IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Dobar ce ti taj sejk biti, vidis imam borovnice i malina, mogla bih trknuti po jos nesto pa da i ja sebi izmiksam
Mala ti jede fino bas. Mi svi imamo traumu od djecijeg jela odnosno nejela. Ova nasammala od zaove, ma nista. To je borba bila da ista pojede. O zdravoj ishrani nekoj nije bilo govora, bilo je bilo sta da pojede, super. Joj kad se sjetim. Zaova je znala plakat po vazdan, mala usta otvorit nece, nema sanse. Supa je odhranila, samo je to htjela. Sad je drugacije, narasla nam je ali svi smo istraumirani definitivno od njenog nejela, pa meni drago cuti tako kad neko dijete fino hapi
a sto se tice ruza, ja ti ne znam nista o tome
Samo cu ti reci da je meni drvo zivota umrlo pa eto vidi sad moje znanje o tome
ma moja jede mashala ne ureklo se

za uzinu pojede jednu bananu (pasiranu), jabuku ili krusku joj izrendam, dodam i nektarinu, e sad uz to uvijek ide nesto sezonsko (sljive, jagode, juce je bio komad dinje, danas ce biti ove borovnice, aronija i maline) u to krknem dvije kafene kasike meda domaceg i plazme malo da pokupi tekucinu, ne voli rijetko, ona voli na kasiku
jednom ja sa kolegicama pricam o vocu i pita me kolegica jede li mi malena voce reko jede i ja sad nabrojim, kaze jel ona to sedmicno pojede jok reko na dnevnoj bazi

e tu je na mene
a da ti ne kazem da sam se prvu godinu posvetila kuhanju, upoznavanju sa zdravom hranom. dijete kad vidi cokoladu zaobilazi u sirokom luku

mislim, nismo joj mi branili ali ona radje pojede vocke i puding ili suhe palacinke nego cokoladu i bilo sta slatko. njen domet grisini i petit keks
ali zato o d voca, povrca, mesa sve zivo jede... ribu, puretinu, piletinu, teletinu pravi mali mesozder... i nepika dijete dan bez supe nikako (i tu je na mene). a sve ce pojesti ako je jogurt tu, doslovno sve
nadjoh na nekom biljnom forumu da se moze i rastvorom detrdzenta za sudje i vode poprskati pa sam ih uvalila u kadu i naprskala. ako mm stigne kupice u biljnoj apoteci neko djubrivo ili nesto za ove stetocine

a bas su lijepo cvjetale, bile divne, ja ih prihranjivala i odjednom. maloprije procitam da hoce ove da napadaju kad prihranjujes.