ja sam davala sljezov sirup,i prospan bas mu pomogne Ljubimo je
a sta je prospan, jel i to sirup?
08.05.2010, 13:07
Anoniman
evo to je to
08.05.2010, 13:16
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: felix
evo to je to
haahahaa, dobra si. uzecu jedno od to dvoje, valjda ce pomoci
08.05.2010, 13:18
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: škorpija
joooj šta je s ovim vremenom, ubićuuuuu seeeee, neradni mi vikendi sad moram sjediti u kući ko gljiva
Tačno znam kako ti je Ja sam baš danas namjeravala izaći kupiti sebi tenisice i jedem se iznutra što ne mogu van
Felix, mila moja, mogu misliti koliko si se prepala.....uh.....nadam se da će slatka mala glava biti bolje
Tajra, čestitamo godiišnjicu
08.05.2010, 13:23
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja vremena fuj lana kaslje vec 4.dan, suhi kasalj, zna li neko sta bih joj mogla dati. cajeve zaboravite, jer ne zna da pije
Mislim da ti je najbolje napraviti onaj sirup od Hanady...imaš na onoj temi o prehladi (tamo gdje je napisala i onaj recept s lukom i jabukama)...ako hoćeš da ti ja nadjem....
08.05.2010, 13:36
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: Mya_81
ja vremena fuj lana kaslje vec 4.dan, suhi kasalj, zna li neko sta bih joj mogla dati. cajeve zaboravite, jer ne zna da pije
Mislim da ti je najbolje napraviti onaj sirup od Hanady...imaš na onoj temi o prehladi (tamo gdje je napisala i onaj recept s lukom i jabukama)...ako hoćeš da ti ja nadjem....
vec sam narucila da mi kupe sirup u apoteci, al hvala u svakom slucaju
08.05.2010, 14:47
Anoniman
vec sam narucila da mi kupe sirup u apoteci, al hvala u svakom slucaju
ako je suhi kasalj ni slucajno caj od luka....on je samo za iskasljavanje
08.05.2010, 14:56
Mya_81 RR
5531
Dadada, nisam mislila na čaj već na sirup od lovorovog lista, ali nemam pojma je li on isto za iskašljavanje
08.05.2010, 15:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nunichi
Dobar dancic cure moje...mi navratile malo da vas pozdravimo. Nadam se da ste svi dobro...nemam bas vremena da citam sve.
Mi smo vam bile u bolnici 4 dana. Najruznije iskustvo u mom zivotu. Da vas plaho ne davim, moja puslica je pila xiclav jer je grlo bilo "malo crveno". A ustvari je fasovala urinarnu infekciju. Imamo puno e. coli u urinu, ali hB temp. je spala pa su nas pustili kuci. Za jedan dan su sanirali temp. a ove ostale su je promatrali i vadili nalaze. Ona je odmah bila ona stara, tako da smo se obje napatile jer ona ne miruje ni sekunde. Samo je htjela da hoda po bolnici i sve dira. Uzas! Ja sam smorena i psihicki i fizicki od svega. A da vam ne pricam da sam imala cimerke koje nisu dale prozraciti sobu... Ma fuj! Uglavnom sad smo na pancefu, imamo jos nekih nalaza za vaditi i nadamo se da ce sve biti ok.
Puno vas ljubimo i opet napominjem falite nam...
a joooj...jadna Zarica,...hvala bogu da je proslo...ljubi nam je
08.05.2010, 15:01
Anoniman
Dadada, nisam mislila na čaj već na sirup od lovorovog lista, ali nemam pojma je li on isto za iskašljavanje
e taj mere...nisam dobro skontala...sorry
08.05.2010, 15:03
Aki Sa
180
Mi smo na antibiotiku, primili smo 5 inhalacija, pijemo Prospan i jos uvijek kaslje kao stari starac. Veceras cu probati i taj koziji loj a za caj mislim da smo mali radi meda ili moze i bez? Ako neko ima kakav savjet javljajte
08.05.2010, 15:04
Anoniman
mya...u kojem ti programu downloadujes slike...nemrem da se sjetim kako se zove...dajte ljudi pomagajte...moj mozak je sprzen
08.05.2010, 15:08
teacher75
5394
ja uzela korijen sljeza pa cu napravit sirup od sljeza, valjda ce pomoci
08.05.2010, 15:10
Anoniman
jesi li sigurna da sljez smiruje kasalj
08.05.2010, 15:11
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: dadada
drugarica je rekla u apoteci da je suhi kasalj pa valjda apotekarka zna
08.05.2010, 15:17
dafri
1097
vidim opet kašalj napao nadam se da će bebači brzo ozdraviti baš i nemam iskustva sa kašljanjem,Una je jednom par dana kašljala,ja joj nisam ništa davala Nunichi baš mi je žao što završiste u bolnici,nek je prošlo a i bajice ćete brzo istjerati tajra sretna godišnjica felix ma mora se jednom i to desiti ,nek je Anel dobro,sladak je ko med zijanćer mali kiša i kod nas,ja bila kod zubara kad sam se vratila Una se obradovala,mazila se pola sata
08.05.2010, 15:20
Anoniman
drugarica je rekla u apoteci da je suhi kasalj pa valjda apotekarka zna
evo sad rece mm da sljez smiruje valjda...obnavlja sluznicu...ja to nisam znala
A. su ga davali za nos...prvi put kada mi se razbolio...pa sam mu kapi od toga pravila...a da smiruje nisam znala
< Poruku je uredio dadada -- 8.5.2010 15:21:31 >
08.05.2010, 15:33
Anoniman
e...evo haljinice...uglavnom bolje izgleda uzivo nego na ovoj slici
08.05.2010, 16:01
Anoniman
Dobar je sljez za umirenje kaslja, samo ne puno davati (2 male kas. na dan) takodjer i svi sirupi na bazi brsljana kao prospan, herbifit ... Sirupi na bazi jagorcevine su za iskasljavanje...
Dadada kakva je to haljinica, nisam u toku, prosvijetli me...
08.05.2010, 16:33
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: Nunichi
Dobar dancic cure moje...mi navratile malo da vas pozdravimo. Nadam se da ste svi dobro...nemam bas vremena da citam sve.
Mi smo vam bile u bolnici 4 dana. Najruznije iskustvo u mom zivotu. Da vas plaho ne davim, moja puslica je pila xiclav jer je grlo bilo "malo crveno". A ustvari je fasovala urinarnu infekciju. Imamo puno e. coli u urinu, ali hB temp. je spala pa su nas pustili kuci. Za jedan dan su sanirali temp. a ove ostale su je promatrali i vadili nalaze. Ona je odmah bila ona stara, tako da smo se obje napatile jer ona ne miruje ni sekunde. Samo je htjela da hoda po bolnici i sve dira. Uzas! Ja sam smorena i psihicki i fizicki od svega. A da vam ne pricam da sam imala cimerke koje nisu dale prozraciti sobu... Ma fuj! Uglavnom sad smo na pancefu, imamo jos nekih nalaza za vaditi i nadamo se da ce sve biti ok.
Puno vas ljubimo i opet napominjem falite nam...
Jooooooj, Nunichi, tek sad vidjeh da si se javila...aaaa, kako mi je žao što ste morale to proći, a drago mi je da je sad situacija bolje
Kakva vam je sad terapija za tu baju u urinu....ljubi nam puno malu puslicu
08.05.2010, 16:34
Mya_81 RR
5531
mya...u kojem ti programu downloadujes slike...nemrem da se sjetim kako se zove...dajte ljudi pomagajte...moj mozak je sprzen
Dadada, vidim snašla si se za sliku...
Nego, kakva je ovo cool haljinica....svidja mi se...je li to za tebe, nešto ne mogu upratiti veličinu na slici...
08.05.2010, 16:37
rose 87
1427
evo da vas i mi na brzinu pozdravimo,kako ste nam mi ne spavamo nikako,ovi zubi su uzas,samo kenka,hoce na ruke,doji po citav dan,ne odvaja se od mene,samo da hoce vise izaci i ovaj drugi... bambi upratila sam da je sve hB dobro proslo i da je i drug sada veliki momak,cestitamo vidim da nam opet ima bolesnih bebica,brzo ozdravljenje vam zelimo,ako smo sta propustili cestitamo i ako neko ima kakvih savjeta za zubice pomagaaaaj teee
Ima u apoteci gel za otklanjanje boli pri rastu zubića.Djeluje.Ja ga probala na sebi kad me bolilo zubno meso oko umnjaka.
08.05.2010, 16:43
Anoniman
dadada za koga je haljinica prelijepa je ......Za A.sigurno nije zato pitam. Mya,draga jasta nego da sam se prepala jos na jutro izasna al dobro,je hb.cvorica ima malo stavljam obloge. Ljubi nam medenu malu:)))) Darfy,a znam da mora jednom a gdje ce bas na jutro lopov je to teski..... teacher75. nama je ovaj sirup pomogao,kad je A.kasljao uvjek ga imam u rezervi kao i od sljeza takodje .
Aki sa,stvarno neznam sta da kazem daji joj prospan polako stat ce..... da nam brzooo ozdravi.
Anel,zaspo ja se malo mazila sa mm. .....nikad nac vremena za nas,navecer se uvjek omakne Sad malo odmaram da vidim sta mi vi radite. Bas mi je zao bolesne djecice,i tog dosadnog kaslja da stane vise :))))
08.05.2010, 16:47
rose 87
1427
IZVORNA PORUKA: koka i po
Ima u apoteci gel za otklanjanje boli pri rastu zubića.Djeluje.Ja ga probala na sebi kad me bolilo zubno meso oko umnjaka.
ne pomaze calgel ako mislis na taj,ustvari pomogne 15-ak min i poslije isto