Drage mamice i bebice, Koristim priliku da se predstavimo. Moja djevojcica danas ima 23 dana (mashallah!). Sad za sad smo hvala bogu super. Moja malena fino doji, pajki. Pokupila je na zalost neku koznu bakteriju u porodilistu, pa smo morali ici dermatologu i dobili smo neku tekucinu kojom mazemo te grozne bubuljice koje izgledaju kao plikovi (ispod pelena), pa se nadamo da ce nam uskoro od toga biti bolje. Promjenila sam joj i pelene danas. Prije je koristila Pampers, a sad smo presle na Baby Love, jer svi njih hvale. Moja Secerovicka (tako smo je zvali kad je bila u pupi, pa je i sad tako zovemo ) nije nesto voljela bas da se kupa, ali skontali smo neke folove kako da joj pomognemo da zavoli i to. Sinoc nije plakala, pa smo joj nana, tata i ja dali tri petice . Krenuli smo vec u setnje, ali samo rano ujutro kad nije vruce i kad stignemo, ne svaki dan. Sto se mene tice, ja se fino oporavljam. Nisam jos sto posto ona stara, ali bice i to ako bog da. Eto, nadam se da nas primate u svoju raju i sad vas odoh malo citati da vidim sta se kod koje desava. Imate veliki od nas dvije...
15.06.2010, 16:35
lilix
1174
Sulty ti prvi diverzant ... sad ćemo i mi za tobom...je li to znači da se od sada ovdje javljamo, ako nas naravno ove postojeće mamice prihvataju
15.06.2010, 16:37
aida.
2177
Sulty , draga pozeljala sam te... hehhe... eee kad se sjetim nasih razglabanja u iscekivanju djeteta raspala se ekipa drago mi je da je Secerovicka dobro, jubimo je moj Erol i ja
15.06.2010, 16:38
aida.
2177
IZVORNA PORUKA: lilix
Sulty ti prvi diverzant ... sad ćemo i mi za tobom...je li to znači da se od sada ovdje javljamo, ako nas naravno ove postojeće mamice prihvataju
gdje si se ti do sad krila
15.06.2010, 16:41
lilix
1174
aida sad će aBd ekipa ponovo da se okupi , sve ono što je nekad bilo na trećem trom. ; kažem ja fino da ćemo mi ko diverzanti ovdje da uletimo nadamo se da će bebice fino da nam se druže ovdje
a inače dopisivale smo se preko pp pa evo prelazimo ovdje
< Poruku je uredio lilix -- 15.6.2010 16:42:20 >
15.06.2010, 16:43
aida.
2177
hoce, hoce a fali mi ono trece trom.pa ja cesto odem njima malo pozdravim... hehheheh.....
15.06.2010, 16:52
lilix
1174
e aida vjeruj nedostaje i meni, baš smo se fino bili uhodali, a bilo je i slatko ono iščekivanje bebica, a ovo sadje još i slađe
evo i mi malo da se predstavimo, moj mali curetak je rođen 23.04. kao vrlo mala bebara, teška 2900, al sad je to hB jedan veliki curetak, za mjesc dana je dobila 1 kg i 400 grama, što i nije čudo jer samo visi na siki inače curetk je dobar hB, jede, spava, sve joj je potaman osim ove vrućine od koje joj malo izbije sitni crveni osip po licu i rukicama al kad zahladi to se povuče što se tiče kupanja uživa u tome i pođe tersati kad je vadimo, a nekad se pođe toliko dernjati da je moramo vratiti u vodu, kao što je bio slučaj sinoć pa su mami stradala leđa, evo još uvijek se nisam ispravila
Beri ima starijeg bracu kojem je, na zdravlje, 3 god. i 3 mjeseca...
to bi bilo naše malo predstavljanje...puno pozdrava od mojih pačića i mene
15.06.2010, 16:59
aida.
2177
mashallah cura pravo napreduje bas mi je drago.. mene napo pedijatar sto mi je mali dobio 950g za mjesec, idiot... a drugi pedi mi reko da masala napreduje i da nista nije previse dok je na siki i zato on halise maminu siku i ima 6800
15.06.2010, 17:06
lilix
1174
mašalah on veliki momčina, Erol je koliko se ja sjećam rođen kao krupna beba je li tako? što se tiče dobivanja na kilaži ako je beba dojenja taj veći dobitak na težini nije problem, čak šta više, druga je situacija kada je beba na AD
15.06.2010, 17:11
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: teacher75
od subote temperatura pada na oko 20 stepeni, padace kisa, kao i narednihj 5-' dana, sve kisa i najvisa temperatura ispod 20 stepeni...pa kome smeta sunce nek se raduje
Ja se ne raduje nikako...mi slavimo rodjendan 26. i to u dvorištu....i ljuta sam k'o ris kad se sjetim da bi moglo sve biti upropašteno
15.06.2010, 17:14
Mya_81 RR
5531
Maloj Unici
želimo
sretan 1. rodjendan
Želimo joj sve najljepše i da uživa danas beskrajno
15.06.2010, 17:24
aida.
2177
IZVORNA PORUKA: lilix
mašalah on veliki momčina, Erol je koliko se ja sjećam rođen kao krupna beba je li tako? što se tiče dobivanja na kilaži ako je beba dojenja taj veći dobitak na težini nije problem, čak šta više, druga je situacija kada je beba na AD
Erol je rodjen sa 3850 a samo sam mu par puta dala AD dok se ja i sike nismo dogovorile da mlijeko nadolazi kaze meni ovaj sadasnji pedijatar samo takvi obrazi mogu biti od majcinog mlijeka
15.06.2010, 17:34
Anoniman
SRETAN 1.RODJENDAN UNCETU
15.06.2010, 17:38
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Dadada, jeste li našli daljinski?
I mi smo uvijek u potrazim za istim,ali uvijek bude negdje u dnevnoj pa nemamo veliko područje da tražimo
JESAM...JESAM nasla ga na polici od knjiga...tacnije na knjigama...cak sam i po smecu rovila, jer je jednom tako bacio rolnu toalet papira (naravno, rolnu nisam vadila ...da neko ne pomisli...niti sam je trazila )
15.06.2010, 17:44
Zoe
1553
Tuspas i mi - novi kolačići Dakle, naša šefica se zove Farah , ima 46 dana( u dobar čas ), rođena je sa 3750 gr i 54cm, sada već imamo 5 kg , priključujemo se ovim razgovorima i nadamo se da ćemo dobiti punoo savjeta za sve što nas bude mučilo od već iskusnih mamica Ne znam koliko ćemo se često javljati, jer je Farah mala lopužica,neda mami mrdnuti ( evo i sad spava mami na tibi ) ali trudit ćemo se što više E nas trenutno smoriše vrućine, dakle ko i sve bebice sada smo crveni malo zbog vrućine ali sve to prođe. Kupanjac je svako veče, uživa strašno u tome, ali je poslije cika, vriska Pokupili smo tjemenjaču dobili smo neku A-Derma pjenicu za skidanje tjemenice, kao malo je djelovala ali vidim da je još ostalo ... Pozz za sve mame i bebice
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
15.06.2010, 17:57
aida.
2177
IZVORNA PORUKA: Zoe
Tuspas i mi - novi kolačići Dakle, naša šefica se zove Farah , ima 46 dana( u dobar čas ), rođena je sa 3750 gr i 54cm, sada već imamo 5 kg , priključujemo se ovim razgovorima i nadamo se da ćemo dobiti punoo savjeta za sve što nas bude mučilo od već iskusnih mamica Ne znam koliko ćemo se često javljati, jer je Farah mala lopužica,neda mami mrdnuti ( evo i sad spava mami na tibi ) ali trudit ćemo se što više E nas trenutno smoriše vrućine, dakle ko i sve bebice sada smo crveni malo zbog vrućine ali sve to prođe. Kupanjac je svako veče, uživa strašno u tome, ali je poslije cika, vriska Pokupili smo tjemenjaču dobili smo neku A-Derma pjenicu za skidanje tjemenice, kao malo je djelovala ali vidim da je još ostalo ... Pozz za sve mame i bebice
evo ekipe ja vas trazila
15.06.2010, 18:06
*pcelica*
1815
za malu Farah i njenu mamicu.
15.06.2010, 18:27
Zoe
1553
aida, pcelice, hvala Tako je aida, stiže stara ekipa trudnjača Čitam sada tvoj post, mašala, Erol - momčina I mene lopov moj prekinu, probudila se , hoće papati, pa sad se raširila po krevetu u spavaćoj, godi joj, tamo nam "duboka" hladovina Inače u svom krevetcu rijetko kad hoće da spava, ma čim je spustim ona proškilji na jedno oko kao mali gusar i gotovo je
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
15.06.2010, 18:31
Mya_81 RR
5531
Zoe, dobro nam došle
MM me malo prije zvao...otišao s Minjom kod svekrve...i izgleda da ima temperaturu...nisu joj nikako mogli izmjeriti jer se vrti, ali kaže da je sva uspavana i da joj se po okama vidi Jooooj, jedva čekam da je vrati doma...
15.06.2010, 18:39
Zoe
1553
Mya hvala , nadam se da neće biti ništa strašno i da će ti Minja biti dobro
15.06.2010, 19:40
merjem
88
izgleda da i moja pilica ima turu,malo je nervozna a toplomjer pokazuje 37,6 ne znam koliko je vjerodostojno po ovoj sparini ili da mozda nije nedaj Boze veca.sad je zaspala inace ne spava kad je ima,ako se icega bojim ond aje to temperatura
15.06.2010, 19:41
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: merjem
izgleda da i moja pilica ima turu,malo je nervozna a toplomjer pokazuje 37,' ne znam koliko je vjerodostojno po ovoj sparini ili da mozda nije nedaj Boze veca.sad je zaspala inace ne spava kad je ima,ako se icega bojim ond aje to temperatura
merjem jesi mjerila ispod pazuha ili u guzi ovu turu
15.06.2010, 19:44
merjem
88
ispod pazuha oko 4 min sam mjerila malo se vrtila pa sam bas u dilemi
15.06.2010, 19:45
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Zoe
Tuspas i mi - novi kolačići Dakle, naša šefica se zove Farah , ima 4' dana( u dobar čas ), rođena je sa 3750 gr i 54cm, sada već imamo 5 kg , priključujemo se ovim razgovorima i nadamo se da ćemo dobiti punoo savjeta za sve što nas bude mučilo od već iskusnih mamica Ne znam koliko ćemo se često javljati, jer je Farah mala lopužica,neda mami mrdnuti ( evo i sad spava mami na tibi ) ali trudit ćemo se što više E nas trenutno smoriše vrućine, dakle ko i sve bebice sada smo crveni malo zbog vrućine ali sve to prođe. Kupanjac je svako veče, uživa strašno u tome, ali je poslije cika, vriska Pokupili smo tjemenjaču dobili smo neku A-Derma pjenicu za skidanje tjemenice, kao malo je djelovala ali vidim da je još ostalo ... Pozz za sve mame i bebice
Zoe dobro nam došla...tako sada imamo 2 farah...moja je već velika i nije više beba toliko ko tvoja... Dobro nam došla među generaciju...nadam se lako ćeš se snaći... mi ti pišemo i pišemo i kada treba i kad ne treba al volimo da se družimo...
nadam se ubrzo priključenju i drugih naših forumašica koje su sa tobom torokale u čekaonici... ovdje ima mjesta za sve i baš vam se radujemo