je nervozna je malo milkim po licu i zaspi za par sekundi:))
10.01.2010, 21:11
Meri29
1045
Ti si sretna majka onda. Ja u potpunosti razumijem Salmy, moja Majda je ista Nije niko kriv sem mene, beba dosla tek, ja se ne odvajam od nje i normalno da je dijete naviklo da je neko pored nje. Valjda ce biti bolje Nikita
10.01.2010, 21:19
škorpija
6649
moj do otpilike 4. mjeseca je sam znao zaspati, jede i ja ga samo stavim u krevetić i on zaspe, e kad je počeo puzati, ja ga stavim u krevetić a on hop na sve 4, e kad je počeo da se diže, ja ga stavim u krevetć a on hop na noge i drži se za ogradicu, uglavnom uspavljivanje je misija nemoguća, moram ga držati u naruču dok ne zaspe i onda ga tek spustiti u krevetić.
i da vam se požalim, moj bebi kao da uopšte nije vezan za mene , kad se mm vrati s posla on vrišti i plače kad ovaj ode da opere ruke, a ja maloprije došla iz kina, nije me bilo 4 sata i poželjela sam ga pravo, a on gledao nešto na tv-u, samo me pogleda i nastavi gledati , ma ni da mi se nasmije
10.01.2010, 21:28
iv@ncica
2115
ma drage moje..sve je to do beba ..blago vama koje niste morale uciti djecu da spavaju ili vam djeca bolje spvaju od mog bebija i po danu i noci, onda nemozete znati koja je to muka....moj se rodio da nije znao sto znaci spavati..rodio se i kad su mi ga stavili na stomak nakon sto je proplakao oči mu ko fildžani i tada je sve razgledavao kao i danas i derao se..uhhh doktori i seste se cudili..ono sta je ovo...taj nikad pa ni danas nije htio spavati..tako da ga i dan danas moram silom skoro odvuc u krevet.. ispocetka ono mala beba kazu spava 24 sata na dan , a moj ne zatvara oci..grozno u neka doba placemo oboje, pa onda na sve nacine sam probala i svako spavanje je bio plac,, i sad je naucio ali je to pobuna, po danu sam ga pri je morala u lezaljci uljuljati ili ga vozAti u kolicima, sad nema vise ljuljanja, ali legnem pored njega i stalno ga spustam u lezeci polozaj..onda se vrti..vrtii,,vrti..i samo se ugasi od umora...tako i dan i noc..jos ti je on mali i ne zna..e ovaj moj sad zna i nema vise ljuljanja ali moras smislit drugi nacin...i polako ce se on naviknuti..kazu da bebi do 6 mjeseci nemozes razmaziti..eto ja sam svog ucila redu, nema nosanja, nema na ruke..nema ovog onog..ali sam ga moralja uninati u lezi....sad spava 2 puta dnevno po malo...i kad izbacimo siku morat cu ga uciti da se uspavljuje sam ovako moram ici s njim jer doji , ali se uspava sam ja ga ne diram vise nekad to traje jako dugo...budemo na krevetu mom dok doji i vrti see i vrtiiii i zaspe i onda ga ubacim u krevetic..nikad ne zaspe na sisi, ali sta cu sad uvodim to da nema dojenja pred spavanje..ali nemam pojma sta ce onda bit :)))
< Poruku je uredio iv@ncica -- 10.1.2010 21:33:20 >
10.01.2010, 21:29
Anoniman
škorpija, pa zna dijete da se ti provodis bez njega , pa te ignorise lagano , a to sto si opisala za uspavljivanje isto i kod mene, samo sto ja sad zaspim s njom kad je uspavljujem , moja bas vezana za mene, ozbiljno, bojim se kako cu na posao
10.01.2010, 21:32
škorpija
6649
e pa jedino to me tješi , kad krenem na posao on će meni mahati na raszanku a ne plakati, samo se bojim da ne zavoli tetu više od mene
10.01.2010, 21:33
škorpija
6649
a ivančica čula sam da ima takve djece koja mrze spavati, nek ti je bog na pomoći
10.01.2010, 21:39
iv@ncica
2115
uhh šuti..kad mi neko kaze spava ko beba ja fraz dobijem..pa kad mu objasnim kako to beba spava covjek se zamisli hehhehehe...uh i ja se bojim kako ču na posao...joojjjj..ali vec su mi produzili porodiljno i jos cu odmor iskoristiti... ma moj bebi je dobar samo nam je od rođenja problem spavanje ..uhhh a to bebe vecinom rade...sve osim moje...groznooo..evo zaspao je malo prije 9 i sad ocekujem za jedno bar 1 sat pocetak vesele noci..to nam je najduzi period spavanja u ova doba ako je sve ok..i kazu kako bebe koje doje i ne spavaju dotjeraju majku u liniju..e vala ja bi imala 20 grama d a je tako..hahahha-...ja ne znam kad stignem napraviti i jesti..jos kad si stalno sam.. oooo :)))), ali narast ce nase bebe i poci na faklutet hahahhahaha ..a aa mame u zivot :)))) jednom
< Poruku je uredio iv@ncica -- 10.1.2010 21:40:02 >
10.01.2010, 21:46
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
ma drage moje..sve je to do beba ..blago vama koje niste morale uciti djecu da spavaju ili vam djeca bolje spvaju od mog bebija i po danu i noci, onda nemozete znati koja je to muka....moj se rodio da nije znao sto znaci spavati..rodio se i kad su mi ga stavili na stomak nakon sto je proplakao oči mu ko fildžani i tada je sve razgledavao kao i danas i derao se..uhhh doktori i seste se cudili..ono sta je ovo...taj nikad pa ni danas nije htio spavati..tako da ga i dan danas moram silom skoro odvuc u krevet.. ispocetka ono mala beba kazu spava 24 sata na dan , a moj ne zatvara oci..grozno u neka doba placemo oboje, pa onda na sve nacine sam probala i svako spavanje je bio plac,, i sad je naucio ali je to pobuna, po danu sam ga pri je morala u lezaljci uljuljati ili ga vozAti u kolicima, sad nema vise ljuljanja, ali legnem pored njega i stalno ga spustam u lezeci polozaj..onda se vrti..vrtii,,vrti..i samo se ugasi od umora...tako i dan i noc..jos ti je on mali i ne zna..e ovaj moj sad zna i nema vise ljuljanja ali moras smislit drugi nacin...i polako ce se on naviknuti..kazu da bebi do 6 mjeseci nemozes razmaziti..eto ja sam svog ucila redu, nema nosanja, nema na ruke..nema ovog onog..ali sam ga moralja uninati u lezi....sad spava 2 puta dnevno po malo...i kad izbacimo siku morat cu ga uciti da se uspavljuje sam ovako moram ici s njim jer doji , ali se uspava sam ja ga ne diram vise nekad to traje jako dugo...budemo na krevetu mom dok doji i vrti see i vrtiiii i zaspe i onda ga ubacim u krevetic..nikad ne zaspe na sisi, ali sta cu sad uvodim to da nema dojenja pred spavanje..ali nemam pojma sta ce onda bit :)))
Moja Lana je valjda na mm koji je velika spavalica. kad se tek rodila znala je stalno spavati pa smo je morali buditi da doji svaka 3-4 sata inace ne bi ni dojila vjerovatno i to bi je jedva probudili toliko je cvrsto spavala. sad uglavnom navecer zaspi oko 9-10 i probudi se da jede tek oko 5-6 pa nastavimo do 8-9, doji malo se poigramo i onda ponekad odspavamo jos jednu turu do 11. preko dana slabije spava i to joj se nikad ne zna, nekad skoro nikako a nekad prespava pola dana. u zadnje vrijeme je malo nervozna pred spavanj i kenjka, malo je pronosam,minutu-dvije, uvalim nekako cucu, stavim u krevetic i milkim po licu, nekad pjevusim i zaspi za najvise 5 minuta. nadam se da ce i dalje ostati ovako, bila bih presretna!
10.01.2010, 21:49
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
uhh šuti..kad mi neko kaze spava ko beba ja fraz dobijem..pa kad mu objasnim kako to beba spava covjek se zamisli hehhehehe...uh i ja se bojim kako ču na posao...joojjjj..ali vec su mi produzili porodiljno i jos cu odmor iskoristiti... ma moj bebi je dobar samo nam je od rođenja problem spavanje ..uhhh a to bebe vecinom rade...sve osim moje...groznooo..evo zaspao je malo prije 9 i sad ocekujem za jedno bar 1 sat pocetak vesele noci..to nam je najduzi period spavanja u ova doba ako je sve ok..i kazu kako bebe koje doje i ne spavaju dotjeraju majku u liniju..e vala ja bi imala 20 grama d a je tako..hahahha-...ja ne znam kad stignem napraviti i jesti..jos kad si stalno sam.. oooo :)))), ali narast ce nase bebe i poci na faklutet hahahhahaha ..a aa mame u zivot :)))) jednom
zato je kod mene suprotno pa sam se nakon poroda udebljala 4kg (za ova 3 mjeseca), a kad sam tek rodila bila super, nisam imala ni 1 kg viska
10.01.2010, 21:52
iv@ncica
2115
znam meni nakon poroda ostala 4 kg..haj kontam lako cu ja to..umjesto dolje i ja gore jos 4, ali nisam isla vise, sad sam spala 2 ..bitno je da nisam za ove praznike nagurala vise..a nemam pojma kako, po svoj logici trebala bi ici dolje.. nekako sad se vracam sebi..jedem ko i prije..bvaljda se i ovo dojenje smanjuje pa automatski i organizam se prilagođava ;)))
10.01.2010, 21:55
reallove
5807
Da i mi malo virnemo ovdje..Umorni smo ali hB sve je ok..cestitamo sve rodjendane,zubice,sve sve...pozdravljamo vas puno