Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Moj B jos spava samo cekam kad ce se probuditi .Inace i on je poceo ponovo da hapi posto jedno vrijeme nije htio Felix jesil ribu stavljala u blender Cestitam sve rodjendane koje sam propustila u zadnje dane i ljubim bebice
nisam mila vec sam ju skuhala po myinom receptu,bas joj hvala Skuhala je sa blitvom,spinatom i jedan mali krompiric stavila.Sve je bilo mekano pa sam samo,vilicom izgnjecila
18.03.2010, 11:05
rose 87
1427
aaaa konacno,pa kako ste mi zenice i bebice,ma pravo je neobicno bez vas,Škorpija i ja sam 87 i mama,a isto ko i mamica kad cujem da se djevojcice koje pamtim kao bebe zabavljaju nemogu doci sebi ma treba mi savjet hitno,moj E vec dva dana ima proljev,bali vec dugo,gura rukice u usta,nervozan je i sinoc je pravo slabo spavao,gurala mama prst u usta ,na mjestu gdje je donji ocnjak crveno,tvrdo...jeli moguce da je to zubic,malo me zabrinjava ta stolica jer je ima i do 7 puta dnevno pa neznam sta da radim
mlada mamica nema sta Moja je seka tvoje god.A ja sam 85god.
18.03.2010, 11:37
škorpija
6649
selina smao ti njoj daj da doji bez obzira na tvoj osjećaj je li mlijeko nadošlo ili ne, to nije bitno, jer i kad grudi izgledaju prazne u njima ima mlijeka, i mlijeko se stvara dok bebe doji. vjerovatno ti sporije nadolazi po danu jer noću beba samo jednom doji, a noćno dojenje je vrlo važno za regluaciju ponude i potražnje mlijeka . znači smao ti nju doji, a veće će to samo doći na svoj.
rose, mamica ja sma 10 godina starija od vas, a osam od feliks , možete misliti kako meni izgleda kad čujem da su nam bebe haman pa isto godište ., rose malo mi je rano da prvi zubić bude očnjak, obično su to jedinice , ali svašta je moguće, a svi ti simptomi ukazuju da će prvi zubić brzo van . ali ako se proljev nastavi, a zuba nema, odvedi ti bebu pedijatru da ne izgubi tečnost
18.03.2010, 11:46
LUNA4
225
eeee majcice i bebice evo i nas napokon...nisam mogla na rr nikako.. kako li ste mi???kako bebice??? nisam u toku ali nadam se da cu to nadoknadit!!!
18.03.2010, 11:50
selina
1126
hvala skorpija na savjetima upravo sam pogledala na kratkotrajnom videu kako beba treba da sisa moja nije nikad tako sisala ona to malo brze a da neguta mlijeko ne bi dobivala ni na tezini neznam vidjet cu opet sa pedijatricom kad budemo isle na bocu ako bog da sledece sedmice ali od dojenja uglavnom neodustajem!!!! ps. i ja sam 86 godiste ni to nije bas mlado kad se ima 23 ili 24 ja se jos osjecam kao 18 a vec mi 24 godine osjecam da idu godine vrlo brzo!!
18.03.2010, 11:56
dafri
1097
Napokon proradilo pravo je bilo neobično bez vas
Noa i Andrej,sretni rođendani
Prelijep dan,odosmo malo u šetnju pa ću poslije pročitati šta se još izdešavalo.
škorpija, nisi sama
< Poruku je uredio dafri -- 18.3.2010 11:59:01 >
18.03.2010, 11:59
mojbebac
885
evo i nas da vam se javimo ..... kako sam se samo isprepadala i nasikirala ali sad je bogu hvala sve ok ..... u subotu ujutro moja anjci dobila temp, ja mislila od zubica koji joj je izbio, popodne izmjerim temp. kad ono 39. hajde rekoh idemo do DZ, ja je ponesem ona mi pocne povracati, i zagrcne se, bukvalno ostane bez vazduha, meni se ucinilo da mi se sva ukocila ( prije pet godina sam cuvala malog rodjaka koji je tada dobio fras i naravno ja sam pomislila da mi se to sad desilo ) ..... pocela sam da vristim i placem, krenula niz stepenice, i komsija me cuje, odveze nas u DZ, pregledaju je, kazu sve ok ali da idemo u bolnicu za svaki slucaj ..... cim smo stigle u bolnicu, pregledaju nas, uzmu sve nalaze, prgledi cuda i ispostavi se da ima jaku upalu grla i zdrijela ..... ostave nas u bolnici .... tako da smo tek sinoc izasle, imala jos dva dana temperaturu oko 38, srecom nista strasno, ali ja sam bila van sebe.... nalazi svi super, ona je bas bila vesela i raspolozena ... ali ja kad nisam umrla ..... sada smo kuci, sve je ok, eto da vam se javim ... sad smo tu ponovo sa vama ..... ljubimo vas i pozdravljamo puno, cestitamo sve male rodjkase, zubice, korake i sve sto smo propustile .....
18.03.2010, 12:05
škorpija
6649
mojbebac žao mi je što stekroz to prošle, ali vjerujm mi bolje da ste tu prvu visoku temperaturu provele u bolnici, nekako se čovijek sigurnije osjeća, moj bebi je isto u bolnici imao 39 tempe, povrćao, proljev, ma užas, ali smisrile su me sestre kojima je to obična dječija bolest koja će proći i ništa više. naučila sma kako pravilno bebiju skidati temperaturu razblaženim alkoholom, kad mjeriti temp, gdje, kad se zabrnuti, ma savjeti napisani su ništa dok čovjek to sma ne preživi, nadams e da je anjica ad dobro
18.03.2010, 12:05
marinčii
4750
pozz i od nas.mi smo imali pruilično mirnu noć sa 2 buđenja ovi dana smo stalno u šetnji pa se slabo stignemo i javiti a i ovo stalno nešto šteka, mojbebac baš mi je žao da ste bile u bolnici al eto hvala bogu da je sve uredu,mogu misliti kako si se prepala uf mi mame to nekako bašteško podnesemo teže nego maleni naši,oni su jaki, čuvajte se
18.03.2010, 12:10
mamica87
518
Drage moje cujemo se poslije ponovo odo sad s set_ati dok je lijepo vrijeme ljubim vas
18.03.2010, 12:12
amela2208
3060
Selina draga i kod nas je skoro ista situacija, samoo sto sam ja ukinula flasicu sto bi i tebe preporucila, mlijeko ce ti nadoci, nama je pediatrica zabranıla sve osim mog mlijeka za ovih mjesec i nedjelju dana se ogojıla oko 1 kg. İ ja ludim od ove moje non stop hoce da jede a moja krsta-ruke sve me zivo boli, hoce samo da se nosa, da se pazi jooooj dragog mog treba ubit naviko je na set_nju. Jadno dijete pomıjesalo ko joj je babo a ko majka Jer poslıje CR sve je on bio oko nje posto ja nısam mogla i sad kad god cuje njegov glas ucuti se a kad cuje moj glas dijete hoce da poludı od vriske Selina probaj stavljat tople obloge na grudi da ti nadodje mlıjeko, kod mene je uspjelo hvala Bogu. Pubi Melinu od nas Şkorpijo pa nisi valjda i od mene 10 god starija ja sam 84-to
18.03.2010, 12:15
anidla
3683
napokon i mi da se javimo.... nismo sve do maloprije mogli uci na RR, i bas mi je falio, sto jes jes
ja spremna, stvari u autu, Noa spava...cekamo mm da dodje s posla i lagano na put....ovo nam je prvi put da cemo putovati 7 sati...valjda ce sve proci ok...spakovala sam i sto sam trebala i sto nisam
nisam sve citala ali evo ako smo prposutili koji rodjendan ( mislim da jesmo Noaa i jos neciji) onda sa zaksnjenjem cestitamo svega po malo za imenjakinju dragu
18.03.2010, 12:15
Nejrica
351
Evo napokon radi!!! Bas je bilo neobicno bez vas! Prvo cestitiamo rodjendane i sve ostalo! Pojedine sretnice su mogle i juce na forum,pa cu kasnije iscitati sta se kod vas desavalo.
Kerim ima vec nekoliko dana proliv i curi mu nosic...isli smo doc.,ali nema nikakve prehlade niti upale...dala nam neke kapsule,ja mu dajem rizinu sluz,supu od mrkve,cajeve,ali nikako da se unormalizuje. Ima li neka od vas ucinkovit savjet???
Inace i dalje grozno spava po noci,jos se poceo buditi ujutro u 6,k''o navijen,prosto me smori. Eno ga sad spava,pa cemo u set_nju dok se probudi...btw dobili smo sinoc nova kisobran kolica,pa da ih probamo.
18.03.2010, 12:16
škorpija
6649
amela ja sam 77, ma sve ste vi klinke za mene , odosmo i mi u šetnju, paša se probudio, cmokaaaaa
18.03.2010, 12:17
iv@ncica
2115
cao mame..evo mi isto stalno u pokretu od kad je sunce granulo hahahhaa...Andrej je puno bolji djecak..malo bolje spava..ne ureklo se ko prosli put kad sam se hvalila..pa nocima oka sklopili nismo marijana- sta da ti kazem..znam kako ti je..ni kod nas to jos nije proslo...uglavnom..on jesu i zubi, calgel malo trenutno olaksa i to je to..i poceo ti je jesti ostalu hranu pa se privikava..i poceo ti je vise boraviti vani pa sve prozivljava ..i poceo je sanjati znas...male gleve svasta smisljaju..inace..pipni mu ispod uha oba kad ne place..pa vidi ako zapla ce da nisu i usi u pitanju..bebe znaju boliti i usi i glava kad kernu zube...i nama su u to vrijeme noci bile totalno neprospavane...sad je vrijeme izbijanja zubica noa- pogani jedna ja nemam a auto da odem po svoja...sad su se sigurno rasprodala..a ja sve organizirala da odem popodne po njih..
ja nam kuham jauhu za vani..pa idemo u set_nju...mi smo se i s marijanom set_ali neki dan marinci - bonami svaki dan u parku..a gdje ti krijes mateja :)
neka neka noa..kad ja kupim fensi-smeesi kolica...onda cu i do tebe pjehe moc..ova mi brate kolica ogromna
18.03.2010, 12:18
Nejrica
351
anidla sretan put i sretno sa sunecenjem,pa javi nam kako je sve proslo.Ljubi druga!
18.03.2010, 12:18
Honey3
3035
evo i nas napokon da vas pozdravimo cestitamo sve rodjendane i zubice sto smo propustili i puuuuno smo vas pozelili
18.03.2010, 12:19
škorpija
6649
Eno ga sad spava,pa cemo u set__nju dok se probudi...btw dobili smo sinoc nova kisobran kolica,pa da ih probamo.
molim fotke da se stave na odgovarajuću tewmu, naravmno s manekenom
18.03.2010, 12:23
anidla
3683
IZVORNA PORUKA: Nejrica
anidla sretan put i sretno sa sunecenjem,pa javi nam kako je sve proslo.Ljubi druga!
hej atarka ce sunetiti u Kladusi Faruka, a mi cemo Nou kad se vratimo, za nekih 10-15 dana
joj sad si me podjset_ila pa sam se valja to sve predeverati.,...
hvala mila moja
18.03.2010, 12:24
selina
1126
IZVORNA PORUKA: amela2208
Selina draga i kod nas je skoro ista situacija, samoo sto sam ja ukinula flasicu sto bi i tebe preporucila, mlijeko ce ti nadoci, nama je pediatrica zabranıla sve osim mog mlijeka za ovih mjesec i nedjelju dana se ogojıla oko 1 kg. İ ja ludim od ove moje non stop hoce da jede a moja krsta-ruke sve me zivo boli, hoce samo da se nosa, da se pazi jooooj dragog mog treba ubit naviko je na set__nju. Jadno dijete pomıjesalo ko joj je babo a ko majka Jer poslıje CR sve je on bio oko nje posto ja nısam mogla i sad kad god cuje njegov glas ucuti se a kad cuje moj glas dijete hoce da poludı od vriske Selina probaj stavljat tople obloge na grudi da ti nadodje mlıjeko, kod mene je uspjelo hvala Bogu. Pubi Melinu od nas Şkorpijo pa nisi valjda i od mene 10 god starija ja sam 84-to
gdje si ti dragicka nasa,kako nam je sara..........amela ja joj dajem vecinom samo da doji flasice joj nisam dala 5 dana do jucer a na pocetku sam obavezno davala predspavanje a sad joj skroz slabo dajem jedino kad me snaga i strpljenje izda i pomislim da nije gladna pa joj dadnem flasicu a i meni je pedijatrica rekla prosli put sto vise da dojim........pa moja se budi ako nisam kraj nje i u snu trazi sisu ili igra se sa njom samo da bi bila tu a mlijeka ima najvise ujutru a i preko dana ima samo sto ja imamn osjecaj da ponestaje koliko ona trazi! kako si ti,kako se oporavljas
18.03.2010, 12:24
Honey3
3035
hej,pa ja sam izgleda najstarija ovdje,ja sam 75-to mozete me tetom zvati
18.03.2010, 12:28
anidla
3683
IZVORNA PORUKA: zaha
hej,pa ja sam izgleda najstarija ovdje,ja sam 75-to mozete me tetom zvati
imal ko maldji od mene
18.03.2010, 12:36
marinčii
4750
marinci - bonami svaki dan u parku..a gdje ti krijes mateja :)
ej ima nas svugdi hehe jučer bila kod mame u širokom pa gore šetali a ovi dana po gradu al nismo bili u parku,budemo jedan dan i dole došli,jutros malo do dm prošetali i onda ovde na balinavcu pili kavu kraj radobolje ima ko malo igralište za djecu fino je mada nama to još ništa ne znači,mali smo za tobogane i ljuljačke
18.03.2010, 12:37
amela2208
3060
selina: Ja sam se oporavila sto se tice rane, nemam vise bolova, imam jos po malo nekog curenja odozdo al eto i tome ce docı kraj za kojı dan. 21-og nam je 40 dana Samo kad bi se naspavala i kad me ne bi boljeli svi zglobovi super bi bilo Sara premasallah joj bilo mnogo dobra, voli da se mazi i da se pazi svaki cas ...ko svaka beba svaki cas hoce da mi je u naruce i eto tako. Ja svoju jos nisam uzela u krevet niti razmısljam da je navikavam jer ja uzasno spavam jadno dijete bi udavila. Sta ima kod vas, postavi jos koju Melininu... Jo jsto sam se nasikirala sad, zvala nasu ambasadu ovdje u İstanbulu u vezi Sare,trebam joj vadit pasos crnogorski kad oni meni "mi ne redimo pasose ovdje, biometricki pasosi bla bla bla trebas ici u C.G."Pa dje cu ja sad sa njom ovako malom za C.G doslo mı da placem