ma može, ja ih stavim u jastučnicu da netumbaju po bubnju
to u makini za ves...a ja kontam u makinu za sudje...ma isto je to garant mere
, eh kad čitam s pola mozga, ma može i u onoj za suđe, al zadnji put kad sma prala u njoj sve se pište pokvarile
02.02.2010, 15:28
Honey3
3035
dadada neznam da li da ih stavljas u masinu za sudje,ja nisam probala ali sam probala u prokljucalu vodu i belaj sam napravila skoro sve sam unistila,zao mi je jer je bilo tako lijepih glodalica,a u masini je isto visoka temperaturateacher bebica mashallah fino napreduje,ako se bojis temperature daj odma malo paracetamola preventive radi,ja radim tako
02.02.2010, 15:29
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dady
felix mokar zbog pelena ili vručine???
dady,mila prije bi rekla zbog vrucine neznam jos ga nisam obukla toplo kao proslu noc,sad sam malo laganije al jesam ga pokrila dekicom a on se nije pomjerio s mjesta kako se okrenuo na stranu tako ostao.To je bilo negdje pred jutro.Jer sam ga hranila u 5bio suh. Kad je ustao u 8 mokra lijeva strana bodi,posteljina ma sve na njemu samo gdje je na toj strani spavao.A nije bas bilo ni toplo pred jutro onak srednje ... Neznam,sto se znoji vidjecu ocel opet bas sam se uzbrinila zbog cega...
02.02.2010, 15:30
škorpija
6649
Kad je ustao u 8 mokra lijeva strana bodi,posteljina ma sve na njemu samo gdje je na toj strani spavao.A nije bas bilo ni toplo pred jutro onak srednje ...
feliks prije da je pelena propustila, nama se ovo uvijek dešavalo kada trebamo preći na veći broj
02.02.2010, 15:31
marinčii
4750
Neznam,sto se znoji vidjecu ocel opet bas sam se uzbrinila zbog cega...
ma sumnjam da se toliko uznoji može biti da ti je pelena propustila,i nama se desilo neko jutro da je sav bio mokar
02.02.2010, 15:34
Honey3
3035
felix draga nesikiraj se, to je sigurno propisao,dok je sve toliko mokro a samo na jednoj strani i mojoj bebi se to koliko puta desi,ako joj pelenu dobro ne namjestim sve propisa
02.02.2010, 15:38
Anoniman
e,bas vam hvala na odg.malo ste me rasteretile misli ono,jest malo i pelenicu popustim jer none debele pa ga nazuljaju pempe ...
02.02.2010, 15:44
anidla
3683
oooo, mame se raspisale, nemam vremena sve da citam....
samo da se malo javim pa idem pakovati stvari i za Zenicu...
Noa je hvala Bogu prosao bez temperature jucer,sinoc i danas...ne znam da li se nakon 24 sata moze ocekivati nus pojave...nadam se da je proslo....
fino je sinoc i pajkio iako ga nismo kupali, nisam smjela reko ako dobije temperaturu...
nego, malorpije mi bila bivsa cimerica sa momkom...i sve super dok nije pocela pricati kako je prije 7 dana dobila nekakv osip po tijelu, visoku temperaturu, groznicu....bas sam bila kontam malo je 7 dana da to sve prodje a moj Noa je jos mali....valjda nece nista biti...kaze da je primala i penciline, nekakve tablete, antibiotike...uh...bas sam se od tog trenutka sva unervozila...ostavila Nou u drugoj sobi....kaze ona da ga donesem jer place, ma reko tako se on igra samo da ga ne donosim...
sutra idemo u Banja Luku, pa se necemo cuti osim ako od svekija malo posudim net...a vjerovatno hocu, ne mogu ja a da se ne javim bar jedno 10 puta
02.02.2010, 15:44
anidla
3683
felix, ne dam te nikom
02.02.2010, 15:45
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: dadada
Kako vi perete plasticne igracke ja kontam da ih potrpam u masinu za sudje je li neko probao
Ja baš htjela pitati za plišane igračke kako ih perete (mislim je li s garderobicom)...ja plastične operem sa deterdžentom i onda malo malo namačem u vreloj vodi...doduše, nemamo velike igračkice, to su uglavnom one zvečkice...
Nego, je li se vaše bebe bude plačući kad spavaju po danu? Minja daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, i to me izludiiiiiiiiiiiiiii, a ako ne dodjem do nje isti tren poludi još više
02.02.2010, 15:46
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: anidla nego, malorpije mi bila bivsa cimerica sa momkom...i sve super dok nije pocela pricati kako je prije 7 dana dobila nekakv osip po tijelu, visoku temperaturu, groznicu....bas sam bila kontam malo je 7 dana da to sve prodje a moj Noa je jos mali....valjda nece nista biti...kaze da je primala i penciline, nekakve tablete, antibiotike...uh...bas sam se od tog trenutka sva unervozila...ostavila Nou u drugoj sobi....kaze ona da ga donesem jer place, ma reko tako se on igra samo da ga ne donosim...
A dobiće i ona abd dijete pa će shvatiti !!!
02.02.2010, 15:47
škorpija
6649
sretan put , samo pazite, velik je snijeg i slabo očišćeno
02.02.2010, 15:50
škorpija
6649
Nego, je li se vaše bebe bude plačući kad spavaju po danu? Minja daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, i to me izludiiiiiiiiiiiiiii, a ako ne dodjem do nje isti tren poludi još više
opet jaaaa, joj i sebi sam više dosadna
ajdin se budi kako kad, ako se fino naspava onda je veso poslije buđenja, a ako iz nekog razloga nije naspavan ili ako spava predugo ili prekratko e onda je nahrndan i plače i treba mi pola sata da ga smirim, a onda se ponaša kao da ništa nije bilo, veseo i sve 5
02.02.2010, 16:00
anidla
3683
ma gdje si ti skorpio hodala, da nisi majke ti u bihacu
polako cemo do Zenice, prenociti i onda za BL...
Mya...ja ne mogu da shvatim kako neko moze biti tako indolentan i nepromisljen....pa ja ne bih da kihnem cini mi se otisla negdje gdje ima mala beba....bas sam se naljutila....jos sreca pa je to rekla prije nego sto sam joj dala Nou da ga pronosa....na kraju sam rekla ne voli Noa da se nosi, on voli da gleda tv u nasoj sobi SAM-...mozda sa bila drska, ali brate...nek mi niko ne prilazi dok je bolestan....
02.02.2010, 16:01
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: Mya_81
IZVORNA PORUKA: dadada
Kako vi perete plasticne igracke ja kontam da ih potrpam u masinu za sudje je li neko probao
Ja baš htjela pitati za plišane igračke kako ih perete (mislim je li s garderobicom)...ja plastične operem sa deterdžentom i onda malo malo namačem u vreloj vodi...doduše, nemamo velike igračkice, to su uglavnom one zvečkice...
i mene ovo zanima
02.02.2010, 16:05
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anidla
felix, ne dam te nikom
ni ja tebe A skoro usto,spavao 2 sata sad horan seka se igra snjim...
02.02.2010, 16:09
sweet BaBy
408
Ja baš htjela pitati za plišane igračke kako ih perete
Ja ih stavim posebno u masinu na 40 i stavim Nilu. A plasticne u serpi prokuham
02.02.2010, 16:31
marinčii
4750
Nego, je li se vaše bebe bude plačući kad spavaju po danu
i nama se to dešava često i dok ga ne uzmem ne smiri se
02.02.2010, 16:31
Nejrica
351
nisam nasla forum namjenjen bas za to,pa rekoh da pitam ovdje,nadam se da nije problem???Kakva iskustva vi imate sa ogradicama,ako ste ih kupile,gdje i koliko su kostale?Moj bebac vooooli da stoji u kreveticu i da se prebacuje s jedne na drugu stranu,cuvajuci se za ogradu.Cesto padne,a posto je drveni krevetac,bojim se da se puno ne udari.Ova ogradica bi mu ,cini mi se odgovarala.Koliko je isplativa?Hvala unaprijed!
02.02.2010, 16:37
Mya_81 RR
5531
Nejrica, mi bez ogradice ne bi mogli jer M stalno gura nogice van i desilo se par puta da jadna toliko zapne da je ne moze sama izvući...mi smo kupili u TL i mislim da je bila oko 50KM...
02.02.2010, 16:39
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: škorpija opet jaaaa, joj i sebi sam više dosadna
Never, never
02.02.2010, 16:45
Mya_81 RR
5531
Anidla, trebala si joj otvoreno reći. Fino objasniš, a ona se na to nema šta ljutiti Mislim, možda joj ne bi odmah bilo pravo, ali sigurno bi shvatila...
02.02.2010, 16:49
Nejrica
351
hej tnx,pogledacemo u TL!
02.02.2010, 18:45
Hanady RR
18727
ja plišane i platnene igračke fino stavim u mašinu za veš i oeperme sve super...ako ih je malo dodajte jedan čist peškir sa njima da se pere...sve na 60 stepeni i super. A plastične i gumene potopim u vruću vodu da odstoje jedno sat vremena pa ih fino sve isperem ručno i mislim da je to sasvim dovoljno.
02.02.2010, 18:49
Hanady RR
18727
Andila sretan put
škorpija vala nisi dosadna neznam odkud ti to
teacher ja sam s vojoj djeci odmah po povratku kući nakon cine davala parcetamol on nije samo za temperaturu već i za anuliranje bola i nervoze kod bebe. super za napredovanje princeze
nejrice fine i praktične ogradice za drveni krevetac imaš u bagateli, oni imaju šivaće salone pa im je taj program jako jeftin za 25 Km dobiješ jastučić, jorgančić i ogradicu.Ima jako finih dezena i baš se sve da fino oprat.