IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Dobar dan
Evo i mene konacno da malo odmorim. Od osam sati sam na nogama. I bebica se umorila. Osamutila sam dijete
Tek sam sad osjetila da se mice. Isla u kopovinu poklona pa sam i sebi kupila dugu haljinu. Onda kad sam dosla kuci okrenulase da jos ovo zavrsim poslova sto mije ostalo. Evo masina trecu turu pere. Malenu okupala starija se isto okupala, ja cu veceras. Napravila iftar i rucak za sutra. Usisala jos da prebrisem prasinu i laminate.Kolac da napravim, i Atijin ormar da slozim. Kad sam vidjela da je sve izvukla iz ormara da ko fol slaze pocela sam plakati odmuke. Sad sve stoji onako ispred ormara na hrpi. Cekam da malo odmorim pa da i to zavrsim
Ooojjj draga ti vrijedna pravo

za aktivnosti ali uspori bona malo
ja kao pricam a ja jos gora

, jutros ustala rano, otisla na oftamologiju, pa onda na ginekologiju po dozu dezinformacija

vratila se kuci, malena ustala ali naravno njih dvoje mene cekali sa doruckom, pa dok sam i jedno i drugo nahranila

oprala sudje, u to mama navratila, s njom kafu popila ona otisla dalje, ja opet sudje, pa malenoj uzinu, pa oprala na ruke onu satensku pidjamu i komplet sto joj sveki kupila (posto je crveno sve), malena zaspala, ja napravila rucak mm i sebi, mi jeli, operem opet sudje

pripremim njemu smece, usput operem i kantu, on otisao na posao, kaze ne radi nista odmori...taman ja iznjela ves na balkon, sve pospremila i kunem se sjela samo 10 minuta noge opruzila kad eto nje utavrlja u sobu kaze kakila (ali to kakila je sa posebnim naglaskom)

te je operem, presvucem...u to se pozali i da je gladna

uspjela muzu samo poruku da posaljem tj da odgovorim na poruku ON: jel odmaras? JA: neda se usranom do potoka
evo njoj napravila cuspajz od tikvica sa tjesteninom i cekam da se malo prohladi da je nahranim...sad mi se brat najavio, doci ce kasnije na kafu i nosi mi nosiljku (mama ga potjerala kaze nosi sestri mozda se proodi dok ja budem na putu

) ma kod mene kunem vam se cirkus zivi.
sutra smo kuci (mm radi drugu) a u subotu kad krenem jesti baklave i ruzice po kucama jadna mi majko, ima da se od muke porodim cim udjem u 36tu sedmicu

jos se danas cula sa kumom, imamo mi tradicionalno jednu kutiju koju razmjenjujemo za brajrame, bozic i uskrs

to smo davno uvele, pocelo spontano za jedan bozic, ja njenoj mami i njoj spakovala kolaca, ali nisam imala contrica malih u kojima sam svima pakovala pa iskopam jednu onako ne bas malu

pa ona donijela za uskr da joj nakupim kolaca

I nije vracala kutiju sve do bajrama i to bas obrazli

i tako mi krenusmo u tu tradiciju ima 6-7 godina. danas me zove da vidi sta ima i da naglasi da ponesem kutiju jer ju je vratila poslije uskrsa

reko ja sam napisala napomenu u mobitel
ja opet monolog pocela , odoh dijete hraniti
jel ono
maksi preporucila onaj cikov omeksivac??? jao sto je ono predobro. cak je i mm prokomentarisao kako je dobar (jutros njusio ves od bebe i L), jos pita jel rentabilno da i nasu garderobu peremo sa ovim, eto makar i ponekad