Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Hanady, nije mi jasno to za cijenu koju spominješ Toliko platiš u apoteci za Zinnat?
31.03.2010, 21:41
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: tajra
Taj caphabos je moja dobila ljetos za upalu uha i odmah se izasula. A muka mi je od njihovih parcipacija(čitaj krađe), daju ti samo ono sto ne valja na recept. Zali boze one cifre sto mi odbijaju od plate. Ne smijem ni izracunati koliko mjesecno dajem apoteci.......
Ali nek su djeca dobro. Draga Hanady pa ti evo cijelu sedmicu se boris sa temp. Joj,....
tačno večeras je puna sedmica kako sa temperaturom ratujem...zamisli da imam troje djece bi se upucala odmah na početku ciklusa bolesti
a ove participacije nove su uveli 1 marta ove godine i nemojte biti iznenađne kada odete kod doktora za sebe...dobar dio nalza participiramo sda...npr...čitavu hormonsku sliku po hormonu 2 km pa ti skontaj bez 65 Km ne kreći ni krv da izvadiš.
Sve lijekove za djecu participiramo i eto ovi malo bolji bome nisu ni jeftini...tuga božija...nije mi za mene sad jer znam da imama i mogu...a koliko djece neće moći sebi priuštiti ništa bolje od bosna lijeka...tačno su nas doveli do faze da ''siromašni'' umiru...fuj fuj fuj nemam riječi. zamisli molim te razmuti ti prah sa destilovanom vodom u tačno napisanom omjeru sa kutije i naplati ti 2,5 Km. sramota
31.03.2010, 21:42
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Hanady, nije mi jasno to za cijenu koju spominješ Toliko platiš u apoteci za Zinnat?
da toliko participira onaj ko ima redovno zdravstveno osiguranje u kantonu sarajevo
31.03.2010, 21:47
škorpija
6649
mene pedijatrica uvijek ubjeđuje da su bosnalijekovi antibiotici najkvalitetniji, kako da je ubjedim da mi da nešto drugo umjesto amoxibosa
31.03.2010, 21:47
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: Hanady
da toliko participira onaj ko ima redovno zdravstveno osiguranje u kantonu sarajevo
K'o da živimo u različitim državama...ja plaćam punu cijenu oko 13 KM za malu bočicu...
31.03.2010, 21:50
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Hanady
K'o da živimo u različitim državama...ja plaćam punu cijenu oko 13 KM za malu bočicu...
e draga moja ko zna možda je i poskupio još od 1 marta . znam da sam ga pretprošle sedmice podigla komšinici za malenu i ceklor za sina i po 5,5 Km za oba partipirala a sad možda je i do dobavljača...ko će ga znati...užas. 13 Km...dok ti ga razblaži 15,5 Km ...sramota.
31.03.2010, 21:52
pjenica mala
174
Eh cure moje, onda tebate svratiti malo u Sanski Most, mi Zinnat plaćamo 25 KM. Naš kanton, Unsko-sanski je čini mi se najgori. Baš da vas piotam ovom prilikom, imate li vi u drugim kantonima premiju za osiguranje, znači pored redovnog zdravstvenog osiguranja, da plaćate i premiju od 15 KM godišnje po osobi, kako bi bili oslobođeni nekih plaćanja, kao npr da možete dobiti lijek na recept, ili neki nalazi da se plaćaju, ili participacija kod pregleda, pa i onih kod pedijatra?
31.03.2010, 21:52
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: škorpija
mene pedijatrica uvijek ubjeđuje da su bosnalijekovi antibiotici najkvalitetniji, kako da je ubjedim da mi da nešto drugo umjesto amoxibosa
fino kažeš joj molim vas dajte mi neki drugi...prošli put mi se ovaj nije dobrim pokazao i tačka...tvoje djete tvoje pare tvoje zdravstveno...ja sam hršum u ambulanti napravila kad su mi hanadi radi trodnevne groznice 2 bosna lijekova u dva dana porpisali...umalo mi djete ne zaginu...od tada nesmiju ni da pitaju bil ja bosna lijek...
31.03.2010, 21:53
škorpija
6649
Mia ljubimo i mi našu curu i da se što prije rješi antibiotika, al ako budemo trebali piti tražićemo i mi zinat, nek piju zajedno , crni humor, pih
pocy tek sad vidjeh kako ti je zacjenila teta čuvalica, uh jbt onda ja dobro prođoh
31.03.2010, 21:53
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: pjenica mala
Eh cure moje, onda tebate svratiti malo u Sanski Most, mi Zinnat plaćamo 25 KM. Naš kanton, Unsko-sanski je čini mi se najgori. Baš da vas piotam ovom prilikom, imate li vi u drugim kantonima premiju za osiguranje, znači pored redovnog zdravstvenog osiguranja, da plaćate i premiju od 15 KM godišnje po osobi, kako bi bili oslobođeni nekih plaćanja, kao npr da možete dobiti lijek na recept, ili neki nalazi da se plaćaju, ili participacija kod pregleda, pa i onih kod pedijatra?
nemamo...kod vas sistem po zakonu R Hrvatske...nemamo vala....kod nas penzioner ode internisti i od penzije od 200 Km plati participaciju 18 KM....koma
31.03.2010, 21:55
Mya_81 RR
5531
Hanady, meni jucer nije naplatila razblazivanje. Znam da me svaki put pita hocu li ja to sama uraditi ili oni, a meni se naravno ne da jos i s tim zezati...
31.03.2010, 21:55
pjenica mala
174
A što se lijekova tiče, ja nekako imam već povjerenje u Bosnalijek tvornicu, nego neke strane!? Šta vi mislite o tome?
31.03.2010, 21:57
R&T@
5982
Nosi ih đavo.... Meni su kad sam se porađala prvi put htjeli i porod naplatiti. Ja imala pravo samo na primarnu zdravstvenu zastitu, a porod kao nije hitan slučaj. Sad ce smisliti da ti naplate i ono sto napisu na kutiji. Čuj 2,5 KM za vodu.....
31.03.2010, 21:57
pjenica mala
174
Hanady da li misliš da je ovaj naš sistem bolji? Plaćate li vi nalaze krvi za bebe, ili za sebe?
31.03.2010, 21:58
Hanady RR
18727
Hanady, meni jucer nije naplatila razblazivanje. Znam da me svaki put pita hocu li ja to sama uraditi ili oni, a meni se naravno ne da jos i s tim zezati...
e tačno ko dvije države...ja sam ovo sve kupila u apoteci hitna ....osim za komšinicu to sam u apoteci sedrenik....ma grozota neznaju ništa rade više...ja imam račun na kome fino piše suspenzija 2,5 Km...ostavila sam ga da skupljam kad zaživi povrat PDV-a da im sve uzmem
31.03.2010, 22:00
dinaa
2141
Joj cure izvinite sto ja ovako ulijecem na temu ali bas me zainteresovalo ovo oko cijena sirupa,nebi bilo lose i da se posebna tema otvori o ovome. Hanady draga jel se to kod vas tek uvelo placanje za razblazavanje sirupa?Pa ja to odavno placam pa sigurno ima i dvije godine da se to kod nas placa,a Zinat sam prije tri godine platila 12km.Tacno kao da zivimo u razlicitim drzavama.
31.03.2010, 22:00
Mya_81 RR
5531
Mia ljubimo i mi našu curu i da se što prije rješi antibiotika, al ako budemo trebali piti tražićemo i mi zinat, nek piju zajedno , crni humor, pih
Ma, treba se nekad i šaliti...a mi uskoro dobivamo neki vodeni iscrpak od neke biljke koju nikako da zapamtim pa se iskreno nadam da nam antibiotici više neće trebati...3 mjeseca vala dosta...
31.03.2010, 22:02
iv@ncica
2115
mame moje drage sve po reduuuu...hvala vam na podrsci i rijecima koje su na mjestu, ma jaka sam ja, nisam panicar, uvijek osmijeh bez suza....nikad samosazaljenja , nikad slaba... uvije cvrsta..pa kako te vjetar siba...mama mukom nas ucila, zivot ucio...i ona cvrsta, snazna, vrijedna, ono nesalomljiva...danas mi se bas nesto izgubila, popustila maska hrabrosti predamnom na trenutak...e tu sam i ja zadrhtala...i ode ona kuci, opet kAze ima posla , mora sređivati oko kuce i praviti rucak ima goste, uzela slobodan dan zbog tog pregleda..ono ko da nista nije bilo, a u njoj gori..u meni gori..i tek poslije su mi se noge posijekle i glava me luđacki boli..sta cu ovdje se iskukah ne smijem nervozu siriti među svoje i među sestre..sve imaju pilice male..i vidim da im je svima ko i meni...uh mucnih 10 dana ..a ne moze brze za te nalaze....samo da je benigno, eto idem popit tabletu i lec...andrej nas stalno zasmijava, vidi da smo se nesto uozbiljili, a uvijek smijeh i vriska u kuci..pile moje malo..mame hvala i laku noc
31.03.2010, 22:02
škorpija
6649
ja sma se iznendail što zdrastveno ne važi kad napustiš svoj kanton, mi svaki pregled kod pedijatra u USK plaćamo 20 KM, pogleda grlo sekund i posluša slušalicama , ukupono 2 minuta traje i 20 kM molim. zato više i nevodim Ajdina bez velike potrebe. naravno plaćamo i punu cjenu svih lijekova. jbt za običnu prehladu sam već dala 100-200 KM, haloo a baš šta je s onima koji nemaju novca
31.03.2010, 22:06
R&T@
5982
Lahku noc ti zelim, ivancice. I da nalazi budu onakvi kakve isčekujete. Bebanom pusa.
31.03.2010, 22:08
Hanady RR
18727
ma u principu moramo zanti osnovno a to je da je zakon o Zdravstevnom osiguranju uređen na nivou kantona tako se kod sarajeva, tuzle i bihaća stražne razlike nalaze. e sad ovo u USK platiš 15 pa ne participiraš meni je super jer recimo moja mama mora ići na ultrazvuk štitne žlijezde redovno, pa vaditi hormone oa na EKG i ona to participira oko 56 KM kao penzioner sa penzijom preko 300Km, da plati 15 Km bila bi oslobođena po tom sistemu, a opet ako to uzmeš a nikud ne ideš doktoru bude ti žao šro si im to dao. pored onoga što im sa plate dajemo...ja i mm vala 4 dobra doktora finasiramo za 1 godinu.
31.03.2010, 22:09
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: tajra
Lahku noc ti zelim, ivancice. I da nalazi budu onakvi kakve isčekujete. Bebanom pusa.
lijepo napisano potpisujem
31.03.2010, 22:11
Mya_81 RR
5531
ja sma se iznendail što zdrastveno ne važi kad napustiš svoj kanton, mi svaki pregled kod pedijatra u USK plaćamo 20 KM, pogleda grlo sekund i posluša slušalicama , ukupono 2 minuta traje i 20 kM molim. zato više i nevodim Ajdina bez velike potrebe. naravno plaćamo i punu cjenu svih lijekova. jbt za običnu prehladu sam već dala 100-200 KM, haloo a baš šta je s onima koji nemaju novca
Ma, užas Od bijesa ne mogu ništa više ni reći...nekad stvarno žalim što živim ovdje...
Ivančice, želim ti mirnu noć i drži te se...a čovjek mora nekad puknuti...ne valja sve ni držati u sebi...i nije to nikakva slabost...
31.03.2010, 22:11
Hanady RR
18727
da to je baš problem što kantoni nisu uvezani...al mi nije jasno kad si već tamo što ne iskoristiš pravo uvezivanja osiguranja odnosno da sarajevo bihaću refundira...raspitaj se ti mila ima svakakvih opcija al neće lopovi da kažu...više vole živu lovu nego da na refundaciju iz budžeta čekaju po 2-3 mjeseca.
31.03.2010, 22:14
škorpija
6649
e hanady dobro si , baš ću se raspitati za to, uh lopovska posla